Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autoalarm


chuck11

Recommended Posts

Nemá náhodou někdo zkušenosti s autoalarmem Magicar (hlavně řady 9000):papa.Jestli ano tak mi tady napiště vaše poznatky s tímto alarmem.Zvašuju si ho pořídit na svého piškota,ale nerad bych kupoval zajíce v pytli:super

[upravil dne 11.8.2007 chuck11]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jo, já ho mám, od října 2003.

Mám 3000, což je ten samý jako současná 9000. Jen ta 9000 má (oproti mojí 3000) modernější design ovladače a pár nepodstatných funkcí navíc (jako je hlídání rozsvícených světel, měření teploty v interiéru).

Na co si dej pozor - abys koupil 9000C a nikoli 9000B. Jde o tzv. "startovací modul". 3000 ho měla v základu, 9000 ne, takže jdi po 9000C, která ho má. Ten startovací modul hlídá otáčky motoru při dálkovém startování. Když tam není, systém startuje jen určitý počet sekund a pak toho nechá. Takže když jsou ztížené podmínky, třeba v zimě, nemusí motor nastartovat. Když startovací modul je, tak startuje tak dlouho, dokud motor nechytne. Samozřejmě je to ošetřeno, aby neběžel startér třeba minutu - když není určitých otáček motoru (tj. známka, že už běží) dosaženo za rozumný čas, systém toho nechá a zkusí to za chvíli znovu. Takže - pozor, abys měl to provedení 9000-ky, které startovací modul má.

Jinak - bezproblémový provoz a díky dálkovému startu komfort. Hlavně to dálkové startování v zimě. Když si ráno naleju kafe, hodím dálkový start. A než ho vypiju a vykýbluju se z baráku, je v autě teplo a okna jsou rozmražená, stačí jim připadně jedno setření stěrači. A řidiči v okolních autech se klepou zimou, škrabku v ruce a sundávají led z okna :-) Jediné dvě mouchy jsem na Magicaru našel:

1) Pokud se rozhodneš dosah pageru natáhnout pomocí GSM, pak se to ruší s VPS. VPS čidlo budeš muset vyřadit.

2) Magicar dodává jen 5 senzorů na dveře. Takže pokud máš pětidvéřák, je to problém. Samozřejmě ostrážíš přední a zadní dveře, to jsou 4 kusy. A pátý dáš buď na kapotu nebo na páté dveře - a buď kapota nebo ty páté dveře ti zůstanou coby nechráněný vstup. Já jsem to vyřešil tak, že jsem čidlo použil pro kapotu, a k ostrážení pátých dveří použil ultrazvuková čidla do interiéru, směřující od slunečních clon dozadu. A to se ukázalo jako ne příliš šťastné řešení, protože

pak člověk musí udržovat v autě pořádek. Stačí třeba zapomenout PET flašku s pitím na podlaze, a obvykle mezi 4. a 5. ráno, kdy je v noci nejchladněji, ta flaška díky rozdílu tlaků uvnitř a venku udělá LUP - a ultrazvuky rozeřvou alarm. To samé je nechat přehozenou bundu přes opěradlo, a ta se pak rozhodne spadnout na zem, zmačkanej kus celofánu po bagetě, který se pak sám narovnává... Což ultrazvukový čidla vždy chytí a dají pokyn alarmu. Takže dneska bych zvolil raději čidla pohybu místo ultrazvukových, protože teď musím udržovat v autě pořádek, a to mi není vlastní.

A ještě jedno plus Magicar 9000 má - cena. Ta totiž za poslední dobu poklesla dost podstatně. Když jsem kupoval já tu svou 3000, stála přesně dvojnásobek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...