Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206CC


Návštěvník

Recommended Posts

  • O 2 měsíce později...

Též sem řešil problém s plynovýma vzpěrama v kufru vyměnil jsem si je sám a tak od čtvrtky nebo od půlky se mi kufr otevře sám i v kopci drží a nesklápí se což předtím se mi zavíral jinak též řeším problém se střechou na nerovnostech bouchá a otvírají se háky koukal jsem že by se ta střecha dala na šroubech posunout dozaději tím pádem ty háky by držely pevně střechu k předku a i mě zadní zámek jen zamkne a neodemkne myslel jsem že to je nějaká chyba ale ono to asi bude i u jiných CC chlapci pochlubte se kdo to tak má??

[upravil dne 29/9/13 22:18 od jonny205]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

zdravim vsetkych.. Tak po najnovsom prirastku do rodiny sa hlasim aj ja medzi vas..

Hned na zaciatku mojej CC-kariery by som sa chcel na vas obratit s prvym dotazom.

Koncepcia 206 mi je celkom znama, no co sa tyka verzie cabrio, su miesta v ktorych som si nie celkom isty.

Vcera, po dvoch mesiacoch co auto mam, som sa skusil \"skusobne\" previezt bez strechy, Bolo 11 Stupnov, tak sa to ten kusok dalo vydrzat ;)

Co som si ale vsimol, bolo znacne neprijemne chvenie celeho auta pri rychlosti od 70-90 km/h. Pripadalo mi to, akoby som mal povolene sroby na prednych kolesach a tym sa cely predok auta neprijemne \"rozvibroval\". Hned pri kupe tohoto kupatka mi bolo jasne, ze jazdny komfort so strechou dole bude drobatko iny ako ten, na ktory je clovek bezne vzyknuty, ale pravdupovediac som tomu neprikladal dajaky vyznam. V tomto momente naozaj neviem objektivne posudit, do akej miery je to normalne, alebo sa jedna o dajaku zavadu \"dajakeho stabilizatora\".

S nesklopenou strechou sa auto sprava uplne normalne, ako kazde ine. Auto som kupil tesne po technickej kontrole, takze vole v capoch, ramenach, tlmicoch pravdepodobne nie su.. Jedine co bolo zle a chyby odstranene, boli predne kotuce a oblozenie.

Chcel by som vas takto poprosit o nazor, resp. postrehy pri vasej jazde \"bez strechy\". Stretli ste sa s tym uz niekto? Vopred vdaka a prajem pekny den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak bez strechy se to klepe trosku vic, to je pravda. V tvem pripade bych si nechal vyvazit pneumatiky, tam by mohl byt zakopany pes.

Jinak taky jsem neodolal a zkusil po zime prvne stahnout strechu. No a po 4 letech sluzby je tu prvni problem :grr. Nezacvakava se me uplne zamek zadni kapoty po otevreni/zavreni strechy. Ta bila packa me uplne nezacvakne do toho cerneho protikusu, staci zvenku lehce pritlacit, nebo zevnitr lehce zatlacit na ten zobacek a je to ok. Ale nikdy to predtim nedelalo. Mate nekdo tuseni, cim by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Mám problém se střechou..

Dnes jsem se snažil odstranit vrzání střechy a asi jsem udělal chybu v tom,že jsem střechu nechal v poloze na půl otevřené,po namazání jsem otevírání dokončil a od té doby mi to hlásí chybu.

Když chci střechu otevřít,tak musím stáhnout okna a až potom střechu,ale po stažení střechy mi nejdou zvednout okna a stále hlásí \"pípá\" porucha.

Když ale střechu opět zavřu,tak je vše v pořádku :myslim

Děkuji za vaše rady.Hledal jsem tady rady o tomto tématu,ale můj konkrétní problém jsem nenašel :myslim:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Ahoj,

 

tak i já jsem pořídil kabrouše.......2.0 benzín, r.v. 2002, 123 000km, klima, černá kůže, šedivá metalíza

 

Měl bych na začátek pár otázek:

 

1) plynové vzpěry kufru - né že by nešel otevřít, ale manželka se moc netváří, že to musí vytáhnout celé sama, moc jí ty vzpěry nepomůžou - je to normální stav a nebo vyměnit vzpěry?

2) gumové koberečky do auta - dají se nějaké kvalitní sehnat? Počítám, že zadní budou jiné, než pro klasickou 206 třídvéřko....

3) nechal jsem udělat celou přední nápravu, komplet ramena, tyčky a na zadku ještě jedno ložisko......nicméně při otočení do plného rejdu v přední nápravě lupne....a to hodně, skoro bych až řekl, že to jde odněkud z pod nohou řidiče.....tuší někdo? Servis na to nepřišel kde.....ono taky na zvedáku se to špatně simuluje

4) CD občas protestuje a vyplyvne CD...občas = 70% případů.....uvidíme, má někdo zkušenost s tou sestavou z číny s 7 palcovým displayem, navi atd? Velká kaplička se vymění za malou a vymění se rádio.....cena cca 8 000Kč

5) potřebuji zimáky, nicméně v TP jsou jediné rozměry a to 195/55 R15, 205/55 R16 a ještě nějaké 185 R15. Chybí mě tam nějaké 65. Co tam máte obuto?

6) mám najeto 123 000km, takže si myslím, že je čas na rozvody.....servis v Klech za 6300Kč.....cena asi lehce vyšší, ale asi to dám. Zároveň něco na levé straně u rozvodů chrastí, vždy při sešlápnutí plynu.....doufám, že se pořeší v rámci rozvodů, nebo má někdo nápad?

7) když zaprší, tak na straně spolujezdce do auta pronikne pár kapek vody na sedadlo......teče to z toho úchytu(háku) střechy, zkusím omrknout těsnění, zda není prasklé...ještě něco dalšího, nebo kam rovnou sáhnout

 

Jinak zatím nadšen.....je to hodně svižný, akorát po přesednutí z rodinného BMW 5 je to celkem rozdíl:-), ale zatím příjemné sranda svezení. V bávu je ticho, že tam špendlík upadnout uslyšíš, tady všechno vrže, kroutí se, hlučný je to vevnitř jako bejk .... :-), ale je to příjemná změna na krátké tratě.

 

Díky moc za info

 

Sovaja

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, kufr mi chodíval nahoru lehce, gumový koberce mi leží nový na dílně (nestačil jsem je nasadit před prodejem), s lupáním ti bohužel nepomůžu, do Číny bych asi vědomě nešel (nevědomě si myslím, že ji jako každej používám často), kapalo mi na sedadlo u řidiče a byl to boční spoj gumy na sloupku a na předním díle střechy, nějak blbě do sebe zajížděli, takže voda nepřetékala z gumy střechy do gumy na sloupku, ale rovnou dovnitř.

Pokud bys měl zájem o koberce, jsou přímo na CC, dej mi vědět na "info@carfolie.cz". Jinak blahopřeju, auto měla manželka a jak jsem mohl, tak jsem jí ho ukrad. Byla prča nasekat tím prckem hustokutopřísně vytuněnýho třeba Golfa s načipovaným TDi 66kW. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj,

 

potřebuji sehnat zimáky na 206 cc.....a koukal jsem do velkého TP.....je tahle kombinace normální?

 

6.0J 15ET 4.28 185/55 15 82 V

6.0J 28ET 4.28 195/55 15 85 H

6.5J 16ET 4.28 195/45 16 80 V

6.5H 16ET 4.28 205/45 16 83 V

 

Všechno ne úplně standardní rozměry.......je to OK? Celkem mě tam chybí ten rozměr 195/65 R15......

 

Má smysl to tam nějak docpat do TP? Zajít do Peugeota, nebo do značkáče? Zkusit nechat zapsat do TP......

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj,

 

omlouvám se možná za zbytečnou otázku, ale u 206 cc, zadní víko kufru, je dvoudílné? Manželka měla dnes drobnou nehodu a zmuchlala kousek kufru a jedná se o část pod světlem. Dá se to víko rozebrat na dvadíly? Celý vršek a pak díl s RZ? Je to jen na šrouby, nebo je to vařené? Zkusil bych dle barvy sehnat jen ten dolní malej díl.....pokud to půjde.

 

díky moc za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

zdravim CCckare, a obracim s dotazem, ci spise se dvema dotazy:

1) da se nejak seridit zavirani ridicoveho okna? Kdyz jej dam uplne nahoru, tak mi skoro vubec nejdou zavrit ridicovy dvere, protze sklo je jakoby cca 3mm nad gumou a tim padem hrozi rozbiti okna.

2) teklo nekdy vam k ridicovi na podlahu? Uz 2x jsem tam mel skoro pulcentaku vody. :(

Snazim se namlouvat to, ze tam nateklo skrze poradne nezavrene okno(cca 2 mm skvira kvuli bodu 1)

diky vam predem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

odpovim si sam:-)

add 1)  ano, lista, ne ktere je nasazeno okno se dá pomocí tisicihranu posouvat nahoru a dolu, takze ja jsem si ho dal niz a okno se jiz nezachytava o stresni gumu....

add 2) a uz tam neprsi, bo kdyz dvere byly spatne zavreny (dle bodu 1), tak sklo nedolihalo jak ma a pusobilo jako trychtyr :-) Mno a ted je to snad ok :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

Děkuji. Rovnou tedy přihodím dvě fotky, aby se neřeklo. Mám z něj velikou radost. (rok 2002, motor 1.6)

 

Bohužel mě také trápí hned několik věcí.

 

1. Vibruje mi při jízdě vzadu ten plast dlouhý pod oknem (myslím, že to je ten sklápěcí co schovává tu díru při stažené střeše) - dá se to nějak vyřešit? 

 

2. Rádio má velmi mizerný příjem. Dal jsem tam trochu delší anténu, ale pomohlo to minimálně. Půjčil jsem si kamarádovu ještě delší, a bylo to o trochu lepší. Ale zase tam nechci mít vysílač. :D Je to u CC normální tak špatný příjem signálu?

 

3. Dá se dobře sehnat těsnění na těch malých okýnkách? Mám je tam už dost tenké, takže mi profukuje mírně, kde okno dveří doléhá na malé okénko.

 

4. Slyším mírně klepání při nízkých otáčkách v oblasti nahoře u motoru blízko filtru. Možná ventily, při výměně oleje a filtrů se na ně chce asi mrknout a seřídit.

 

 

Jinak musím říct, že jízda se staženou střechou je veliká radost. Trošku teda nezvyk, že pořád v tom autě někde něco kroutí nebo vrže, ale jsem do něj velmi zamilovaný. :ú)

post-54343-0-07288800-1457295620_thumb.j

post-54343-0-60739300-1457295621_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D Děkuji za tip. Já se bál cokoliv tam strkat kvůli funkci střechy právě. Hmm. Aby se ten plast bez problémů sklápěl.

Jinak musím říct, že nejvíc rozpačitej jsem z řazení. Podvozek hezky drží v zatáčkách (i když na nerovnostech je hlučný dost), motor jede hezky. Ale ty šíleně dlouhý a nepřesný dráhy řazení.. Plus je to asi jediné auto na světě, se kterým se nejsem schopen neustále bezproblémů hladce rozjíždět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...