Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna zadních kotoučových brzd: jak nato??


gen.Migen

Recommended Posts

Zdravím vše.

Chci vyměnit na peugeot 406 2.1 td r.v. 96 zadní brzdy. Přední sem měnil minulý týden a žadny problem. Ze zadnich mam trošku respekt kvůli ruční brzdě, a proto se tu chci zaptat na rady. Zadní brzdy mám kotoučové, a chci Vás požádat, jestli nemá někdo návod jak vyměnit kotouče i s destičkama tak, aby se mi nějak nepokazila ruční brzda nebo něco se stalo. Kamarad mi řikal, že u oktavky se musí zadní pístek brzdiče zatlačovat tlakem a ještě kroutit po směru hodinových ručiček tak aby píst dobře zajel a bylo vše OK. Nevím právě jak je to u peugeota, ale předpokládám stejný systém, proto se chci zeptat, jestli to někdo z Vás dělal a nebo jestli nemá někdo návod jak nato?? Budu vděčný za každou odpověd. diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navod jako dobrej..ale není tam nic o tom jak se zatlačí ten vyjetej brzdící váleček zpět, tak aby se pak dali vlastně nasadit nový brzdový destičky (protože sou širší než ty původní sjeté, musí se brzdící válec zatlačit). Taky se tam piše, že seřízení ruční brzdy je v oddílu 17. Mohl bys mi prosím poslat i tento oddíl? Díky moc..jak nechci to posrat no.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem to dělal:) Není to nic složitého. Snad jen jedna rada z praxe. Udělej nejdřív jedno kolo a pak druhé. Ne obě najedou! Ono pak když nevíš jak tam ta "blbost" byla nacpaná můžeš vždycky kouknout na to druhý:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem byl před chvílí pod autem a mam tam jeden šroub co drží třmen zhulenej...je to imbus a je vyhulenej..tak nevim jak to povolim. A když nepovolim ten šroub, tak nestělám třmena a myslim ani kotouč :( A nebo že by šel sundak kotouč i bez oddělání třmenu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napada mě dvoje řešení. První, ale teoretická je odšroubovat jen spodní čep a brzdovou trubku a zkusit třmen odklopit nahoru, tím by mohl vzniknout prostor pro výměnu kotouče. Po té je ale nutné odvzdušnit všechny kola. A tam zas záleží jestli máš ABS. A jestli jo tak to Ti neporadím jak na to.

Druhá a podle mě lepší je odříznout tu gumu co kryje hlavu imbusu a povolit malýma kleštěma nebo vypilovat plošky na klíč. Po tomhle ale musíš osadit novou gumu co jsi uřízl. Tu nejspíše neseženeš samotnou takže koupit sadu na repasy třmenu - 700kč kde máš i všechny prachovky a nové čepy který už teda vyměníš taky:) A pro nejvetší srandu jsou to brzdy takže jupí to samé i na druhé straně:)

Sadu na repas třmenu jsem našel na http://www.autoshop2000.cz/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ja mam ještě jedno řešení..jelikoš ten zhulenej šroub je imbus myslim 6mm vnitřní, tak vemu 6 mm imbus klič a zalepim ho do hlavy toho šroubu, chvili počkam než lepidlo vytvrdne a pak to normalně povolím. Teda aspon si myslím. Možna ale tohle vše nebude třeba a budu se modlit aby ten kotouč šel sundat i bez povolovani třmene. No a ještě mě napadlo, ta guma co kryje ten šroub, to bych pak mohl vzit nějakou bužirku a natahnout to na to při nejhorším...fakt nechci kupovat zase nějakou sadu. Diky za info a rady..ja se s tim zitra nějak poperu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně bude těžký sehnat ten šroub novej. V té opravné sadě byl. Jinak bych tam zkusil třeba i trochu hrubě natlačit nějaký jiný klíč. Tenhle šroub není nijak zvlášť utaženej,je sice lepenej, ale stačí trhnutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja si taky myslim že to nebude moc utaženy...a šroub se sežene...a jako davat 700 zase se mi nechce:grr

a nebo pak až ten šroub vyndam, tak ho obrousim jako z vnějšku na nějakej klíč a bude...pak to budu povolovat jako nasadkovym kličem...ta guma kolem něj neni zas nějak natěsno...Na druhe straně sem se dival a ten ma zavit vpoho...ty jo pěkně mě to sere, kdyby puvodni majitel nebyl lempl tak už sem to měl vyměněny za hodku a byl klid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nemyslim jyny šrouby...Tak šrouby maji snad svoje standarty a musi byt k sehnani. Mam doma tolik šroubů že nevím co s něma, a to by byl pech abych takovej nenašel. A při nejhorším koupím no:) Ted je nejduležitější dostat ho ven...pak už je to vpoho..mužu pak třeba na jeho hlavu navařit imbus atd..možnosti je zpousta. Hlavni je ho vyndat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...