Jump to content

307 SW

kf
 Share

Recommended Posts

Ahojte Nakolko som silne uvazoval o kupe 307 SW HDI 110ps, mal som moznost si porovnat technicke parametre ktore su uvedene na www.peugeot.cz s parametrami slovenskych distributorov a s rakuskych distributorov. O co teda ide? Uvadza sa, ze zrychlenie 0-100 je za 12.7 s, inde sa uvadza 13.8s. Co je najhorsie, mal som moznost odskusat si SW (znamy uz je 4 dni vlastnikom) a bol som VELMI sklamany s dynamiky a s rachotu NAPRAV!! (prejazd cez nerovnosti mi pripomenul feliciu po 150 000km bez vymeny tlmicov a ramien!!) Velmi rad by som zistil, ako to v skutocnosti so zrychlenim je, lebo inde sa uvadza zrychlenie pri 90ps obdobne okolo 13.8s... Doteraz som jazdil VW PD 115PS a musim povedat ze ked mate zaradeny 6 stupen a 90kmh, zrychlenie je citelne citit .. nie vsak s motorom HDI 110!! Skusil som zrychlovat s 90kmh na 4 aj 5tom stupni ale akceleracia je vyrazne pomala!! ...celkove zrychlenie taktiez... Stihol som si kupit recenziu AUTO AKTUAL (slovensko) kde dokonca namerali max. rychlost 178 a zrychlenie 14.1s!! co su ..uznajte obrovske cisla. Rad by som sa dozvedel skutocne parametre tohto motoru.... inak budem musiet utret slinku a kupit Zafiru 2.2 DTI... s pozdravom Alex

• 9 months later...

Mám od ledna 2003 také SW HDI 110, měl jsem před tím Tdi OCTAVII a mám stejný pocit ohledně motoru a výkonosti. Jinak na pohodlí a výbava jsem daleko spokojenější než předtím.

Nejvíce jsem zklamán se zvýšenou spotřebou 6,5 litru( předtím u Tdi 5,3 průměr). dále na volnoběh nejde motor pravidelně a je to cítit až do sedadla.

Pak mi měnili turbínku ke klimě, nebo? to pořád topilo.Nakonec došlo na celé řízení klimatice s displayem.Nejhorší je,že to zkusí přes test a nic nezjistí.Pak člověk má smíšené pocity - mluvil jsem s člověkem ten má najeto 42 000 km a prý po 30 000 km se to rozjede a spotřeba spadne.Tak věřím že to vyjde a bude to pohodě. Prochy

Guest Venca

Pravda, těžko soudit po 4 dnech, ale těch problémů s 307 se už tady řešilo na můj vkus trochu dost, ne? Jinak jestli jsi jezdil se 115 koňovou PD od VW, tak budeš zcela jistě zklamanej s každýho jinýho Tdi, Hdi, Jtd .... Jedině pak 6V 2,5Tdi 150PS. Skusil bych 807 s 2,2HDI aspoň se svézt.

venca: sice konkurencni, ale temer stejny jako 807 - Citroen C8 v plne vybave, 2.2 HDi, automat, vse v kuzi, barevna navigace, telefon... Zatim jsem jel pouze na sedadle spolujezdce, ale krasne svezenicko! Obcas se hodi, mit hodnou tchyni u citronu :D :D :D :D

Guest Venca

Jo, tyhle auta mi vždycky něco říkaly. Naprosto ideální posez, výhled a hlavně z těch malejch hajzlů se nahovno vylejzá. Tady hodíš prdelí a stojíš. Hlavně jsem o tom začal, protože kf zmínil Zafiru, nevím co je v tom za motor, ale Opel v naftě stál vždycky za hovno (pak dávali Isuzu).

v minulem zamestnani jsem jezdil s Berlingem - 2.0HDi, verze multispace. Taky dobry svezenicko. S vystupovanim je to fakt. Nicmene bych asi premejslel, jestli vymenit 405 za berlingo (porad to vypada jako dodavka (zase s HDickem jsem predjel dost aut, ktery jiste necekali, ze je predjede neco takovyho :)))

po 4 dnech to auto neni zajety, ja mam 307 5dv. najeto 22000 km a stale to neni ono. kolega ma 307 v kombiku a spotreba sla dolu az po 25000 km. ten motor vydrzi 500000 km, musis ho nechat trochu zajet.

A jak uz jsem psal problemy nemame zadne .