Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dodatečný šíbr 406

Recommended Posts

Odesláno

Dodělávali jste si někdo u 406 šíbr? Jaké máte střešní okno a jaké s tím máte zkušenosti? Jakou firmu by jste doporučili? Dík za radu.

Odesláno

s dodatečně dodělávanými šíbry jsou dříve či později problémy, a to především se zatékáním vody do interiéru vozidla. Je to zcela jiná koncepce než originální šíbr, kde jsou v podstatě dvě střechy, mezi které se šíbr zasouvá a odvod dešťové vody je řešen kanálky ve sloupcích. Kdežto u neoriginálních šíbrů se musíš spolehnout na těsnění. Šíbr, když pracuje jak má, je fajn, ale není nad klimatizaci.

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Původně zaslal: OK406

Jedině uříznout střechu a dát tam střech se s oknem. Tím se vyřeší zatýkání vody.

Tak dotoho nejdu :D

Je to tak i zobrazení v Knize Jak na to? Peugeot405.

Guest RiderVFR
Odesláno
Původně zaslal: Keml

Já mám dodělávanej el. šíbr co vyjíždí ven nad střechu. Je tam 7 let a bez problémů,nezatýká.

A co to je zač? Jaká značka a typ?

Odesláno

někde jsem viděl že i dodělávaný šíbr má odtokové hadičky jako je u orginálu,pak není co řešit pokud tam něco kápne

Odesláno
Původně zaslal: dixi

někde jsem viděl že i dodělávaný šíbr má odtokové hadičky jako je u orginálu,pak není co řešit pokud tam něco kápne

to by musel mít dvojitou střechu a tu u dodělávaného šíbru nemá, jinak by šíbr nevysouval ven, ale mezi střechy. Takže nějaké hadičky jsou mu v tomto případě nanic.

Odesláno

na šíbru u 406 není dvojitá střecha zasouvá se mezi střechu a tapicirunk.jsou tam kolejničky jinak šíbr drží na šroubkách zespodu ke střeše zde obr

[upravil dne 2/8/07 dixi]

post-0-14109596105841_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: dixi

na šíbru u 406 není dvojitá střecha zasouvá se mezi střechu a tapicirunk.jsou tam kolejničky jinak šíbr drží na šroubkách zespodu ke střeše zde obr

[upravil dne 2/8/07 dixi]

tu dvojitou střechu jsem myslel obrazně. Ten tapecírung musí být ale řešen jinak než u auta bez šíbru, neboť voda, která proteče šíbrem se musí někde zachytit a poté se odvádí hadičkami ve sloupcích ven. A to u neoriginálního šíbru není!!!

Odesláno

nevím jak je to dělané já měl vyklápěcí kde pod ním je krytka kde se zychtí drobet vody kdyby protekla.Jak je to u šíbr jiného než 406 nevím přesně ale nějaký rám po kterým okno popojíždí je tam ,přesnější info jedině u prodejce střešních oken stojí okolo 6000 co jsem koukal.

Pokud bych já chtěl okno stačí vyklápěcí a u bejvalýho auta jsem jej měl i vyndávací že jsem jej dal do kufru a mohl jezdit bez okna

Guest RiderVFR
Odesláno

Šlo mi spíš o to,jestli má někdo vlastní zkušenost s nějakou značkou nebo firmou. Předělávat celou střechu to fakt nééé.

A copak je v dnešní době takový problém něco kvalitně utěsnit?

Odesláno

to je,ale na prani, standart to nebylo. ja to tam mam,autoklimu a šibr origo. v CZ to stalo 25tis myslim. dodelat staci obyc stresni okno, plni to taky svuj ucel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...