Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nastavení sedáku

Recommended Posts

Odesláno

Týká se to mé 407 ale asi mi poradíte i vy kteří nemáte tento vůz.

Nemám sedačky v elektrice a v manuálu píší, že i na manuálních sedačkách lze nastavit výšku a sklon sedáku. Výška mi jde ale sklon vůbec ne. Podle mě je to chyba a jde to jen u elektrických sedaček. Nevíte o tom něco?

Když nastavuji páčkou výšku sedadla (pumpováním nahoru a dolu) sklon prostě nijak nejde, pouze jdu nahoru dopředu a dolu dozadu. Jestli v tom není jiný fígl, tak si myslím že to nejde. To mě mrzí, protože bych to potřeboval.

Viz foto

ppun2.jpg

Odesláno

Myslím, že to bude u tebe podobné jako třeba v oktávce, kde se to jen zvedá tou páčkou. Já ve čtyřistapětce mám zas jen sklon a ne výšku. Funguje mi to tak, že se to natáčí kolem osičky v zadní části sedačky. Když to uvolním páčkou vedle široké popojížděcí dopředu a dozadu a vzepřu se zády, předek se zvedne a tím se změní sklon. Možná tam máš taky ještě něco podobného.

Odesláno

Já mám sice sedačky v elektrice, ale při zvedání se sedák naklání (vyrovnává se přední a zadní část- ta stoupá). Pak jen seřídím sklon opěradla. Stejným způsobem fungovalo manuální výškové seřizování sedačky v Golfu II- "zvednutí" sedačky bylo zajištěno náklonem (stoupáním) zadní části sedáku.

Z toho vyplývá zcela logicky:

Čím větší sklon sedáku vzad, tím je celá sedačka níž a naopak:super

Odesláno

Hele a není to jen chyba překladu manuálu? Já to mám tedy takto: Sedák se naklápět nedá. Jen opěradlo. Sedačku lze také posunovat dopředu/dozadu a nahoru/dolu.

Nemám to v elektrice (i když hodila by se mi funkce paměti na různé řidiče, protože když sednu do auta po manželce, tak mi dobu trvá, než si udělám sedadlo, zrcátka a volant - vy co máte vše v elektrice, má Peugeot tuto paměť?)

post-0-1410959602451_thumb.jpg

Odesláno

Hmm, tak v anglickém návodu je to také sedák. A píší tam, že pákou na regulaci výšky se zároveň mění i sklon sedáku. Bohužel nepíšou tam, zda se dá sklon měnit při zachování výšky. Zdá se ale, že to nejde, že zvedání je napevno spjato s nakláněním.

Odesláno

No, taky mi přijde ten sklon stále stejný (a pokud je jiný, tak jen nepatrně) ale v manuálu píšou, že ta pumpovací páka je na regulaci výšky a sklonu sedáku. Jen tahle věta, víc nic.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

No, taky mi přijde ten sklon stále stejný (a pokud je jiný, tak jen nepatrně) ale v manuálu píšou, že ta pumpovací páka je na regulaci výšky a sklonu sedáku. Jen tahle věta, víc nic.

Sklon neni nijak extrémně výrazný, ale je tam. Ta věta píše to, co jsem už popsal. Zkus si tu sedačku zvedat a koukat na ní z boku a uvidíš, še se víceméně zvedá (mění sklon) zadní část sedáku...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...