Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ISO konektor - duha draty


NBT

Recommended Posts

Koupil jsem MP3 radio s ISO konektorem a chtel ho namontovat. Kdyz jsem sundal zaslepku po orig. radiu v moji 306, tak koukam, ze tam jsou jen draty a zadny konektor. Nevite nekdo jak to resit? Nechat to servisu? Pridratovani bych zvladnul, ale netusim, ktery kabel kam atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by nemel byt velky problem. Staci najit napajeci draty pomoci zkousecky, tzn. 12V stalych, 12V s klickem a kostru. U Peugeotu byva kostra zelenozluta. Pak tam je jeste drat na ovladani anteny (modry?) a zbytek jsou repraky. Ty repraky bych hledal obycejnym ohmmetrem, proste najdes draty, ktere maji mezi sebou asi 4 Ohmy a to jsou oni. Pak nejjednodussi metoda, jak urcit, kterej reprak je kterej, je vzit tech ostrych 12V a kostru a postupne je pripojovat na ty draty od repraku (vlastne jimi o sebe jenom skrtat) a podle toho, kde se ozve skrabavy zvuk, urcit ktery je to reprak. Je to sice ponekud praseci metoda, ale funguje. Rozhodne bych to nedaval do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12V do repráků NÉÉÉÉÉ!!!! Ani škrtat! Na rozpoznání ztačí pohodlně 1,5V tužková baterie. Stenosměrný proud je pro reproduktory i krátkodobě smrtelná křeč, kterou nemusej rozdejchat. Až budeš mít zjištěný napájení a reproduktorový kabely, tak je nutný eště reproduktory tzv. sfázovat. Lidově řečeno na stejnou výchilku sinusovky musejí jít membrány reproduktorů stejným směrem. Máš tři možnosti.

1.) Víš co která barva na kabelu přesně znamená. (např bílá=minus pól pravýho předního repro) To asi nebude tvůj případ.

2.) opticky. Sundáš krycí mřížky repro a cca 5V krátkodobě připojíš repro a sleduješ kterým směrem se membrána vychýlí a označíš si na dané dvojici polaritu. To samý u zbývajících repro a ve výsledku pochopitelně plusy na plusy a minusy na minusy.

3.) poslechem. Jakkoliv zapojíš např pravej přední a levej přední přiojíš pokusně střídavě v obou polaritách. Je slyšet rozdíl, zda jsou kanály ve fázi nebo v protifázi. Sfázovaný repra hrají na první poslech víc basů a není u nich patrný \"za uši tahající\" stereoefekt. Totéž na zadních repro a samozřejmě předek/zadek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Hics: Ja jsem psal, ze je trochu praseci metoda, ale je jednoducha a neni potreba externich baterek. Mas pravdu, ze ta civka neni stavena na ss proud, ale skrtnuti dratama o sebe by nemelo ublizit. Mel jsem na mysli asi tohle: skrt. A konec (zkouseni, ne reproduktoru:D:D) Nejlepsi by bylo vzit nejakej odpor a zkouset to pres nej. Ale obycejny clovek, ktery nedela do elektroniky asi nema plny suplata odporu, aby si mohl vybrat. To \"sfazovani\" jsem zapomnel pripomenout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...