Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 309 nejede a ma velke otacky


Patriq

Recommended Posts

Zdravim lidi,

Chtel bych pozadat o pomoc u moji 309 1,4 rok 92.Procital jsem tu plno for ,ale primo toto jsem tu nenasel je tu par podobnych tak pro jistotu se jeste ptam.Po nastartovani (v lete a cim vice tepla tim vice otacek)vyskoci otacky na 1800ot (drive to lezlo az k 3000ot,ale pak se to nejak samo vratilo na tech 1800ot) a drzi cca2 minuty pak padnou na cca900ot (otacky jdou dolu hodne pomalu i pri seslapnuti pedalu treba na 3000ot to sleze na 2000ot a pak to jde dolu jak vterinovka).Je nekdy take dost citit benzin(spotreba v lete na kratkych trasach 10+L na dalkach 6L).Kdyz seslapnu plyn tak na tech 60km/h to docela leze ,ale dal je to na kafe vubec nechce pridavat jako kdybych neco za sebou tahal.Pri vyblikani chyby to nic nenajde, diagnostika taky nic, brzdy nepribrzdujou. Jestli se pridira sytic nebo malo vzduchu?? netusim? Pred 4roky se daval novy pot.skrt.klapky a term.vzduchu.Byl jsem stim i v servisu a tam netusej jak to neukaze diagnostika tak to neopravujou :-( Predem dik za kazdy nazor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ten moturek nedrhne da se to rukou krasne otacet jeste bych mohl to pripojit na baterku jestli se nezastavuje(jestli teda do nej jde 12V a ne pres nejaky prevod min abych ho neodkouril)

http://img248.imageshack.us/my.php?image=img2460ny0.jpg

Pak se chci jeste zeptat nema byt ta klapka(II.) vodorovne? Mam ji cca 5-10 stupnu pootocenou.Mam tim sroubkem(I.) pootocit tak aby ta klapka(II). byla rovne a pak srovnat ten snimac(III.) aby sel na kazdou stranu tech 45 stupnu jako jsi tu psal v jednom foru?

http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2461yz1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten motorek se má čistit jak vždyt je celý utěsněný gumovým těsnením tam se snad ani bordel dostat nemuže,taky jsem se ho jednou pokoušel rozebrat ulomil jsem jeden sobáček a rači jsem toho nechal,sem to ale nemehlo.Ale ted aspon vydím jak to vypadá zevnitř:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No rozebrat ten motorek neni sranda udelal jsem si par plisku ty jsem nastrkal za ty zobacky aby to za ne nechytalo a pak uz to slo samo.

Pri zahratem motoru to lanko neni nejak nasponovany (zustava to lezet na tom koliku ze sytice ten nezajizdi uplne dovnitr).Co mam vyzkouset dalsiho?

Ja ty obrazky nactu normalne ,kdyz tak je muzu nekam preposlat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gogogo: otacky jsou jak jsem psal na zacatku. Dneska jsem natocil a bylo cca1800ot kdyz prislapnu plyn tak treba na 2500ot a pustim tak padne na 2000ot a po cca 2min. zustane nekde kolem 900ot.(drive to lezlo po nastartovani na 3000ot a to do toho pralo slunce pak to nejak prestalo)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíná ti podtlakový ventil když roučne přidáš plyn a rozpojíš volnoběžný kontakt na tom moturku.Samozvějmě při klíčku zapnutém do druhé polohy před startem.Skuz za tepla když stim máš problémy.Protože jestli jsi hýbal s tím dorazovým šroubkem klapky jestly jsi ho hodně zašrouboval tak za tepla jak zajede raménko moturku by nemusel ten volnoběžný kontakt sepnout podtlakový ventil by byl otevřený a podtlak krze membránu na rozdělovači by ti zvětšoval otáčky.Ale jestly jsi hejbal ze všim potenciomet oba dorazový šroubky tak to muže být slušně rozladěný,natočení potenciometru má dost velký vliv jak se auto chová.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...