Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní brzdy - Bubnové..


Doyle

Recommended Posts

Ahoj. Hledal jsem, ale nějak jsem nenašel , tak se zde obracím s dotazem. Dnes se mi stala nemilá věc. Měl jsem zaparkováno a zataženou ručku. pak jsem odbrzdil avycouvával. Potřeboval jsem přibrzdit a v tom se mi seklo leve zadní kolo.:( už se ani nehne. Na couvačku se silou pootočí ale dobředu ho táhnu. Musel jsem to odstavit v dost blbém terénu u nás na chatě. Budu na to muset asi mrknout , protože odtahovka tam asi jen tak nehrozí ale potřeboval bych poradit, jak sundat buben atd. Drží jen na hlavním šroubu? Jsou tam ještě 2 torx šrouby. k čemu slouží? Dájí se někde stáhnout pakny k sobě abych to mohl líp sundat? Nemá někdo postup nebo obrázek ?? Vozidlo viz dole 406stka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Mám P 405d,ale myslím že to bude podobný. Tak ti jen napíšu jak do toho. Určitě je to uvolněné obložení paken. Nutná výměna. Co se týče sundání bubnu.Je nutné sundání kola.Odšroubovat 1-2 šrouby na čele bubnu (záleží na tipu). Buben zřejmě pujde dolu velmi těžce (vzhledem k závadě) Zbytečně do něj netluč (rány se přenášejí na ložisko). šikovnej stahovák bude nejvhodnější řešení. Pokud máš zkušenost s doštelováním samostavu,tak přes díru od šroubu zkus šroubovákem povolit samostav. Hodně to ulehčí stahování bubnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tou dírou od šroubu jde povolit i táhlo ruční brzdy, buben jde pak líp dolů. Jetliže se to takhle kouslo, tak ti asi ulítlo obložení (jak psal kasitaxi) a je docela možný, že máš i "prošláplý" prasátko (to samý se stalo mě, ale nesekl se mi buben).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me se stejnym zpusobem pri couvani a pribrzdeni rozpadl samostav a auto prestalo brzdit, nastesti jsem byl kilometr od servisu, tak jsem rychlosti 10kmh dojel.

Ty dva torx srouby jsou zajistovaci, ty povolis a pak uvidis jestli to pujde sundat, jinak jak uz psali pokusit se dirou na sroub kola povolit ten samostav aby se stahnul k sobe, akorat nevim, kdyz to mas zablokovany, jestli se ti povede nastavit tu diru proti sroubu samostavu, prinejhorsim asi poklepavanim kladivem a snad to spadne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...