Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306.2000ccm.-Olejové skvrny.a olej


Rowdy

Recommended Posts

Zdravím, mám dva problémy. Dnes sem si koupil na inzerát vůz Peugeot 306 dvoulitr, r. v 1996 s LPG. Sedan. A mám tyhle dva problémy. Kape mi olej, vždycky když zastavím, tak tam mám dost vylitýho oleje, prodávající řikal,že to bude nějaký prdlý čidlo či co, ale já vůbec nevím. Druhej problém je, že bych potřeboval poradit jakej olej mám do toho lejt. Prodejce řekl pouze polosyntetickej, nic víc mi k tomu neřekl,takže nevím... Předem díky za odpovědi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stejnýho wehikla sice z 97mýho, 5ti dveřák, není na plyn.

Leju do toho MOGUL GX-FE PRO (polosyntetika).

Lepší ale bude, když se zeptáš původního majitele - co tam dával on, ale asi to sám neví.

Někdy se lepí do motorovýho prostoru štítky z km, datumem a použitým olejem /pokud to měnil v servisu/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si ARVU - buď motor tímto natři štětcem - já to ale dělám tak, že ARVU dám do rozprašovače, postříkám tím motor /před tím ale zakreju alternátor a co jde z elektroistalace igelitem/ a po chvíli působení 5-10minut motor ostříkám vodou.

No ale jde vo to, kde to budeš dělat /před panelákem by na tebe místní snaživí občané asi poslali policajty/ z důvodu znečišťování prostředí.

Jo ten olej mám stejnej je 10W na 40.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych tu arvu vubec nedoporucil, je to sajrajt, dobry je to nechat za par kacek umyt suchou parou! Stoji to asi 100Kc a je to cisty a mas jistotu ze ti nikde nic se nerozezere a nezatece nekam voda, je jasny ze vsehno zaigelitujes, ale i tak potom zjistit ze ti zateklo do ridici jednotky a ta nasledkem skratovala neni moc dobry zjisteni! Takze para to resi, jinak do tohodle motoru by mela byt polosyntetika 10W40 plnou s. bych tam nelil je to preci jen starsi motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

semi syntetic, je polosintetika, muselo by to byt fully sintetic aby to byla plna, ale do tvyho motoru bych lil opravdu jen tu polosintetiku, ta plna je preci jen pro novejsi motory, jinak hodne se doctes o olejich zde , rovnou ti tam dam i odkaz na podle me nejlepsi olej co si muzes dat, je to sice drahej olej, ale ja do svyho oleje leju MOBIL 5W40 plnou sintetiku dle specifikace vyrobce me vysel mobil synt s , u tebe to bude MOBIL SUPER S 10W40 :http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=562 polosintetika, nekteri rikaji , ze je to predrazeny, ale radsi si zaplatim klidne i znacku, ale mam dobrej pocit :D , jinak muzes jit klidne i do TOTALU: http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=607 je o 500Kc levnejsi , ale zalezi jakou mas financni situaci, pokud dobrou volil bych mobil, pokud spatnou volil bych total. Na tyhle starnce sou i info o olejich, je tam i forum, a mrkni kudy ze to teda tece, mrkni se jeste do vody jestli tam nemas olejove skvrny, a po ujeti par kilaku se mrkni pod vicko kam se leje olej, nemela by tam byt takova emulze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...