Radek Hurvajz Odesláno 29. červen 2007 Odesláno 29. červen 2007 Původně zaslal: Vlas Jo jo , 1.8 16V je na spotřebu šílenej motor, mam ho já v sedanu a kámoš v kombíku, já při stylu důchodce se nedostanu po 9 na sto, podotýkam že to je styl jízdy kdy mě předjíždí kdejaka š. 120, při úplně normálním ježdění mám mimo město spotřebu kolem 10,5 na sto a pokud se na to trochu šlape tak to radši ani nepočítám. A kamarád v kombíku má stabilní průměr kolem 11.5 na sto. Tenhle motor je prostě pro 406 hodně slabej a je to znát na spotřebě. Zajímalo by mě kde soudruzi ve francii udělaly chybu že auto s 1.8 benzínem neni schopné jezdit do 8 litrů, jak je to obvyklé u jiných značek. A to nemluvim že s tímto motorem to je problém předject i fabii HTP. 406 je jinak super auto, ale s tímle motorem je to prostě tragedie........ Já ti nevim, mě to tak tragický nepřipadá, spotřebu mám 10 l to jo, ale to je spíš mým stylem jízdy a městským provozem, ale jinak to taková zdechlina není, řekl bych že to docela jede, rozhodně to není tak jak píšeš, že s tím nejde předjet Fábie;) ono je dobrý nezapomínat na řadící páku, to potom fakt nejde nic předjet když to někdo tahá na 5 ze 70km/h [upravil dne 29/6/07 Radek Hurvajz] Citovat
Brandy Odesláno 29. červen 2007 Odesláno 29. červen 2007 Taky se musím zastat motoru 1,8 16V. Spotřebu mám do 9,5 litrů ve městě. Jsou to krátký trasy (10 - 15 km) s častým popojížděním v kolonách. Mimo město mi to vychází na nějakých 8 litrů při svižné jízdě (na spotřebu nejezdím a auto nešetřím). Myslím, že na tak těžký auto je to celkem slušný. Co se týče dynamiky, tak to opravdu žádnej závodník není. Ale tragédie taky ne . Když se motor trochu točí, tak to celkem jede. Citovat
OK406 Odesláno 29. červen 2007 Odesláno 29. červen 2007 Přesně tak, jak píšete kluci. Je to v řidiči a jeho stylu jízdy. A taky to popojíždění po městě. Citovat
Ulicnik77 Odesláno 30. červen 2007 Autor Odesláno 30. červen 2007 Hm takze zase vim ze nic nevim ale jsem rad ze se konecne nasli lide kteri maji s timhle motorem taky vyssi spotrebu. Pokud je to pravda s temi pistnimi krouzky, cim bude mit auto najeto vic tim lip (ekonomicteji) pojede. Je fakt ze kdyz to z kopce rozjedu na 180km/hod, po par stech metrech mam na tachometru rychlost okolo 60km/hod. proste tam neco brzdi. Diky za ten tip s tou prevodovkou, zjistil jsem ze z ni tece olej takze jeste proverim i tohle. No a protoze tu bylo spousta dotazu na tabletku, tak musim rict ze nevim jak se jmenuje, dal mi ji kamarad na zkousku zadarmo, rikal ze stoji 80 kc a do plne nadrze staci pulka. Byl s tim moc spokojenej a ja (ikdyz furt tankuju Shell V-Power) budu jezdit uz jen na Shell95 a doplnovat to tabletou. Kazdopadne pristi tyden vam sem napisu co to bylo za tabletu a kde ji muzete sehnat. Citovat
Ulicnik77 Odesláno 30. červen 2007 Autor Odesláno 30. červen 2007 Jeste jeden poznatek: pokud dobre ctu ruzne reakce a odpovedi tak to vidim tak ze motoricke verze te 1.8 jsou 2! Jedna starsi 80kW a s tou nejsou potize a pak novejsi 85kW a tam je spotreba vyssi. Nebo ma nekdo z vas kdo pisete ze jezdite pod 9 litru tu novejsi? Ja mel pred tim Lagunu, a nikdy jsem nejel pod 9,5 litru. Ikdyz jsem letel po dalnici s nohou na podlaze. To tady kdyz mam nohu na podlaze tak jedu za 18 litru Citovat
Ulicnik77 Odesláno 30. červen 2007 Autor Odesláno 30. červen 2007 Původně zaslal: Ulicnik77 Jeste jeden poznatek: pokud dobre ctu ruzne reakce a odpovedi tak to vidim tak ze motoricke verze te 1.8 jsou 2! Jedna starsi 80kW a s tou nejsou potize a pak novejsi 85kW a tam je spotreba vyssi. Nebo ma nekdo z vas kdo pisete ze jezdite pod 9 litru tu novejsi? Ja mel pred tim Lagunu, a nikdy jsem nejel pod 9,5 litru. Ikdyz jsem letel po dalnici s nohou na podlaze. To tady kdyz mam nohu na podlaze tak jedu za 18 litru tabletka ti prida 10 - 15 procent vykonu taze bych to s tou Babetkou neprehanel :-) Citovat
C.J. Odesláno 1. červenec 2007 Odesláno 1. červenec 2007 teď trochu offtopic, p405 1,9SRi mi po výměně všeho co šlo, žral při popojížděčkách těsně pod 9l, při "dálkových" trasách pod 7l, při blbnutí a točení motoru i 15l.. jelikož autí už dosloužilo, tak jsem si pořídil Vectru B, 2.0 16V, 100kW, popojížděčky 8l, ale když to točím do max a fakt s tím blbnu, tak se dostanu max na 10l (na stejné trase a vzdálenosti jako s p405..) Citovat
Mišak Odesláno 1. červenec 2007 Odesláno 1. červenec 2007 Da se ta tabletka dat i do nafty?:mrk By mě mělo autičko rado by jezdilo hodně dobře za 4Litry nafty:) Super sežeň ten nazev a ja budu ten první kdo ji zkusí:D:D:D:D Ale jinak tomu nevěřím ani za čočku;) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. červenec 2007 Odesláno 1. červenec 2007 Původně zaslal: Mišak Da se ta tabletka dat i do nafty?:mrk By mě mělo autičko rado by jezdilo hodně dobře za 4Litry nafty:) Super sežeň ten nazev a ja budu ten první kdo ji zkusí:D:D:D:D Ale jinak tomu nevěřím ani za čočku;) Jen dej bacha aby jsi nekoupil tabletu s označením Tuning evo, vypadá stejně ale na autě ti pak narostou křídla a spojlery, zčernají ti okna a místo vejfuku vyroste truba od kamen:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:aut:aut Citovat
OK406 Odesláno 1. červenec 2007 Odesláno 1. červenec 2007 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: Mišak Da se ta tabletka dat i do nafty?:mrk By mě mělo autičko rado by jezdilo hodně dobře za 4Litry nafty:) Super sežeň ten nazev a ja budu ten první kdo ji zkusí:D:D:D:D Ale jinak tomu nevěřím ani za čočku;) Jen dej bacha aby jsi nekoupil tabletu s označením Tuning evo, vypadá stejně ale na autě ti pak narostou křídla a spojlery, zčernají ti okna a místo vejfuku vyroste truba od kamen:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:aut:aut A z výfuku šlehají plameny a celé auto pak má bojové barvy. A pozor na spojku!! Jemně ji pouštěj, aby si netrhal asfalt!!!!!!:o:o Citovat
Guest RiderVFR Odesláno 1. červenec 2007 Odesláno 1. červenec 2007 Já mám 1.8 16V koupenou teprve nedávno, zatím vychází spotřeba kolem 8 litrů,takže na tak velký a těžký auto si myslím dobrý. Líný mi to opravdu nepřijde, prostě při akceleraci je nutný podřadit, ale to je normální (teda kromě amerických velkokorábů s automatem...). Spotřeba do 8-10 l při běžném provozu- si myslím je u tohoto auta s benzínem o.k. Citovat
Dave_k Odesláno 2. červenec 2007 Odesláno 2. červenec 2007 Původně zaslal: RiderVFR Já mám 1.8 16V koupenou teprve nedávno, zatím vychází spotřeba kolem 8 litrů,takže na tak velký a těžký auto si myslím dobrý. Líný mi to opravdu nepřijde, prostě při akceleraci je nutný podřadit, ale to je normální (teda kromě amerických velkokorábů s automatem...). Spotřeba do 8-10 l při běžném provozu- si myslím je u tohoto auta s benzínem o.k. Jak už jsem tady někde psal tak při brždění motorem plynulou jízdou (mimo obec do 120) se dostanu v pohodě pod 7 (30% město). Citovat
Neon Odesláno 2. červenec 2007 Odesláno 2. červenec 2007 Nesmíte zapomínat, že je to 16V a ty se musejí točit, aby se v nich probudil jejich výkonový potenciál. Já osobně mám teď na 290km (150 volná Praha, 140 dálky - Mělník a Říčany a aokolí) styl jízdy normál předpisovka. Prahou míněno cesta z Okraje (Kyje) do Centra (Staré Město). A mám spotřebu 7,6 s 2.0 16V - je pravda, že kdybych ho honil nad 3000 otáček a nedobržďoval z kopce a nevypočítával si semafory, tak mám ku 10l/100, ale jezdit ekonomicky se prostě dá, ale auto samo musí být v cajku. Oleje, filtry, brzdy, gumy, ventily, svíčky atp ... Ad tabletka: nutil mi jí kámoš do dieslu, ale přijde mi to absolutně na nic a ani do benálu bych ji nedával ... nějak si myslím, že kdyby to bylo fakt dobrý, tak to tam už dávají i výrobci paliv -> prostě tomu nevěřim! Citovat
OK406 Odesláno 2. červenec 2007 Odesláno 2. červenec 2007 Původně zaslal: Neon Nesmíte zapomínat, že je to 16V a ty se musejí točit, aby se v nich probudil jejich výkonový potenciál. Já osobně mám teď na 290km (150 volná Praha, 140 dálky - Mělník a Říčany a aokolí) styl jízdy normál předpisovka. Prahou míněno cesta z Okraje (Kyje) do Centra (Staré Město). A mám spotřebu 7,6 s 2.0 16V - je pravda, že kdybych ho honil nad 3000 otáček a nedobržďoval z kopce a nevypočítával si semafory, tak mám ku 10l/100, ale jezdit ekonomicky se prostě dá, ale auto samo musí být v cajku. Oleje, filtry, brzdy, gumy, ventily, svíčky atp ... Ad tabletka: nutil mi jí kámoš do dieslu, ale přijde mi to absolutně na nic a ani do benálu bych ji nedával ... nějak si myslím, že kdyby to bylo fakt dobrý, tak to tam už dávají i výrobci paliv -> prostě tomu nevěřim! Přesně tak :super:super:super:super:super:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. červenec 2007 Odesláno 2. červenec 2007 K ty spotřebě ještě dodám, jezdil jsem před 406kou Škodou 105 a ta si při stejným stylu jízdy vzala v létě v městskym provozu i 12l a v zimě klidně 15l, a to se nedá mluvit o pořádném svezení, jinak na slovensko jsem s ní jel za 6.9l. Takže se spotřebou 10l na krátký městský trasy u 406 jsem dá se říct spokojenej, je to velký, pohodlný a váží to skoro 1,5 tuny tak to něco polkne (i když kdyby žrala 4l taky bych se nezlobil:D), o Škodovce 105 se to říct takhle nedá. [upravil dne 2/7/07 Radek Hurvajz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.