Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Vlas

Jo jo , 1.8 16V je na spotřebu šílenej motor, mam ho já v sedanu a kámoš v kombíku, já při stylu důchodce se nedostanu po 9 na sto, podotýkam že to je styl jízdy kdy mě předjíždí kdejaka š. 120, při úplně normálním ježdění mám mimo město spotřebu kolem 10,5 na sto a pokud se na to trochu šlape tak to radši ani nepočítám. A kamarád v kombíku má stabilní průměr kolem 11.5 na sto. Tenhle motor je prostě pro 406 hodně slabej a je to znát na spotřebě.

Zajímalo by mě kde soudruzi ve francii udělaly chybu že auto s 1.8 benzínem neni schopné jezdit do 8 litrů, jak je to obvyklé u jiných značek. A to nemluvim že s tímto motorem to je problém předject i fabii HTP. 406 je jinak super auto, ale s tímle motorem je to prostě tragedie........

Já ti nevim, mě to tak tragický nepřipadá, spotřebu mám 10 l to jo, ale to je spíš mým stylem jízdy a městským provozem, ale jinak to taková zdechlina není, řekl bych že to docela jede, rozhodně to není tak jak píšeš, že s tím nejde předjet Fábie;) ono je dobrý nezapomínat na řadící páku, to potom fakt nejde nic předjet když to někdo tahá na 5 ze 70km/h

[upravil dne 29/6/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

Taky se musím zastat motoru 1,8 16V. Spotřebu mám do 9,5 litrů ve městě. Jsou to krátký trasy (10 - 15 km) s častým popojížděním v kolonách. Mimo město mi to vychází na nějakých 8 litrů při svižné jízdě (na spotřebu nejezdím a auto nešetřím). Myslím, že na tak těžký auto je to celkem slušný. Co se týče dynamiky, tak to opravdu žádnej závodník není. Ale tragédie taky ne :). Když se motor trochu točí, tak to celkem jede.

Odesláno

Hm takze zase vim ze nic nevim ale jsem rad ze se konecne nasli lide kteri maji s timhle motorem taky vyssi spotrebu. Pokud je to pravda s temi pistnimi krouzky, cim bude mit auto najeto vic tim lip (ekonomicteji) pojede. Je fakt ze kdyz to z kopce rozjedu na 180km/hod, po par stech metrech mam na tachometru rychlost okolo 60km/hod. proste tam neco brzdi.

Diky za ten tip s tou prevodovkou, zjistil jsem ze z ni tece olej takze jeste proverim i tohle.

No a protoze tu bylo spousta dotazu na tabletku, tak musim rict ze nevim jak se jmenuje, dal mi ji kamarad na zkousku zadarmo, rikal ze stoji 80 kc a do plne nadrze staci pulka. Byl s tim moc spokojenej a ja (ikdyz furt tankuju Shell V-Power) budu jezdit uz jen na Shell95 a doplnovat to tabletou. Kazdopadne pristi tyden vam sem napisu co to bylo za tabletu a kde ji muzete sehnat.

Odesláno

Jeste jeden poznatek:

pokud dobre ctu ruzne reakce a odpovedi tak to vidim tak ze motoricke verze te 1.8 jsou 2! Jedna starsi 80kW a s tou nejsou potize a pak novejsi 85kW a tam je spotreba vyssi. Nebo ma nekdo z vas kdo pisete ze jezdite pod 9 litru tu novejsi? Ja mel pred tim Lagunu, a nikdy jsem nejel pod 9,5 litru. Ikdyz jsem letel po dalnici s nohou na podlaze. To tady kdyz mam nohu na podlaze tak jedu za 18 litru :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Ulicnik77

Jeste jeden poznatek:

pokud dobre ctu ruzne reakce a odpovedi tak to vidim tak ze motoricke verze te 1.8 jsou 2! Jedna starsi 80kW a s tou nejsou potize a pak novejsi 85kW a tam je spotreba vyssi. Nebo ma nekdo z vas kdo pisete ze jezdite pod 9 litru tu novejsi? Ja mel pred tim Lagunu, a nikdy jsem nejel pod 9,5 litru. Ikdyz jsem letel po dalnici s nohou na podlaze. To tady kdyz mam nohu na podlaze tak jedu za 18 litru :myslim

tabletka ti prida 10 - 15 procent vykonu taze bych to s tou Babetkou neprehanel :-)

Odesláno

teď trochu offtopic, p405 1,9SRi mi po výměně všeho co šlo, žral při popojížděčkách těsně pod 9l, při "dálkových" trasách pod 7l, při blbnutí a točení motoru i 15l.. :) jelikož autí už dosloužilo, tak jsem si pořídil Vectru B, 2.0 16V, 100kW, popojížděčky 8l, ale když to točím do max a fakt s tím blbnu, tak se dostanu max na 10l :roker (na stejné trase a vzdálenosti jako s p405..) :roker

Odesláno

Da se ta tabletka dat i do nafty?:mrk:mrk By mě mělo autičko rado by jezdilo hodně dobře za 4Litry nafty:) Super sežeň ten nazev a ja budu ten první kdo ji zkusí:D:D:D:D:D Ale jinak tomu nevěřím ani za čočku;)

Odesláno
Původně zaslal: Mišak

Da se ta tabletka dat i do nafty?:mrk:mrk By mě mělo autičko rado by jezdilo hodně dobře za 4Litry nafty:) Super sežeň ten nazev a ja budu ten první kdo ji zkusí:D:D:D:D:D Ale jinak tomu nevěřím ani za čočku;)

Jen dej bacha aby jsi nekoupil tabletu s označením Tuning evo, vypadá stejně ale na autě ti pak narostou křídla a spojlery, zčernají ti okna a místo vejfuku vyroste truba od kamen:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:aut:aut
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Mišak

Jen dej bacha aby jsi nekoupil tabletu s označením Tuning evo, vypadá stejně ale na autě ti pak narostou křídla a spojlery, zčernají ti okna a místo vejfuku vyroste truba od kamen:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:aut:aut

A z výfuku šlehají plameny a celé auto pak má bojové barvy. A pozor na spojku!! Jemně ji pouštěj, aby si netrhal asfalt!!!!!!:o:o:o

Odesláno

Já mám 1.8 16V koupenou teprve nedávno, zatím vychází spotřeba kolem 8 litrů,takže na tak velký a těžký auto si myslím dobrý. Líný mi to opravdu nepřijde, prostě při akceleraci je nutný podřadit, ale to je normální (teda kromě amerických velkokorábů s automatem...). Spotřeba do 8-10 l při běžném provozu- si myslím je u tohoto auta s benzínem o.k.

Odesláno
Původně zaslal: RiderVFR

Já mám 1.8 16V koupenou teprve nedávno, zatím vychází spotřeba kolem 8 litrů,takže na tak velký a těžký auto si myslím dobrý. Líný mi to opravdu nepřijde, prostě při akceleraci je nutný podřadit, ale to je normální (teda kromě amerických velkokorábů s automatem...). Spotřeba do 8-10 l při běžném provozu- si myslím je u tohoto auta s benzínem o.k.

Jak už jsem tady někde psal tak při brždění motorem plynulou jízdou (mimo obec do 120) se dostanu v pohodě pod 7 (30% město). :roker

Odesláno

Nesmíte zapomínat, že je to 16V a ty se musejí točit, aby se v nich probudil jejich výkonový potenciál. Já osobně mám teď na 290km (150 volná Praha, 140 dálky - Mělník a Říčany a aokolí) styl jízdy normál předpisovka. Prahou míněno cesta z Okraje (Kyje) do Centra (Staré Město). A mám spotřebu 7,6 s 2.0 16V - je pravda, že kdybych ho honil nad 3000 otáček a nedobržďoval z kopce a nevypočítával si semafory, tak mám ku 10l/100, ale jezdit ekonomicky se prostě dá, ale auto samo musí být v cajku. Oleje, filtry, brzdy, gumy, ventily, svíčky atp ...

Ad tabletka: nutil mi jí kámoš do dieslu, ale přijde mi to absolutně na nic a ani do benálu bych ji nedával ... nějak si myslím, že kdyby to bylo fakt dobrý, tak to tam už dávají i výrobci paliv -> prostě tomu nevěřim!

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Nesmíte zapomínat, že je to 16V a ty se musejí točit, aby se v nich probudil jejich výkonový potenciál. Já osobně mám teď na 290km (150 volná Praha, 140 dálky - Mělník a Říčany a aokolí) styl jízdy normál předpisovka. Prahou míněno cesta z Okraje (Kyje) do Centra (Staré Město). A mám spotřebu 7,6 s 2.0 16V - je pravda, že kdybych ho honil nad 3000 otáček a nedobržďoval z kopce a nevypočítával si semafory, tak mám ku 10l/100, ale jezdit ekonomicky se prostě dá, ale auto samo musí být v cajku. Oleje, filtry, brzdy, gumy, ventily, svíčky atp ...

Ad tabletka: nutil mi jí kámoš do dieslu, ale přijde mi to absolutně na nic a ani do benálu bych ji nedával ... nějak si myslím, že kdyby to bylo fakt dobrý, tak to tam už dávají i výrobci paliv -> prostě tomu nevěřim!

Přesně tak :super:super:super:super:super:super:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

K ty spotřebě ještě dodám, jezdil jsem před 406kou Škodou 105 a ta si při stejným stylu jízdy vzala v létě v městskym provozu i 12l a v zimě klidně 15l, a to se nedá mluvit o pořádném svezení, jinak na slovensko jsem s ní jel za 6.9l. Takže se spotřebou 10l na krátký městský trasy u 406 jsem dá se říct spokojenej, je to velký, pohodlný a váží to skoro 1,5 tuny tak to něco polkne (i když kdyby žrala 4l taky bych se nezlobil:D), o Škodovce 105 se to říct takhle nedá.;)

[upravil dne 2/7/07 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...