Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

průsak oleje u mé P205


slanskym

Recommended Posts

Nízdarek lidi, potřebuji poradit se svou P205 (1,8XRD - naftáček). Dával jsem dohromady motor (těsnění, hadice, řemeny, výměna oleje a filtrů, těsnění pod kryt hlavy válců, atd.) a tak nyní vypadá můj motůrek takto;): Je čistěj jako psí k.... Viz. fotka č.1

Nejvíc jsem měl zasr... spodek motorů, protože jsem při poslední výměně oleje, nedal novou podložku pod vypouštěcí šroub a tak se to pořád rosilo a prokapávalo. Nyní jsem sehnal v AutoKelly za 6Kč/kus a těsní to jak má, ani nebylo potřeba moc dotahovat vypouštěcí šroub.

Hlavní problém je teď v průsaku oleje na převodovce, nebo na motoru v zadní části, ale fakt nedokážu určit, kde se ten olej bere, nebo snad od hřídele? Koukněte na fotky č.2,3,4. Jinak je převodovka suchá, jen v tomto místě mě to straší, přece jenom se občas pod autem ukáže kapka oleje na podlaze v garáži. Na fotce č.4 jsem naznačil šipkou šroubek, u kterého se vždy ukáže kapka oleje, nemůže to být problém?

Mám strach abych nepřišel postupně o olej v převodovce, přece jenom jsem ho v zimě měnil za nový dle specifikace výrobce.

Díky za odpověď, Michal :super

Fotka č.1

foto_1.jpg

Fotka č.2

foto_2.jpg

Fotka č.3

foto_3.jpg

Fotka č.4

foto_4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Špína ma motoru mi přijde jako stará mastnota, tvoje zakroužkovaná kapka bude z převodovky, kapka je dost čirá (motorový olej by byl černý). Samozřejmně za předpokladu že jsi motor nebo převodovku při nalívání nezamastil a nový olej jenom nestekl po dílech na nejnižší místo.

Otři to hadrou i tu starou špínu na motoru a po projetí sleduj, kde se začíná tvořit.

Já mám mastný motor přesně v místě mezi převodovkou, jak máš ty, to mi teče gufero na klice. Budu ho v brzské době měnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak kdybys fotil muj motor ;) presne na tom sroubku se mi taky delaj kapky, ale prevodovkovej olej to v mem pripade neni, ten ma charakteristickej zapach, kterej se pozna, v kazdym servisu mi rikaj, no joo to neni tak hrozny, jsou tu horsi auta :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdít se s tím dá, pokud ti nevyteče celá náplň převodovky. Cena gufera je přímo u Peugeotu kolem 400 kč. Liší se pravá strana s levou. Pravá má ještě grafitový břit, tuším. Výměna není složitá. Vypustíš olej, povolíš matku na poloose, vyhákneš spodní rameno, povolíš zajišťovací šrouby u ložiska v domku na motoru a poloosu vyklepneš z převodovky. Dáš nové gufero, akorád pozor při dotahování hliníkového deklíku, může docela rychle prasknout. Ty tři šrouby se dají lehce přetáhnout. Jo, ještě je tam náhom tachometru, tak nezapomenout na silonové ozubení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem očistil převodovku od starých "letitých" nečistot, äbych mohl pozorovat odkud se ukáže ta kapka oleje. Olej je čirý, na 100% převodovej olej, při bližším prohlédnutí opravdu ten olej teče od poloosy. Olej přece jenom dost teče, každý den ráno v garáži mám na podlaze pár kapek oleje a nechci přijít o všechen olej v převodovce.

Z druhé strany není známka průsaku oleje u poloosy a tak se chci zeptat:

1. Co je potřeba vyměnit?

2. Kolik to stojí?

3. Jak jse to pracný?

4. Stačí pouze provést opravu na staně, kde teče olej?

Tady je to nafocený jak to vypadá.

foto_7.jpg

foto_7.jpg

foto_8.jpg

foto_8.jpg

Ještě jeden dotázek, který ten šroub na boku převodovky slouží pro dolévaní a kontrolu hladiny v převodovce?

foto_9.jpg

foto_9.jpg

Díky za všechny odpovědi, Michal;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. gufero v převodovce, na tom výstupu.

2. pár stovek, plus práce

3. moc ne, vyháknout těhlici z ramene, otrava je, že je to ta delší poloosa uchycená ještě v držáku pod motorem, takže vyšroubovat ty dvě "fajfky" a poloosu povyrazit ven, vydrápat to staré gufero, nasadit nové a poloosu nacpat zpět.

4. ano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...