Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chci od Kooperativy ale kam?


Guest MMMMM

Recommended Posts

Pánové jak jistě už někteří víte budu kupovat v červenci Pougeota 407. Nechal jsem si od známého v kooperativě udělat zákonou s havárkou na kolik mi to od července přijde. Závěr je takový:

Základní roční pojistné 9288Kč, mám nějaké bonusy byl jsem u nich několik let (49 měsíců) výsledek 7428Kč

Havarijka s 5% spoluúčastí za 16140Kč (dal mi Klient Z)

Myslel jsem si jak jsem na tom dobře, zkusil jsem jít na přepážku a udělejte mi to a to a to.

Výsledek: Paní u přepážky mi udělala úplně stejnou cenu.

Celkem zákonný + havárka s 5% spoluúčastí 25818Kč

Je to na Peugeot 407 100Kw,2Hdi, r.v.6/2004

I tak se mi to zdá ale drahé, takže se Vás ptám jestli existuje nějaká dobrá konkurence, ale pojišťovna se kterou nejsou vyloženě problémy když se něco stane. Chápete?

Ten známí mi říkal, že ostatní jsou trochu levnější ale když mám u Koop známého, tak když se něco stane tak mě může nějak zvýhodnit. Ale lze to dnes. Když přijde likvidátor, tak přijde nějaký neznámí z Prahy a známí neznámí asi k ničemu není. To je můj názor. Co si o tom myslíte? A máte někdo praktickou zkušenost z pojištěním auta u nějaké jiné pojišťovny?

Jde mi o to abych když odejdu neušetřil sice 500Kč ale nepohoršil jsi v něčem jiném.

Díky za každou radu.

Jen co jsem z zde přečetl: Co Alianz, Wustenrot, Generali, Česká p.

Samozřejmě u havarijního pojištění není cena hlavním hlediskem pro posouzení, důležitější je kvalita pojištění. Ta se odvíjí od limitů plnění, které pojišťovna v případě pojistné události poskytne, od kvality asistenčních služeb, možnostech kombinovat rizika, apod.

[upravil dne 31.5.07 MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkušenosti / dojmy :

11-2006 likvidace nehody Kooperativou (byl jsem poškozený), rychlý a profesionální přístup, OK :super

05-2007 likvidace nehody u České POj. (opět jako poškozený), mám z toho velice smíšené dojmy a tolik zmatků, kolik už kolem toho vyrobili, je v přímém rozporu s reklamou ....., kterou nám valí do hlavy :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal jsem si udělat rozpočet na zákonné a havarijní pojištění u Generali.

1. Mám pojištěné auto na 400 000 Kč (Dá se pojistit i na cenu jejich tabulek ale ta je 322 000 Kč - pojistka by byla levnější)

2. Celkové pojištění je 6553 + 23 788Kč = 30341Kč s 5% spoluúčastí

3. Když si u nich udělaám životku nebo úrazové nebo obojí cca 550Kč měsíčně (mohu si to odečíst z daní) tak dostanu 35% slevu.

Tím by bych platil cca 20000Kč za rok a ještě bych si platil úrazovku a životku, kterou si mohu odečíst z daní.

To je zajímavá nabídka, co si o tom myslíte a jakou s tím máte zkušenost, i s pojišťovnou Generali

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ČSOB dělá povinné a havarijní? Na internetu jsem nic nenašel

Generali je zajímavá v tom, že vozidlo pojistí na částku za kterou jsem vozidlo koupil, chtěj vidět kupní smlouvu. To kooperativa nedělá (podle tabulek bych dostal asi o 80000Kč méně). Která další pojišťovna to pojišťuje na cenu za kterou jsem to koupil?

[upravil dne 1.6.07 MMMMM]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak, za kolik jsi to koupil? Prakticky všechny pojišťovny dělají pojištění buď na cenu nového (což se logicky vyplatí jen u skutečně nového), a nebo na časovou cenu (kterou posuzují podle tabulek, takže je dobré se držet těch, a ne kupní smlouvy). Jestli chtěl pojišťovák vidět kupní smlouvu, tak si chtěl leda ušetřit práci. Já když jsem si sjednával pojištění, jsem vyšel z oceňovacího software, a od pojišťováka jsem chtěl cca totéž. Sám od sebe to pojišťovák ale málokdy řekne, to automaticky udělali jen ve Wustenrotu - vyžádali si detailní údaje o autě, až jsem se divil, načež mi vyplivli aktuální časovou cenu vozu podle jejich tabulek, a tomu odpovídající pojistku. Pohříchu to havarijko u nich na moje auto nijak výhodné nebylo, a ta jejich časová cena byla cca o 20% nižší než co jsem si zjistil a než jsem za auto zaplatil, a to jsem jej koupil zatraceně dobře... Dalším, kde byl u pojišťováka celkem přístup k určení časové ceny, byl tuším Allianz. Jinak je dobré si u dražšího auta nechat vyjet ocenění z eurotaxu, za ty 3 EUR nebo zač to je, a pojistit to na to.

Jinak ano, ČSOB dělá povinné i havarijní, a jako jedna z mála má na oboje i kalkulátor na netu, hledej šmudlo :) Na havarijko mi taky vyšla špatně. Ve finále jsme na několik aut vybírali mezi Generali a Triglav, které byly cca podobně, a zvítězil Triglav, především díky tomu, že Generali v pojistných podmínkách příliš omezuje způsob likvidace (rozpočet, výběr vlastního servisu - ale pokud máte novější auto a rozpočet či "garážová" oprava u vás nepřipadají v úvahu, může vám to být fuk).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě řekla, že může pojistit auto na:

1. Na cenu za kterou jsem to koupil - musí vidět kupní smlouvu

2. Na cenu dle jejich tabulek, na Peugeot 407 atd. - ta cena u nich je cca 320 000Kč. Takže když mi auto druhý den ukradnou a já ho koupil za 400 000Kč, tak mi dají pouze 320 000Kč. Ta tu cenu se to auto sehnat nedá.

Takže bych raději pojistil na cenu za kterou jsem to koupil. Pak říkala, že třeba za 2 roky zavola a sama bude chtít udělat jinou pojistku, protože to auto samozřejmě stárne atd. atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na cenu na jakou jsem to koupil, a chce vidět kupní smlouvu??? Tak mi na tohle ukaž pojistné podmínky! Protože něco takového, pokud by to fungovalo, by si přímo říkalo o zneužití k pojistným podvodům - napsat si kupní smlouvu na vyšší částku umí každý trouba. Takže to je nějaká hovadina, a to dost těžká - protože ať si to pojistíš na jakou částku chceš, pojišťovna stejně bude vycházet při likvidaci z tabulkové časové ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...