Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autochladničky-doporučte nějakou


Michal.B

Recommended Posts

Mám lednici Campingas 56W. Je v celku cool. Umí ale, jako většina takových lednic, pouze chladit do 16 stupňů pod okolní teplotu, takže použití tzv. chladících nábojů je na cestu do Chorvatska nezbytné. Místo tzv. nábojů lze také použít zmražené pití, které také udrží potraviny déle vychlazené :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ta teplota ochlazení je spekulativní. Před Campingazem jsem měl nějakou lednici z Tesca, kde se chlubili, že vychladí o 20. Nicméně zkutečnost byla hoodně vzdálená. Já preferuji Campingaz, ale na značce záležet nebude. Je to standart. peltierův článek, takže na W záleží. Více W, více chladu. Ale také záleží na izolaci. V této třídě lednic nejlépe chladí lednice s izolantem z PES (polystyren). Existují však i lepší izolanty, ale nějak se do nich výrobci nehrnou. Na běžné vychlazení mi stačí i těch 16 st. pod okolí. Když chci více vložím zmrzlou limču a další dvě normální z lednice. Ta zmrzlá bude trvale předávat chlad těm z lednice a podporovat delší zchlazení. No a když vypiji dvě z lednice (asi za 12 hod.) tak je už ta třetí částečně rozmrzlá a dá se vypít taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čauko

ako píšu všetci hore šli sme do grécka a tak sme všetko pred tým dali do mrazáku ladničku zapli dve hodiny pred odchodom, narvali tam, po 18 hod to už moc nebolo skoro poznať je to len ochladzovač o tú teplotu(-16 st pod okolie), odporúčal by som čo najvyšší výkon ale na ochladenie nápojov úplne stačí, po ceste kúpiť nejakú vodu na pumpe čo je v ladničke a tú vložiť, ešte som pridal do ladničky aj tie modré kocky(umelé nádobka) čo držia chlad od campingazu a bolo, nemali sme nič iné tak to muselo stačiť, :)

osobne by som odporučil značkovú campingaz :roker

[upravil dne 18.6.2007 mirec.dk.406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně ten Campingaz teda docela stačí (pokud teda celej den někde nestojím). Když jedu jednorázovku, hodím tam i ty namražený vložky. 16 stupnu pod teplotu okolí je docela dost. Kdyz ma clovek klimu, má interiér +/- 20 stupnu a 16 stupnu dolu jsou 4 stupne. Coz clovek nema ani doma v lednicce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš dvě možnosti (kerý se vzájemně doplňují):

1. Zásuvka se vypne při přepnutí do eco režimu. Takže máš jistotu, že přes zapnutou ledničku nastartuješ.

2. Pokud by se ti to zdálo málo, pořiď si ledničku s pojistkou, která při poklesu napětí na tuším 11,5 V ledničku odpojí. Mívají to v sobě i ty nejlevnější. Sice ne všechny, ale vybereš si v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...