Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Teplota P206


alhanak

Recommended Posts

Nazdárek, potřeboval bych radu ohledně teploty. Jaká by vůbec měla být běžná teplota motoru? Mě pořád vyskakovala teplota. Vyměnil jsem čidlo, odvzdušnil podle návodu v knížce "Jak na P 206" a bylo to jakou dobu dobrý. Pak najednou po cca 1 měsíci začala teplota zase vyskakovat. Normálně jedu, držím se na nějakejch 85-91 stupních a najednou vylítne teplota na maximum. Rafička tam je cca 5 sekund a zase klesne. Přijde mě to, jako by tam vlítla dycky vzduchová bublina. Odvzdušněný to ale mám asi správně. Je možný, že třeba kolem toho čerpadla co pumpuje chladící kapalinu je špatný těsnění a občas to lapne vzuch? já už si nevím rady. relé sou obě dobrý.

Naví když sem byl asi před 3 měsícama v Peugeotu na diagnostice, tak mě řekli, že teploměr ukazuje o 10 stupňů blbě. že prej má ventilátor zapnout při teplotě 92 stupňů a mě to ukazuje 82 stupňů. na to už sem si ale zvykl, že musím 10 přičíst. to mě tolik netrápí. ale ta teplota mě přímo S E R E. Když člověk nemá jistotu, že sedne do auta a může s ním jet kamkoliv aniž by se něco podšlalo, tak je to naprd.....

prosím poraďte. dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a neni to jen v budíku(ukazateli teploty) že ti občas vylítne na max.A že by měl ventilátor pouštět při 92°C se mi nezdá,to je nějak brzo ne?mě bylo řečeno že má pouštět při cca 100°C na první stupeň a při 105°C na 2hej stupeň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v budíku to podle mě není. normálně začne blikat s STOPka abych jako zastavil..... zapne ventilátor.....

nevím kdo ti co řekl, ale mě v Peugeotu řekl technik při diagnostice, že má čidlo se otevře při 92 stupních a to dělá správně. Pro jistotu jsem koupil čidlo nový a na krabičce je taky napsaný 92 stupňů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bežna teplota chladiacej kvapaliny je cca 90°C, ak ti vyskoči ručička na max može sa stať že sa spoja kable(predrate,spoj na kostru) na čidle,respektívne može byť zle čidlo teploty motora. Pri 90°C by mal byt odpor čidla cca 230Ohm.Ak by nastal skrat v kabelaži,chvilkove odpojenie čidla može teplota vyskočiť na max,prípadne bude treba vymenit to čidlo.Ventilator sa spušta pri 97°C.Skontroluj kabelaž a konektory prípadne vymen to čidlo na motore:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...