Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Airbag


Guest marek306

Recommended Posts

Zdravím,

můžete mě někdo poradit jak rozebrat airbag na volantu ,stále mě bliká kontrolka a zdá se mě že problém bude v kontaktech na airbegu řidiče , spoje pod sedačkou jsem dal na tvrdo.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 306-ku 1.4 1999.Zkoušel jsem odpojit baterku a na nějakou dobu to přestalo blikat.Už několikrát se tu blikání airbagů řešilo a psalo se zde kontaktech airbagu na volantu a nějákém kruhovém kontaktu tak proto se chci podívat na ty kontakty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Supr takze , podle me to delat bag u ridice nebude!, ale bude to delat bag u spolujezdce, takze pokud casto pouzivas kastlik tak je to z 95% tim , otevri kastlik a trochu ho vytlac v pravy strane ven abysi vydel na konektor , bohuzel je podobnej jako pod sedackama, takze ta podelana patice jak se otevira kastlik tam lita tam a z5 , jako me , uz sem z toho byl na nervi az sem jednou trisknul s kastlikem a prestalo to , ale asi na po10ty kdyz sem zase oteviral kastlik to zacalo, tak sem tam nako protahnul ruku (kapanek sem to pootevrel vic nez je zdravo ale kastlik to prezil bez ujmy :D) a ten konektor sem poradne zmacknul a postrcil dal! a od ty doby pokoj!

Jo jinak diagnostika hlasi spatna rozbuska airbagu, ale pokud to prestane blikat nebo nekdy blika nekdy ne tak je to opravdu v kabelazi! Spatny airbag blika furt at se deje co se deje! To me potvrdili i v peugeotu !

Tak doufam ze to bude timhle prootze bag na 306 je kur..... drahej :grr

Co se tyce kolecka pod volantem , tak pokud se nerozebyra, nebo se stim nejak nehybalo je to mala pravdepodobnost ze to bude tim, ja sem taky rozebyral u volantu jestli nevypadnul konektor, ale muzu ti rict ten vypadnout ani nemuze! je tam fakt fest nasazenej tak to ani nerozebyrej a zkuz nejdriv ten bag u spolujezdece! Jeste napis jestli ti pozasinaj, a potom zacne blikat napis AIRBAG ?

[upravil dne 12.6.07 Jogin]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Kolik tam mas airbagu? Pokud blika a pak sviti, tak to vetsinou dela airbag spolujezdce. Jestli mas deaktivaci spolujezdsovyho airbagu, pak muze bejt spatnej kontakt, pac ja kdyz ho deaktivuju tak me nejdriv blika a pak svisti.

Dalsi vec , bude nejlepsi si dojet taky na diagnostiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Jo jo, mě začala kontrolka airbagu blikat takhle jednou ráno hned po nastartování.Nakonec jsem našel vadný kontakt u vypínače airbagu spolujezdce. Celé to bylo trochu mastné a dostalo se to časem i na kontakty.Ono je to totiž tak, že v poloze ZAP má ten vypínač hodnotu 400 Ohmů a v poloze VYP 100 Ohmů. Takže vadný kontak = nekonečno = chybový stav.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...