Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problemy se startovanim


Petr_R

Recommended Posts

Zdravim, jsem novacek ale odvazim se na Vas obratit se svym dotazem. V posledni dobe se mi stava, ze hlavne pri vysokych venkovnich teplotach nebo kdyz je motor zahran dlouhou jizdou a zastavim a vypnu motor. Mam problem nastartovat. Kontrolky se rozsviti, otocim klicem nekde cvakne, kontrloky zhasnou a nic. Ani tuk. A taky sem si vsiml, ze se mi vzdy pri tom zresetuji digitalni hodiny co jsou v palubovcena 01.00 AM tzn neco v elektrice? Nevedel by nekdo co a kde? Bud to tak zkousim chvili s klicem tam a zpet a chtne se nebo otevru kapotu luftuju motor cekam 15 minut a pak to treba naskoci nebo treba ne a musim dal cekat. Stava se to nahodile, ale nejvice ve vedru. Diky za kazdy podnet.

PS: Vuz je P405 kombi 1.6 benzin jednobod rv 91

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mal som ten istý problém ked som mal 405 1.6 GL sedan, nič si z toho nerob, buď poriadne vyčisti štartér alebo ako ja som si urobil pomocný štartovací obvod, z baterky na vypínač(také niečo ako zvonček stláčací, namontoval som si ho pod prístrojovku ) a potom rovno na cievku som to prepojil a keď nastal tento problém tak som použil tento pomocný obvod fungovalo mi to takto kým som mal 405-ku, (asi 5 rokov) predal som to aj s tým a upozornil som nového majiteľa na túto skutočnosť a auto mu zatiaľ jazdí bez problémov

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych nic neměřil a rovnou bych koupil novou baterku, páč nic stejně nenaměříš. Jde o to, že ta baterka má zvýšený vnitřní odpor což se projeví při startování. Dál očistit samozřejmě kabely k baterce a zemění, ale na to bych nesázel. Je li tam 4 a více let a je problém, tak novou. Když se resetují hodiny resetuje se i jednotka, tak jak to může nastartovat. Jinak měl jsem na Seatu TD podobnej problém. Startoval na brnk, ale když jsem odběhlu u benzínky a hned chtěl nastartovat tak jsem točil 3x. Nová bateka vše vyřešila a nezlobí to do teď (2 roky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...