Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Podivne chovani klimatizace


divisl

Recommended Posts

Vsiml jsem si toho az ted, ale po vycisteni klimatizace penou nic jineho jsem s tim nedelal me pri volnobehu zapina a vypina kompresor. Predtim to nedelalo, pustil jsem ji, kompresor pripnul a jelo to. Normalne chladi,ale ozyvaji se z auta neustale klapave zvuky nehlede na to ze to cvici s volnobehem. Take me prijde ze se casto spusteji ventilatory na chladici. Nesetkal jste se nekdo s necim podobnym ? Maunalni klima P406

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.Mám 406 manuál klimu a kompresor mě běží stále v kuse.Ty vrtule u chladiče pojedou stále na první rychlost kvůli klimě a pokud motor má vyšší teplotu tak vrtule běžej na druhou rychlost to je OK a z správně bysi to měl poznat na volnoběhu že běží klima,ale to že seti stále vypíná a zapíná tak to je divný.Kde a co jsi přesně čistil z pěnou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem penu, prostrcil jsem tu hadicku ventilatorem a nastrikal. Casem vsechno vyteklo, klima prestala po vypnuti smrdet a bylo vsek OK a ted tohle to. Ale vypada ze jsem na to prisel, protoze jak jsem hybal s konektorem u ten nadobky jak jsou ty plnici ventily tak to prestalo asi. Uvidim, cas ukaze co to bude dal delat, snad to byl jen spatnej kontakt u cidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čištění s tim nemá nic společnýho. Spíš shoda okolností - pokud se kompresor klimatizace v krátkých intervalech spíná a vypíná, tak je to většinou tím, že je množství chladícího média na mezní hranici. Tzn.,že je jí tam dost aby se sepla, ale po sepnutí kompresor nažene část média do systému a tlak klesne, tím pádem tlakové čidlo kompresor odstaví. A tak to de stále dokola.Moje rada: kontrola množství chladícího média.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Mám podobný problém jaký je uvedený v poslední odpovědi. Po zapnutí se klimatizace rozběhne a běží cca 2-3 min. Při poklesu otáček se většinou odstaví a rozběhne se až po cca dalších 3 min. Včera třeba vypnula a už se nerozběhla. Musel jsem vypnout motor a v podstatě ihned jsem opět nastartoval klimatizace se po cca 1min zapnula. Klima se tak chová i v zimě. Náplň jsem měnil v září minulého roku a údajně tam nic nechybělo (auto mám 2roky). Nemůže tam být vadné nějaké čidlo? Nemá s tím někdo zkušenosti? Jsem sice objednán na kontrolu do Peugeotu, ale nevím. Systém klimatizace je dle knihy jiný než pro motory XU asi DW a ,.,.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to teď začalo dělat taky, Jsem po plnění klimatizace, dali tam 750g, pry to tak mábýt... Ale spozoroval jsem, že v těhle vedrech, když popojíždim klima se střídavě vypíná a zapiná, zřejmě jí ty vrtule nezvládaji chladit, nebo nevim. Při běžné jízdě jsem to nezaregistroval. Manualní klima.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...