Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chorvátsko-zápchy na cestách !!!


Recommended Posts

Chcem týmto všetkých upozorniť na zápchy na cestách na diaľniciach v Chorvátsku, najlepšie je cestovať autom v strede týždňa a to utorok, streda a štvrtok, necestujte v ostatné dni lebo keď som sa vraciate domov alebo idete na Jadran bolo to niečo úžasné. Zažil som štyri zápchy v kolóne keď som sa vracal teraz v sobotu domov, keď som šiel tam bolo to normálne, prvá tunel Sveti rok, smerom od Zadaru 7km kolona do kopca 3hod, tunel Mala kapela 3km kolona rovina 1,5 hod, pred Zagrebom 11km kolona rovina 2hod, výjazd z Chorvátska smerom do Slovinska na platidle 2km kolona rovina 1hod. Ak pôjdete v tomto čase pripravte si dobré auto a nervy, (nemám klímu) v aute kúrenie na maximim otvorené okná a šlo sa, musím poklepať auto to vydržalo v pohode je to peugeot, bolo okolo cesty niekoľko uvarených aút ale nebol medzi nimi ani jeden peugeot. Treba počúvať Radio Hrvatska druhý program Radio HR II program zapnuté RDS a dopravné správy, hlásia to každú polhodinu v chorváčtine, nemčine a angličtine. Ak sa Vám dá tak to obídte po normálnych cestách. Ináč dovolenka super bol som v auto-kempe v dedinke Sukošan asi 10km pod Zadarom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Šiel som v stredu poobede z domu o 18.00 hod na jadran cez rakúsko a slovinsko. Nocou a ráno som prechádzal chorvátsko bol som tam v Zadare o 7.00 ráno aj s prestávkami a dodržiaval som samozrejme dopravné predpisy a prestávky počas cesty, nazad som šiel v sobotu o 15.00 hod. z chorvátska (znova slovinsko a rakúsko) a prišiel som domov o 12.00 hod. aj s prestávkami a dodržaním predpisov, ale bol som unavený tak som si urobil v rakúsku prestávku asi na 2 hod. (nechcel som zabiť rodinu). Deň po mojom príchode sa vybúral jeden chlapík z Vranova na Octávii (tesne pred Zadarom), mikrospánok na diaľnici, on v kóme v Zadare možno prežije, jedno dieťa(6r.) mŕtve vyletelo z auta, druhé to prežilo so zraneniami, manželka v šoku tiež prežila so zraneniami. Som dobrý vodič myslím si, ale únava je únava a to mi dajú za pravdu aj TIR-áci, odpočívať treba určite, idete na dovolenku a z dovolenky a nie na pohreb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

môžem len potvrdiť Tvoje skúsenosti o zápchach na chorvátskych dialniciach.Bol som už niekoľkokrát na dovolenke - 3x Pula a teraz ostrov Pag, ale nikdy som necestoval v čase najväčších kolón na cestách, treba si dovolenku naplánovať tak, aby ste v kritické dni necestovali. radšej o jeden menej pri mori ako sa vliecť v kolóne. Keď sme sa vracali teraz domov, našim smerom to bolo OK ale oproti hotová karastrofa, pomaly sa vlečúca súvislá kolóna od Zahrebu až niekde do vnútrozemia, pomaly až do Zadaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak já jel v pátek 17.8. v 16:00 a největší zácpa byla v Praze při vjezdu na D1 jinak absolutní pohoda na cestě Mladá Boleslav-Praha-České Budějovice-Linz-Salzburk-Villach-Ljubljana-Koper-Pula(50km před Pulou) celkem 910km,spotřeba dle PP 5,8l/100km (po 630km jsme spali skoro 5hodin na Rakousko-slovinských hranicích). Zpátky jsme jeli v úterý 28.8 ve 13:30h Koper-Terst-Venezia (tam je to moc hezký :-))-Verona-jezero Lago di Garde(taky moc hezký)(tam jsme spali do rána do 7h)-Bollzano-Insbruck-Salzburk-Linz-ČB-Praha-MB (1350km) a taky nikde žádná zácpa. Autíčko šlapalo jak má, dostalo pochvalu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...