Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

brno-praha mimo D1


Recommended Posts

nazdárek! chystám sa s mojou stošestičkou do Prahy a zaujímalo by ma, akú trasu by ste mi doporučili od Brna? ale nechcem ísť po diaľnici, a to z dôvodov spoplatnenia, spotreby a k tomu chcem spoznať českú krajinu a určite pekné úseky ciest 1., 2. aj 3. triedy. jasné to je zatiaľ na úseku Hodonín - Klobouky - Brno. nechcem však príliš nadchádzať, aby mi vystačila jedna plná nádrž. ďakujem a teším sa na konzultácie! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to se připrav na cestu "přes kurníky". Pořádná alternativa za D1 asi není. :(

Možná cesta jihem přes Ivančice, Dukovany, Třebíč a Jižní Čechy. Až do Kardašovy Řečice (za Jindřichův Hradec) to dělá asi 160 km. Jel sem to nakole, cesta OK, občas trochu nůďo, cesta jak podle pravítka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Medvěd

No já bych jel Brno - Rosice, Velká Bíteš, Žďár nad Sázavou, Havlbrod, Čáslav, Kolín, Praha

S malou obměnou - místo Rosic a Bíteše Tišnov - vyzkoušeno při převozu bouraného vraku, s nímž jet po dálnici by byla provokace (ono jet s ním vůbec byla provokace, ale po okreskách s menší pravděpodobností polapení :) ). Dá se to, ale ušetření bych od toho moc nečekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Helou borci! Tak som to zvládol bez ujmy na zdraví a majetku!!! :)

Ako som šiel: v piatok Hodonín-Brno-Kuřim-Tišnov-Bobrová-Žďár-Havl.Brod-Čáslav-K.Hora-Kouřim-Praha. Pekný kraj je v podstate po celej trase, milujem cesty "z vesnice do vesnice", kde je minimálna premávka a dá sa aj kochať okolím. Zaujalo ma vodorovné dopravné značenie: niekde bola iba stredová čiara, niekde zas len krajové. :myslim Zrejme je to akási forma šetrenia farby... Vysočina nemala chybu, v Žďári bola obedpauza a potom to už išlo prvotriedkami. Trocha ma zabrzdila uzávera pri Zásmukách - trochu blúdenia, ale nakoniec som víťazoslávne zakotvil u kunratických kolejích a bez meškania sa vrhol na spoznávanie kedysi nášho hlavného mesta - zatiaľ hlavne mestskej dopravy (metro paráda, hlavne nové M1)!!!

Sobotu sme strávili na Karlštejne (znovu chaos s obchádzkami) a Velkej Amerike, nedeľa bola venovaná povinnej pražskej jazde historickým centrom - Václavák, orloj, Karlmost, hrad...; a na záver dňa nepovinná obhliadka tentoraz už nákupných centier. :)

V pondelok pri ceste domov sme si dali gastro-exkurznú odbočku do Chrudimi a ďalej po 37-ke až do Bíteše (sorry Medvěde, ale Raušovcov som len za jazdy opticky zaregistroval, pri najbližšej ceste tam zastavujem ;) ). Za Brnom ma začal znepokojovať hrkotavý zvuk - po obhliadke som zistil dôvod, a to povolený pružinový spoj vpredu na výfuku. Nič to však nemenilo na rýchlosti vozu ani nálade osadenstva.

Suma sumárum: 950km, cca 15 motohodín, ale ručička palivomeru neklesla pod 1/4. Holt, pre autí to bol slušný maratón...

P.S. počas cesty som síce nefotil z časových dôvodov, ale chcel by som si podobnú trasu ešte mockrát zopakovať!

[upravil dne 29.8.2007 tomingo]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příště si to můžeš vyzkoušet po jižní straně D1 - Brno, Zastávka, Náměšť, Třebíč, Jihlava, Pelhřimov, Vlašim, Benešov, Jesenice, Praha. Já jezdím z Berouna do Jihlavy, takže v Benešově jedu přes Dobříš, ale mám vyzkoušené, že z Pelhřimova do Benešova stěží potkáš auto.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
Původně zaslal: Medvěd

Do Bíteše jezdím na obídek, proto jsem úplně zapomněl, že přes Tišnov je to lepší

(ale zase obídek U Raušů v Bíteši na náměstí má své neopakovatelné kulinářské kouzlo)

Tak to až pojedeš tuhle trasu, tak vřele doporučuju za Čáslaví odbočit na Kutnou Horu a tam hned na kraji je restaurace "Na pašince" a to je teda něco. Každý chválil a pořád jsem si říkal, co z toho dělají. Pak jsem to poznal a od té doby...:aut:aut:aut Jen jediná nevýhoda, málokdy je tam kolem oběda místo, teda mluvím o víkendech, to je spíš na rezervaci (né že bych byl indián):myslim:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...