Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pneubazary


Emiš

Recommended Posts

Vzhledem k tomu, že nová Polariska v tomhle rozměru se dá občas koupit v akci za 1100... Osm stovek bych za jetou gumu nikdy nedal. Přiznám se, taky jsem teď koupil jeté zimní gumy, BF Goodrich, 14-ky, 6mm, všechny 4 za 1200,- celkem, tedy 300/kus. Víc bych nedal, vzhledem k tomu, že jsou na jednu sezónu - kdežto funglovky na 3-4 zimy. Takže asi tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No me kamos zase rikal ze koupil jety gumy, dunlopky vsechny 4 za 2000. A slysel jsem ze barumka se neda s kvalitni gumou jako je dunlop a michelin srovnavat.

Kamos si ty gumy taky pochvaluje.

A proc by jeta guma mela bejt jen na jednu sezozonu kdyz ma 6mm vzorku, jeta guma rovna se totalni zmetek co odejde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Emiš

Protoze zimni gumy by se mely provozovat do cca 4 mm, pak ztraceji na brecce ucinnost.

Rok(=zimu) ji bude provozovat oddie, pac za tu dobu(zimu) sjede ty 2 mm. Pri tom, co za rok najezdi, se mu ani nedivim.

Navic, kdyz kupujes ojetou gumu, vetsinou nevis, pres co sla. Je to sazka do loterie.

Takze, jestli dat 800 za ojetou Pirellku, nebo koupit za 1100 novou .. me pripadne rozumejsi ten litr priplatit.(nehlede na to, ze nevis, jak je ta bazarova stara a vseobecna poucka rika neco o 4 mm, 4 kolech a 4 sezonach - vetsinou je primesi nejaka silika a ta po urcite dobe vyschne)

ze jsem se ale rozkecal?.... je to na tobe :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jestli zrovna zimni gumy jsou spravny misto na setreni... mel jsem tu moznost nekolikrat jet v zime s letnima, celorocnima a nebo sjetejma zimnima a na kazdych jsem si aspon jednou hodil krasny hodiny v zatacce, a to jsem jel pomalu... na svy auto bych si dal radsi ty novy, nehlede na to ze nevis jak se s tema starejma zachazelo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Emiš, musím Ti dát za pravdu. Měl jsem Barumky Brilant - vydržely 15 000 km!!, Bravura něco přes 20 000 km. Teď dojíždím (od zimní sezóny) zimní Fulda Gravito, mám na nich 40 000 km a mají ještě přes 3mm a i v létě se chovaly super. PS: Vše 175/70 R14 a nejezdím jak hovado. Osobně Barum už nikdy neberu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barum Brilant 165/70/13 jsem měl na 205-ce, po 50tis km jsou dvě na vyhození (3mm, byly déle na předku), druhé dvě dají na ségřině autě ještě jedno léto... mám koukám trochu jinou zkušenost. Barum Polaris 165/70/13 jsem kupoval loni nové (www.pneuobchod.cz za 4.500,- celkem i s montáží a likvidací starých gum), tak uvidíme, co na té 205-ce vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se chtel zeptat, co mam delat se zimnima, kdyz maji pod 4 mm a jezdit s nima v lete se mi moc nechce. Slysel jsem neco o tom, ze maji vyssi spotrebu, ze se prehrivaj a bouchaj.

Napadlo me, jako to maji v F1, udelat z nich tzv. prechodne pneumatiky... tj nekdy od konce zari po prvni snih a v lete zase naopak - prece jenom, pri teplotach okolo nuly maji lepsi trakci a zima jim nevadi..

Takze otazky zneji :

1) Je pravda, ze zimni gumy v lete rady bouchaji ?

2) Na kolik by prisla sada disku 5Jx13 nebo neco na rozmer 165/70 R 13 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja jsem na koupil za 600/ks Dunlop winter sport se vzorkem 2ks asi 7mm a 2ks trochu min =6mm.

Myslim si ze kvalitni pneumatika vydrzi vic nez barumka za litr ale zase ta ojeta nesmi byt moc stara (na pneumatice je popisek DOT+cislo - stari pneu = smes starim(slunce, zmena teplot atd) postupne ztraci svou kvalitu - viz jak taky skladovat pneu atd).

A v zimne je preci jen vice mokro nez ze by se jezdilo porad ve snehu (aspon ve mestech) a proto si zase myslim, ze treba kvalitni 5mm pneu by v testech obstala stejne, ne-li lepe nez nova barumka (jde o slozeni smesy, tvar vzorku atd a ne jen o \"vysku\" dezenu).

Nejsem tedy na to odbornik, jen sem cetl par clanku a testu pneumatik - snad jsem to dobre pochopil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To VIX:

Plechace z bazaru tak kolem 400-700,- za kus podle typu a stavu, aspon co jsem obvolaval na svoji 309.

Jak uz tu nekdo psal, zimni gumy v horku tecou takze je podstatne driv sjedes. A muzes pocitat s delsi brzdnou drahou.

Osobne bych gumy ktery maji malej vzorek na jare nesundaval a nechal je tak do kvetna nebo sjeti vzorku a pak vyhodit (pardon, poslat na recyklaci :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco málo. Značkový zimní gumy mají v drážkách výstupek. K tomuto výstupku se při sjíždění guma chová tak jak má.

Docela slušnou zkušenost mám s celoprotektory - vždy bez problémů vydržely dvě sezony - cca 40tkm. Fuldy Gravito budu letos dávat na Hondu již po páté a myslím, že výše uvedený výstupek bude po sezoně ještě pod běhounem. Jedna zima na nich cca 12 až 15tkm.

Emiš - vynikající pneuservis s bazarem starších gum je pneuservis Svatoš ve Zruči tel: 602 265351, další pak v Huti u Dýšiné a slušnej výběr míval i v Červeném Hrádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost je taková 14\" 1mm za 100,- ; 15\" 1mm za 150,-. A výsledek? Takhle jsem investoval do jetých dunlopek a stálo mě to opravu ohnutého ramene, když jsem dostal v dešti smyk při nízké rychlosti. Koupil jsem dopředu continental a jsem vysmátý ;)

Můj názor je, že na léto jeté dozadu a na zimu bych si to dvakrát rozmyslel. Nikdy nevíš, co té gumě je a jedině ony Tě spojujou s pevnou zemí, takže šetřit na nich je hazard. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nemohu se nepřidat, jak jsem psal již do jiného příspěvku, našel jsem na webu www.e-pneumatiky.cz akci na Pirelli W160 za 4740 kč za sadu(4 kusy). Mají je v akci. trochu jsem pátral a zjistil, že ve dvou testech, který jsem na zimní gumy našel, se umístily na prvním místě co se týče jízdy na sněhu. Tato pneumatika byla vyhlášena králem zimních gum. A za ty prachy? A? se na mě nikdo nezlobí, ale v tomble případě se nevyplatí sáhnout po ojetině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...