Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDI versus TD


Renca

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

Tak dle mých informací jsou v 306kách problematické právě TD motory (údajně je tam nějak špatně vyřešený chlazení a motory se přehřívají, v důsledku čehož praskají hlavy).

HDI je stejné jako ve 406ce, auto je o nějakých 200 - 300 kg lehčí, takže i s těmi 66 kW uhání jak ďas. Co se týče vstřikovačů, jejich cena je opravdu děsivá, ale nemám informace, že by se nějak závratně s*aly.

Já bych šel určitě spíš do HDI nebo 1,6 benzin - podle toho, kolik km ročně se s tím strojem najede.

Špatná volba by nebyl ani 1,9 D (holý bez turba), sice je to auto lenoch, ale ten motor je v podstatě nesmrtelnej a opravitelnej za hubičku v kterýkoli stodole.

[upravil dne 10/6/2007 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim ! Ja sem mel 306-ku 1.9TD z roku '98 (jezdil sem s ni asi 2 roky), pak sem mel 306-ku 2.0 HDI XS (s tou sem bohuzel jezdil asi 2 mesice, pac mi ji pak ukradli). Dneska, kdybych si sel koupit znova 306-ku, tak jedine HDI. Vyhody 1.9 TD - je to mechanickej diesel, takze se v nem clovek muze vic sam "rejpat", tim ale vyhody konci... Nevyhody 1.9TD - hlucny, hrubejsi chod, nema tak dobrej tah od spoda, celkove mensi korutak, zdaleka se nada tolik tocit ... Nevyhody HDI - elektronika, tam uz si clovek mnoho neudela, vyhody HDI - jednoznacne mnohem kultivovanejsi motor nez 1.9TD, tissi, lepsi zatah od spoda, vetsi kroutak, da se lip tocit ... Co se tyce spotreby, tak 1.9TD na tom neni moc dobre - po meste je relana spotreba 8-9 litru, mimo mesto zalezi dost na sylu jizdy - kazdopadne s LUCASEM spotreba nic moc ... HDI ma spotebu v prumeru o cc 1,5 litru priznivejsi, v meste 6 litru, mimo i min, hlavne u nej tolik nezalezi na stylu jizdy ... s 1.9TD se da po dalnici jet komfortne tak 150, pak uz je to docela kraval, max sem z toho dostal 190, vic ani tuk, s HDI se da jet v pohode 170de - tichhy, max sem z nej dostal 210 km/hod. Osobne bych jednoznacne volil HDI - cenovej rozdil bejva tak 10-20 tis, ale urcite za to stoji, aspon teda pro lidi, ktery bavi jezdit ... spolehlivost ? - Vysrat se muze jak HDI, tak TD ;) Jinak dneska mam starou 405-ku 2.0 SRI a sem spokojenej, koupil sem ji za 1500EUR v nemecku, je to rok '95 a je v perfektnim stavu. ma automat. klimu, airbag, ABS a je to kombi. Kdybych dneska znova kupoval auto, tak uz bych si rzohodne neshanel 5-7 lety auto, ktery sice vypada dobre, ma ciry svetla a ja nevim co jeste, ma na budiku 130 tis. ale v realu asi 230 tis. a je tak akorat pred vymenou skoro vseho - podvozek, rozvody ... Ale koupil bych starsi zachovalej a dobre vybavenvenej model od nakyho duchodce z D za par babek a za zbytek penez bych nekam jel ... hribe ;) ;) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se tedy akorát ohradila vůči spotřebě, myslím, že právě TD je buď úspornější a nebo nastejno s HDi. Pokud jsi s TD jezdil za 8-9litrů, tak jsi asi neměl něco v pořádku. Já po městě jezdím MAXIMÁLNĚ za 6,5l/100km a to na to opravdu hodně šlapu, normální spotřeba po městě tak do 6,3l/100km, na delší trasy se dostanu v pohodě na 4,5-5l/100km.

Jinak je samozřejmě HDi novější a asi lepší, ale já jsem s mým TD maximálně spokojená :papa .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Aluska : a jak starou mas tu 306-ku ??? resp. jaky tam mas cerpadlo ? BOSH nebo LUCAS ??? Totiz starsi TD, ktery mely BOSH byly pardoxne lepsi, nez novejsi s LUCASEM, jednak z pohledu spotreby a pak i z pohledu vykonu .... Nevim v jakym roce tam zacali davat LUCAS, co sem tak videl, tak '97 a novejsi, starsi mely BOSH ... mejte se, hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nevím, co tam mám :( a stáří mého auta taky pořádně netuším :( ,v techničáku mám 97, ale myslím, že je to tak 95-96. Teď jsem si počítala spotřebu a s 90% na dálky+10% město, jsem se dostala na 4,3l/100km, což je paráda :super .

[upravil dne 14/6/07 Aluška]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: olda

HDI nebrat,jsou to jedny z prvních HDI a maj dost poruchový vstřikovače,jeden stojí asi 16000.:grr,fakt tam neni nula navíc.:D

Repasovanej od Bosche kde je vnitřek vstřiku komplet vyměněn za novej stojí do šesti tisíc.

A když jsme u toho kolik pak stojí třetí vstřik na TD kde je jehla která dáva info o množství vstřikovaném palivu??? Hmmm?? To je ještě větší ranec když se to posere.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...