Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Blbečci na čtyrproudovce


Sirael

Recommended Posts

Včera sem jel v Brně kolem supr nehody na tý čtyrproudovce, co je přivaděčem na Olomouckou dálnici.

Stál tam v tom otáčecím úseku \"naštorc\" Jaguár (nevím, kterej, moc se v tady těch zířatech nevyznám).

Blbeček boreček se chtěl votočit do protějšího směru a nestačilo mu, že po cca 1 km je sjezd.

Najel tam a dostal ranu a to se podržte, vod AVIE, která frčela v levým pruhu. AVIE tam stojí ještě teď a ten Jaguár měl zdemolovanej ňufák jen co je pravda, mooooc pěkně. :cool::cool::cool:

Jo,jo, blbečci na dálnicích, to je mazec. Takovou blbost bych si v životě nelajznul :o:o:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tím, že někteří ,,šoféři\" mají s jakoukoli víceproudou komunikací problémy, ještě že se naše vláda společně s ekology snaží ze všech sil o nerozšiřování dálničních kilometrů (viz. D11 od Poděbrad na Hradec - dálnice končí u Poděbrad od roku 1988 nebo tolik medializovaný obchvat Plzně - Plzeňáky opravdu lituju). Ale co mě opravdu čílí je nová móda, kdy před zúžením ze dvou pruhů do jednoho se vedle sebe postaví dva machři v kamionech, vykašlou se na pravidlo zipu a levý pruh totálně zablokujou. Tím vznikne kolona dvojnásobné délky, než kdyby stáli za sebou - stejně v levým pruhu ty obludy nemají co dělat. No a dál nechápu, proč na tříproudovce je nejvíc využívaný prostřední a levý jízdní pruh, pravý jen velice sporadicky. Nehovořím tu o stoupacích pruzích, ale třeba o počátku D1 z Prahy do Mirošovic, zkuste si někdy spočítat poměr aut v pravém a prostředním pruhu. To by asi bylo moje vyjádření k problému víceprudých komuunikací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli myslíš D1 chodov - opatov tak tam je to tím, že tam teďka přistavěli třetí pruh a lidi si na to ještě nezvykli... a nejhorší je, že ti co najíždějí od opatova občas \"zapomenou\" dát přednost. Dřív jí totiž dávat nemuseli. Taky je tam skoro každej den aspoň jedna nehoda, i já už jsem si tam zagumoval po té, co mi před auto na dálnici vjel asi čtyřicítkou nějakej idiot ve 106tce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, souhlas, me to taky pekne stve, zvlast kdyz na tomhle useku nejsou az tak moc vyjety koleje, takze by nikoho neubylo, kdyby ten pravy pruh pouzival :mad:

BTW jednou jsem jel na prazdny nemecky 4-proudovy dalnici ve druhem pruhu, a hned na me blikalo to jediny auto za mnou, abych se zaradil. Tady by asi musel instalovat pridavny svetla, a jeste by nestihal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja uz se na tom useku posledni dobou taky moc do toho uplne pravyho nevracim, teda pokud neni zrovna nocni provoz...protoze dost casto tam v prostrednim pruhu jede strejda ve felicii a kali to o 106, a nekdy i podstatne pomaleji, a pak uz se do levyho nevratis :(

a predjizdet ho zprava.... no to radeji ne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja se musim prasknout ja takovyhle debily co jedou prostrednim pruhem predjizdim zprava podporovanej mohutnym troubenim. Predtim jeste ale v zrcatkach vidi moje dalkovy svetla.

Fakt me nedokaze nic nastvat vic, asi proto ze kvuli takovejmhle lidem jsem uz videl par nehod ktery oni zavinili a jim se samozrejme nic nestalo, tak od ty doby sem na ne alergickej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo panove i ja znam, par .... (dneska se mi nechce byt sprosty). Zrovinka minuli tyden - V jednom nejmenovanem meste (BILINA) jsem potkal jednoho ... s 406-kou (bohuzel i takovi jsou) jak se ritil mestem. Jedu v kolone a pred krizovatkou je odbocovaci pruh do prava - najednou kolem me prosvisti - predjede dve auta - je v krizovatce a bez blinkru se cpe zpatky do leva. O padesat metru dalsi krizovatka - tentokrat odbocovaci pruh doleva - rikam si znovu to neudela - udelal - vybocil v krizovatce predjel dve auta a zaradil se zpet. Po dalsich sto metrech konci Bilina a do Teplic je pak ctyrproudovka - tak jsem si ho dojel - ani jsem nemusel jet vic jak stotricet - a trosku se mu pomstil. Pokud tohle onen \"pezotak\" cte tak mu vzkazuji at mi drzi misto v pekle, ze ho tak za padesat let prijdu navstivit :mad::mad::mad::mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

b]Seppe[/b] !

Bud sdilnejsi... ja jsem napjaty a hlavne zvedavy. Jak jsi se mu pomstil ? Tohle muzu. Ja mam obcas taky nutkani....:mad::mad:

Treba v sobotu se za me nalepila jedna 405, nebo 406 - na svetla nebylo videt , jak byl blizko. A to jsem jel devadesatkou ! Muset brzdit, byl by v prdeli. Bohuzel v me! :mad:

A to borec mel vepredu kluka - asi 10 let, tusim, ze neco hledal pod palubkou !!!. Ja bych mel v prdeli asi auto. On kluka .. Kdo je vic ? :mad::mad::mad:

P.S.: timto vzkazuji majiteli stribrne 405 (406) mnoho!!!!!! kilometru s dodatkem, ze vic jak 90 me jet nedonuti !!!

Jsi machr :P. Ale teplouse nemusim (priste se na me nelep, buzno) !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medvěde ono jeto těžký když jedu v pátek ven mimo prahu dostat se na barandovským mostě do myší díry neni sranda opčas to urychlí ti frajeři v kamionech nebo motorkáři pokud ho vidim v zrcátku malinko uhnu a on projede neberu lidi co je nechtějí pustit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

opravdu se jedte projet do nemecka po dalnici, nemyslim nejakych 100 km ale pres cele nemecko 600 km,

Nejvice mne dostalo 5 pruhu v jednom smeru myslim u Frankfurtu, co by asi delali typicky cesky ridici ?? Dva prave krajni pruhy jsou odbocovaci a pripojovaci sem tam jak to vyjde normalne se v nich jezdi cc 90 v tretim z prava se jezdi bezne 130 Km/hod a ty dva leve jsou na predjizdeni.

A v mistech kde jsou jenom 2-3 pruhy se vzdy v tom pravem jede cca 120. Kdyz se nekam radis tak se rozjedes na rychlost vozidel mezi ktere se radis a plynule se zaradis, u nas ne s pripojovaciho ti tam nekdo klidne vleti 50 tesne pred rozjete auto ktere jede 100.

Zkus jet u nas v pravem pruhu, zkousel jsem to a nejde to, dojedes avii ktera jede 70 jedes za ni 70 pak ji predjedes po 300 m dojedes autobus ktery jede 80, a tak dale....

Vsechny problemy ohledene plynulosti dopravy na dalnicich zacinaji u stari vozoveho parku, kdyz pojede 120 a bude predjizdet avii tak nez se rozdejcha tak ji to bude trvat 1 km, problem bude

1)avie na dalnici jede 70

2)nez se ta skudka rozjede na 90 tak zablokuje v 70 km/hod levy pruh ktery jede 130 na moc dlouho.

V nemecku jede nakladak na dalnici 100 a kdyz ho predjizdis s prumernym autem tak ho dojedes 100 plynule pridas predjedes ho a vratis se zpet a levy pruh je zablokovany minimalne.

Potrebujes rezervu vykonu pro bezpecne predjeti jak na okresce tak na dalnici, ne proto aby jsi jel 300.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak?? No docela jednoduse - dojedes ho - najedes do leveho a jedes soubezne - pak uz jen cekas az se v pravem pruhu priblizi nakladak a srovnas s nim na stejnou rychlost - malokdy stacis vpravo (pokud s tim nepocitas predem) dostatecne rychle zareagovat a musis prudce brzdit - tohle se te ovsem netyka pokud chces trestat silnejsi auto :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo to bych z nich vykvet..... Mynulej tejden na jižní spojce frantík v toyotě jede v levym 90. Já za něj přijedu svejch standardních 140 a brzdim až dost blízko abych dal jasně najevo, že se stačí zařadit na chvilku a taky abych nemusel zase prudce zrychlovat ( když má člověk dobrý brzdy, neni to špatný :) )

No a co se nestalo, dobrzdil sem za nim na 90.... Tak bliknu a nic. No asi chrápe je to starší pán (debil jeden) tak trochu praštim do houkačky a zase nic. Je to k neuvěření, ale držel sem klakson (a to nemám žádný pípátko) přez minutu, než konečně uhnul.

Tři pruhy s minimálnim provozem já držim klakson, vysim půl metru za nim a von dělá gesta jako že sem blázen.

Škoda, že to byl frantík, jinak bych ho vytáh z auta a skopal jako psa, takhle by ten idiot ani nevěděl zaco.

[Editován dne 29/9/03 vector]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mylsim ze ten dedek do dneska nadava co to v cechach jezdi za kokoty :-)

ja nemam tolik casu abych je presvedcoval at mi uhnou do pravyho pruhu, tak takovyhle hovada podjizdim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne zekdyz delam tenhle manevr tak pocitam s tim ze on me nevidi, ale zase na druhou stranu mam tu jisotu, ze kdybych ho predjizdel zprava, tak me stejne nebude videt a ta druha jistota je, ze pri mojem predjizdeni nikdy takovejhle kokot nevede do pravyho pruhu. Takze to prochazi bez problemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ctyrproudovky jsou jeste dobry, ale takova dvouproudovka, to je jiny kafe... Zrovna vcera jsem jel z MB do Prahy, konec vikendu, takze aut jak nas...o, a pravej pruh byl asi 5x prazdnejsi nez levej. Nebyl fakt problem po predjeti se zaradit do prava, byly tam dost dlouhe useky bez aut, jenze to skoro nikdo nedelal. To je pak nahouby, snadno se stane, ze kdo se zaradi, uz nevyjede, protoze se vedle nej vytvori kolona stejne rychle (ne-li obcas pomaleji) jedoucich aut, kterou brzdi nekdo vepredu. Uvazovani typu ted jsem predjel skodu, ale taamhle na obzoru je avie, tak to se ani nebudu zarazovat, a pritom jede na levy pruh dost pomalu, je na zabiti. Kdyby aspon gentlemansky docasne zrychlili, ale to ne :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že to není standartní v ČR, ale pokud se lidi naučí předjíždět na dálnici a upozorňovat na sebe ne dálkovejma, ale pohým zapnutím levýho blynkru, bude všecko lepčí.

Já osobně mám z Německa dost zkušeností z dálnic a tohle je opravdu zažitější věc než \"Světelná houkačka\" a připadá mi to i příjemnější a méně agresivní než zběsilé blikání a troubení. Člověk nikdy neví, kdy trefí na magora, co \"mu to zašlápne\", když se mu zrovna lepíte na zadek a dáváte mu najevo, že chcete předjet.

Ale podle gusta :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...