Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba oleje u 1.6 benzín


ptuhacek

Recommended Posts

Zdravím,

mohli by jste se podělit o zkušenosti se spotřebou oleje u motorů 1.6 benzín modely 307. Před PG jsem měl ŠFEL 1.3/50 a tam jsem u nového motoru až do cca 55000 km nemusel vůbec dolévat olej. Proto mě překvapilo, když jsem musel u 307SW 1.6 po 13500 km olej dolívat. Také by mě zajímalo, jak velké množství oleje u tohoto motoru dělá rozdíl mezi dolní a horní ryskou ruční měrky oleje, protože jsem jej poprvé přelil. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

...bohuzial este horsiu. Mne sa hladina oleja po cca 3000 Km dostala pod spodnu rysku - inak povedane, \"zmizol\" mi vsetok olej. OK, povedal som si, asi to bude tym, ze je to nove auto a je to problem, ktory casom zmizne. Chyba lavky, dnes mam najazdenych 5000 Km a pomaly, ale isto sa blizim k spodnej ryske opat. A to mi doliali v servise olej doplna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil, ze se mi to moje SW chová nějak divně. Psal jsem, že mi to při 13500 km sebralo všechem olej. Po dolití 1 l jsem tam měl po ujetí 100 km cca 2-3 cm nad horní rysku. V sevisu mi to upustili (cca 0.5 l). Po týdnu jsem zjistil, že tam mám ještě cca 1-1.5 cm nad rysku. Znovu tedy v servisu upustili cca 0.5 l. Ted je to OK. Moc by mě zajímalo, co se v okamžiku, kdy jsem byl na suchu stalo, když mi pak ten dolitý litr vypustili. Skoro to vypadá, jako kdyby se ten olej někde nahromadil a nešel dolů do vany :o.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že ne. Běžně parkuju auto v nevytápěné garáži. Den předtím jsem byl v Plzni tj cca 2x70 Km. Pak jsem to zaparkoval na rovině venku před barákem a když jsem ráno nastartoval, rozsvitila se po chvilce kontrolka tlaku oleje. Tak jsem zkontroloval hladinu oleje a měrka byla suchá. Po telefonátu do servisu, kde mi doporučili nalít tam litr oleje, jsem toto provedl. Měrka pak byla k horní rysce. A pak po ujetí 100 km bylo na měrce o 2-3 cm více. Je to blázinec. Vůbec to nachápu co se stalo. Ten dolitý olej byla plná syntetika shell 5W/40, tak nevím zda to nějak neprofoukl. Budu to muset sledovat :(. V nebližšší době provedu to samý a uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Takže zatím vše funguje jak má. Úbytek oleje je neznatelný a před týdnem mi vyměnili i čidlo na hladinu oleje a skutečně už to ukazuje to, co má. Nerad bych to zakřiknul, ale snad už bude všem problémům konec. Tenkrát se to asi muselo někde zarazit. Nebo to ta plná syntetika pročistila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...