Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

rezonator sani 406ka 1.8 16V


Ferry

Recommended Posts

chtel bych vas poprosit, mrknete jestli mate na svem motoru 1.8 16V u starsich modelu 406tek rezonator sani - je to takova cerna krabice schovana pod vlastnim sanim a pripojena na sani v miste za MAP sensorem - ja tam misto nej mam jen vysoustruzenou hlinikovou zatku prisroubovanou skrz sroubem :roll Zajimal by me i prakticky vyznam tohodle rezonatoru, nevite nekdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle me slouzi k vyrovnavani tlakovych razu v sani, navic podle katalogu ND to vypada ze to mely jen starsi motory tak do roku 97-98, motory od 98 do 99 uz ne, na novej model uz jsem se nedival vubec

Ja to tam nemam uz od zacatku co jsem auto koupil ( 2001 ) ale zda se, ze predtim to tam bylo a nekdo predemnou to zaslepil ( ten sroub s matkou tam vypada fakt nepatricne a neoriginalne )

[upravil dne 30/5/07 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rezonátor sania slúži k tomu aby bola zachovaná rovnaká rýchlosť prúdenia v sacom potrubí do jednotlivých valcov rovnako, je to tam preto lebo by muselo byť sacie potubie pokrútené a muselo by mať rovnákú dĺžku od klapky až k valcom a preto vymysleli toto je to lacnejšie, to isté sa nachádza aj v 405 v niektorých modeloch na výfukovom potrubí spolu so sacím aby nerezonovali spaliny pri vypúšťaní do výfukového potrubia, (to nemám z vlastnej hlavy ale som to vyzistil od odborníkov na stavbu motorov)

:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 let později...

Ahoj všem oživím tohle historické téma - prosím nemáte někdo navíc rezonátor (na 1,8 16V hliníkové sání) nebo něco čím bych eventuelně zacpal tu obrovskou díru, která vznikla když jsem (asi neuváženě) sundal jakousi přibastlenou vodovodní klapku či co to vlastně bylo? :) Už se nedodává, na vrakáčích to nikdo nemá, všude mi nabízejí jen plastové sání s rezonátorem vcelku.. POMOC co s tím? Díky díky všem za nevyžádné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a preco asi tam ten  plastovy rezonator nemas ?

pravdepodobne ho rozstrelilo to lpg ,spetna rana do sania,lebo jazdou na benzin ten rezonator netrpel ani po xxx km

a asi preto to bolo len tak zaslepene podomacku 

sprav to iste 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty jo, tak to je dobrej kostlivec, to uz jsem davno zapomnel, ze jsem se tu kdy na neco takovyho ptal :)

Kazdopadne jsem to pak uz neresil, zaslepeni zustalo, tak jak je a od ty doby jsem i bez rezonatoru najezdil pres 400tis km

Ted me napada, ze mam doma jedno rezervni hlinikovy sani z jinyho motoru a ani si ted neuvedomuju, jak je to vyreseny u nej, kazdopadne rezonator nema taky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, přesvědčili jste mě, je to kurvítko. Nechám si vyrobit zátku, těsnění stojí 40kč nebo tak nějak a bude vyřešeno. Jo a Ferry, díky za předchozí výklad, dávám ten motor dohromady a předěláme lpg na vstřikování, mám k dispozici magic od HL propanu, tak snad už nebudu muset jezdit s náhradním vzduchovým filtrem a lepicí páskou v kufru... :) ps. jak nastavím "vyřešeno"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...