Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jednání s pražskou "úřednicí"


Medvěd

Recommended Posts

Tak se opět podařilo vymyslet něco "pro lidi" - týká se parkování v Praze 1,2,3 a 7, kde jsem si troufl mít trvalé bydliště (a O.S.Amis de Lion své sídlo).

Je mi jasné, že parkování na ulicích je třeba nějak řešit, ale proč zrovna TENHLE SYSTEM, KTEREJ JE UŽ VE SVÉ FÁZI VZNIKU NESMYSLNÝ???

Dnes jsem s velkým TP a občankou zaplatil 700,- Kč za to, abych směl mít někde poblíž bydliště zaparkované auto. 700,- se platí za první auto, které má dotyčný trvale bydlící občan na sebe registrováno. Rodiny to mohou řešit tak, že jednou auto nahlásí na manžela, jedno na manželku, další na dvouleté dítě (podle úřednice i ono MůŽE vlastnit auto). Když ale budete podnikat a auto budete mít "firemní", tzn. že uplatňujete leasing do daní, budete platit 30 000,- Kč.

Pokud je auto na leasing, je třeba mít ORIGINÁL TP a ORIGINÁL leasingové smlouvy, jinak Vám parkovací kartu nikdo nedá.

Tohle jsem tedy akceptoval a těch 700 za parkování 406ky zaplatil (i když teda platit za virtuální nekonkrétní parkovací místo se mi dost příčí).

S dalšími svými konrétními dotazy jsem byl odeslán za samotnou vedoucí odboru dopravy, zde jsou zhruba její reakce:

1) Mám problém, jsem zaměstnanec firmy, firma sídlí ve Frýdku - Místku. Auto mám k výkonu povolání, ne však k osobnímu užívání, tzn. že mi zaměstnavatel nezvedá daňový základ, jak v daném případě postupovat?

To se v metodice neřeší, parkujte někde na Praze 6 nebo 8 a jezděte domů tramvají.

V autě je zboží v hodnotě desetitisíců Kč, chci ho mít u domu?

Nejde to, parkujte ho ve Frýdku

Kamarád bydlí na Letné v podnájmu, co má dělat on?

Přihlásit se trvale nebo nemít auto.

Jsem předsedou "bytového družstva", co když bude potřeba zásah instalatéra, elektrikáře apod.?

Mezi 6 a 8 hodinou si můžou zdarma složit materiál (týká se zásobování obchodů), po 8 si můžou za 120 Kč koupit kartičku na 2 hodiny (AUTOMATY NEBUDOU, MUSÍ KOUPIT NA MAGISTRÁTĚ!!!!!!!!!!!!!), jinak smůla. V případě větších zásahů samozřejmě zábory a podobné dražší srandy fungovat budou

VŠE PRO LIDI!!!!!!!!!!!!!!!

S těmito slovy jsem zbaběle prchl z kanceláře

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyto problémy díky bohu nemám - "Pažouta" si umístím do garáže.

Ale zajímalo by mě, jak to v Praze probíhá, když vše zaplatíš - dle jejich "vyhlášek" a stejně ho nemáš kam postavit (vzhledem k počtu vozidel a kapacitě parkovišť).

Asi v nejbližší vesnici "Horní - Dolní" a zbytek dojít pěšky ????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Myryn: kdyz nenajdes misto, tak to nikoho nezajima...

2Medved: tohle jsem rikal uz kdyz byly prvni navrhy zverejnene. A to je tahle verze jeste mirnejsi, protoze pridali moznost pro majitele bytu koupit si kartu a sloucili puvodne navrhovane dve oblasti do jedne. Uz jenom to ze za tebou poradne nemuze prijet zadna navsteva autem je krasne.... viz P2, kde jsou mista s automaty vecne plna, mnohdy lidmi s kartou.

Ale svuj hlavni a jediny ucel tato zona splni, penize potecou a potecou. Dokonce i na uplatky se neco jiste najde, aby firma co ma auto z Frydku dostala parkovaci karticku na babicku Novakovou, bytem Milady Horakove 12567.....

a az to vysumi tady, zacne se branit P6 a P8, aby u nich neparkovaly ty auta co puvodne byly na sedmicce....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vvitty

...a az to vysumi tady, zacne se branit P6 a P8, aby u nich neparkovaly ty auta co puvodne byly na sedmicce....

...tím že tu zónu zavedou taky. Abych pravdu řekl, docela se divím, že se s tím částí nesvezla i šestka, oblastí sousedících s centrem a Hradem má taky pár - minimálně Dejvice jsem čekal, že do toho vletěj při první příležitosti. Naštěstí tedy zatím ne, ale bohužel je toto jen otázka času, kór u těch Dejvic, které dneska už jsou totál a ještě se tam přeleje řada aut ze sedmičky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zlatý venkov. Je to proti selskému rozumu. Je určitý počet míst a blbý úředníci vydají více kartiček, než je míst na zaparkování, které sis zaplatil. I nu dobře si vedou "pražáci,,:D. Takže občane zaplať ale jestli budeš za své peníze mít kam zaparkovat své vlastní auto, tak to není naše věc. Starej se sám!! Hlavně nám zaplať!!!!!!!:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že je prodáno více kartiček než míst je jasný, nepočítá se s tím, že v jednu chvíli budou chtít všichni parkovat, auta se střídají, jezdí pryč.... Problém vidím spíše v těch návštěvách a firemních aut, dokonce mne ani nenapadlo ten případ nájmu bez trv.bydliště. To mi všechno přijde, jako když u toho nikdo nemyslel. Aspoň mohli nechat parkovací automaty, které by zajisté vyřešili problém návštěv a dočasných služebních aut. A těm v podnájmu kartu vydat na základě nájemní smlouvy... jinak zlatá Plzeň, i když to v centru také není růžový s parkováním, ale zatím takovýhle koniny nevymejšlej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný jak u dálničních známek... kdyby člověk alepoň viděl nějakej výsledek toho, za co platí.

Ale platit za posmyslný místo, to je zvrácený. Jestli si dobře pamatuju tak zařídit vyhrazený parkování (cedule se značkou auta) stálo v Brně kousek od centra něco kolem tisícovky/rok plus výdaje za ceduli. Ale taky to už je pár let co sem se o tom s někým bavil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle je opravdu vyplod dutych hlav. je pravda, ze je treba resit dopravni situaci, ale tohle je jak z jine planety. pracuji na swdmicce na ortenaku a uz ted si obcas zapurkuju v butovicich a valim metrem, abych si zvykl. predstava, ze bych tu mel bydlet je docela hrozna, lituju vsechny lidi, co musi tohle resit kvuli bydleni a firemnim vozum. hruza des! :xvul

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2oddie: zatim na to nerikam nic, jen ze kdyz tak koukam na tu hromadu odtezene zeminy, tak si rikam ze ji staci oset travou a jakmile se zazelena tak tam bude mozne ukazovat demo verzi knihovny :)

ale zcela vazne, prace probihaji zatim jen v pracovni dny a tou dobou tam nejsem, takze doposud zadny problem. mnohem vic mi vadi fotbal, kdy zmizi vsechna parkovaci mista i v sobotu ci nedeli... jsem zvedav, jestli na fotbalova utkani taky zacnou od zari vyrazet odtahovky.

doufam, ze na slavny narodni stadion nebudou prachy... to je taky krasny pripad tunelu, pro zmenu do statniho rozpoctu. obecne mi vadi posledni dobou se rojici plany na zastaveni letne, ani u jedne z tech staveb se podle me nejedna o prave nejlepsi umisteni a radeji bych tam videl to co tam bylo doposud. Uvidime, jestli vysumi aspon nektere stejne, jako vysumely ty co prubezne padaly od roku 1850.

2HHonza: zrovna na ten podnajem jsem prave koukal uz na zacatku... holt majitele nemovitosti, polibte si pr**l. Ale magistrat to prece vyresil - soucasne s podminkami zony zverejnili ze dat nekomu trvale bydliste nevyvozuje zadny pravni narok a da se snadno zrusit. Ale kdo to bude vysvetlovat napriklad exekutorovi v pripade zabaveneho vybaveni bytu...

2Medved: treba ti zlevni z 36 na 12 tisic ;) aspon podle bulvarniho tisku idnes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...