Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kontrolka K autodiagnostika?


nothingman

Recommended Posts

ahoj,

nedavno jsem si poridil P306 Break 1.6 benzin rok 97 a stava se mi ze se za jizdy rozsviti kontrolka K (asi je to nejaka autodiagnostika ci co) sviti treba minutu a pak zas zhasne a treba za 20 minut jizdy zas a pak je treba tejden klid. Stava se to hlavne kdyz mu davam trochu zahulit (treba na dalnici). Kdyz jsem to koupil tak jsem byl na diagnostice a prej tam zadne chyby nebyly tak nevim - nejakej napad co s tim???

predem dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud tam zadne chyby nebyli, pak zavada (rozsviceni diagnostiky) nezanecha za sebou zadnou chybu, coz se resi tim , ze se prijede na diagnostiku pokud je kontrolka rozvicena, jinak K je kontrolka na spatnou funkci motoru, pokud jen obcas blika, zkusil bych vymenit, olej, olej filtr, palivovi filtr, svicky, vzduchovy filtr, a kabely k svickam. Tech problemu co muzou zpusobovat rozviceni kontrolky , je vic.

[upravil dne 30.7.07 Jogin]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ale píše, že byl na diag. když to koupil a kontrolka mu svítí až teď :-) Proto tam asi tenkrát nebyla žádná chyba, leda že by ji tušil dopředu. Než bych zkusil vyměnit podle rady nahoře půl motoru, asi bych zašel na diagnostiku teď a nechal zkouknout jestli tam něco je a na to se pak zaměřil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jakmule se kontrolka K rozsviti za jizdy ucite to ma nejaky duvod a podle me to budenejake vadne cidlo, RJ se pak prepne do nouzoveho rezimu a jak se to cidlo zase chytne tak kontrolka zhasne. Ja byh zajel na diagnostiku, me to delalo napul vadne cidlo tlaku vzduchu v sani. Sem tam nefungovalo ale v servise samozrejme funguvalo. RJ si presto pamatovala ze tam byla chyba a bylo to cidlo napsane v prechodnych zavadach

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi,koupil jsem letos v březnu P306 Break v 1,6 a po výměně spotřebního zboží, jako je střední a koncový díl výfuku, rozvoďák, vzduch a olej filtr + olej, svíčk, kotouče + desky přišlo na další závadu. :-( Začala mi svítit diagnostika a auto na dálnici začalo náhodně škubat a příjdu si jako kdybych jel na 3 válce. Sice auto jde do otáček moc nerado, ale jde. Jinak to má 150 tis.km a je to rok 99. Na první diagnostice někdy v dubnu mi zjistili, že to dělá vstřik na 3 válci. Pro ověření mi to vynulovali a ať přijedu po nějaké době zda až mi diagnostika začne opět svítit. Asi tak po měsíci ježdění jsem to přivezl a vyměnili jsme vsřik, který to opět zahlásilo na 3 válci. Nějakou dobu to dalo pokoj a já se cíťil, že je vše v poho a že závada, je zažehnána. Chyba lávky. Před týdnem se mi to opět projevilo. Tak jsem nelenil a dal jsem auto do autorizovaného servisu se závadou diagnostiky a boucháním na přední nápravě. Tentýž den odpoledne mi volali, že našli přechodové závady a po vynulování řídící jednotky se jim neprojevili stejně tak bouchání přední nápravy. Jinak diagnostika prý vypsala vadnou cívku, vstřiky na 3 a 4 váleci a vadnou lambdu. Při odjezdu mi diagnostika začala po 20 metrech svítit znovu a to už jsem se na ně nakrk a odjel jsem. Nebyly prostě schopni určit a vyměnit rovnou konkrétní součástku i za třeba 6000,-Kč (když by to byla lambda). Myslel jsem si, že v autor.servisu příjdou i na špeky, ale spíš si jen vymýšlejí závady aby se mohli obohatit. Pokud by měl někdo nějaký nápad tak moc díky za tip.:mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj měl jsem stejný problém na 405 1.9 SRi a byla to lambda sonda. Divné bylo, že jsme vyměnili 2x za novou a vždy po cca 1000km se problém vrátil. Naštěstí se vždy povedlo lambdu vyreklamovat. Pak jse mkoupil za 300Kč na vrakáči a pak už vše ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...