Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

co do zadu do plata, ovaly abo basy


ondris

Recommended Posts

No, když vezmeš přední výškový repráky v palubní desce, který směřujou zespodu na okno (nějaký auto to tak má od výroby), tak je to zhruba stejná situace jako když dáš výškáče do plata. Počítá se tam s odrazem o sklo. Není to ideální, ale lepší než žhavým drátem do oka.

Ideál by asi bylo dát do plata středobasy a výškáče mít v kapičkách, který se pak nasměřujou na hlavu.

Mě by spíš zajímalo jakej je poslechovej rozdíl mezi Magnat ultra 690 a Helixama blue 69. Parametrama sou na tom podobně, ale magnaty maj větší zatižitelnost (max 70W rms oproti 50W rms u helixů).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Nazdar olda, máš tu roletku slušně (kvalitně) udělanou. To je ta původní, nebo si celou tu roletku předělal a udělal to z nějaké desky? (to by asi sedělo podle té fotky). Prováděl jsi nějaké speciální tlumení kufru?

Jde mi o to, že řeším muziku v kombíku a zatím mě napadlo pouze vytlumit přední dveře a dát tam nějaký použitelný kompa (výšky pod přední okno, nebo do "a" sloupku) a do zadu vrznout zesilovač se subwooferem.

Ad varianta repráky v roletce - Původní roletka by to asi nevydržela a dávat tam jiné skládací plato z 2cm MDF desky mi přijde dost nešťastný (vážilo by to tunu a špatně by se s tim manipulovalo - semtam je potřeba využít celou kapacitu kufru pro náklad).

Navíc nevím jak by dopadla kvalita poslechu. Přece ten zadek kufru nikdy neuděláš tak, abys hermeticky oddělil plochu nad roletkou a plochu kufru. Proto aby to hrálo je přece potřeba oddělit prostor před reprákem s prostorem za reprákem, ne?(akustický zkrat). Oproti uzavřenému subwooferu to musí být znatelný rozdíl. Měl si šanci to někde porovnat oproti subwooferu?

Jo, abych odpověděl na původní dotaz. Do plata u hatchbacku (klasický krátký auto) bych dal určitě ovály. Oproti kulatému repráku mají při stejné šířce větší plochu membrány -> zahraje to výraznější bass (nebo spíš větší tlak). Já osobně sem u 206tky dozadu dal Helixy 69 (třípásmové) a hraje to slušně i ty výšky (nejspíš odrazem o zadní okno). Basy jsou čistý (žádný hučení, mumlání, nebo dunění). Oproti subwooferu to samozřejmě hraje míň výrazně, ale původní subwoofer (Magnat Xpress Reflex 112) mi "duněl". Ale asi to bylo i tím, že byl v ozvučnici s bassreflexem (v uzavřené by to bylo asi čistější).

[upravil dne 20.11.07 tanagy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plato kufru je udělaný z 18 mm desky,je to vyřezaný dle originálního plata,akorát jde stáhnout jen půl plata,ale to je kvůli velikosti repráků.Plato je relativně těžší,ale bez problémů jde vyndat.Jinak to hraje dobře,prostor pod a nad platem je utěsněn,koberec,kterým je potažený plato je jako těsnění na plastech,na kterých to sedí,u sedaček není žádná mezera a u zadních dveří se mi to povedlo vyřezat přesně podle dveří.Jinak utlumený mám pouze plast na pátých dveřích,nic nerezonuje.Hlavně v platě je free air woofer,který je do plata určený,musím ho mít stažený tak na půlku výkonu,protože se pak v autě nedá vydržet,je to moc přebasovaný.Dávám o přílohy jednu fotku ve složeném stavu,je trochu starší,ještě tam není woofer a už mám předělaný panty.:D

[upravil dne 20.11.2007 olda]

post-0-14109597209774_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, díky za foto - vypadá to docela dobře a asi je to i praktický (že se to dá snadno složit a vydělat).

O FreeAir wooferech sem jenom slyšel (četl) mají být uzpůsobneý na provoz bez ozvučnice - ale chybí mi praktická zkušenost.

Spíš by mě zajímalo, jestli si měl někdy v kufru subwoofer a jestlis měl šanci to porovnat s tim.

Já měl Magnat Xpress (číslo už neznám, ale byl to 30cm repráček v origo basreflexový bedýnce) http://tomas-tnt.webz.cz/start.php?stranka=subwoof. Šlo to přes zesilovač Carpower ...číslo nevim (dvoukanál s 350W max). Ten zesík sem jenom lechtal (tak na 1/3 až 1/2 výkonu) a už sem těch basů měl někdy až dost. navíc to nebylo uplně "čistý, ostrý". Tlak slušnej (masírovalo mi to záda), ale spíš se to hodilo na taneční hudbu.

Až budu dělat příště nějaký posílení basů, tak to bude asi menší subwoof v uzavřený ozvučnici (právě kvůli rockový hudbě, ostrým, prokresleným basům, který nebudou "dunět")

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...