Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

repro do 206


Branislav

Recommended Posts

Pozdravujem.Potrebujem tu od vas trochu poradit.Dnes som zhanal male repraciky pod spätne zrkadla,ale 2,5cm nikde nemaju.takze asi budem musiet zväcsovat diery.Ale rozmyslal som aj nad sadou s malymi repracikmi,reprakmi do prednych dveri /originalne asi vymenim lebo to su prditka/ a vyhybkou.tak neviem poradte oplati sa mi kupovat taka sada alebo osobitne a jake repraky by sa hodily do prednych dveri?vzadu som si zrobil bednu ale vysky zanikaju,rozmyslal som ze vyskace 13cm dam do zadnych dveri do prednych do prednych basaky + repraciky k spätnym zrkadlam alebo mate lepsi napad?diky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno sem kupoval sadu Helix Blue 62 (za nejakych 1600,- což je veselá cena).

Ještě jsem to nezapojoval, ale dostnau se na to o víkendu - tak snad bude návod a nějaký fotečky -> hodím na web.

Ale mám zásadní dotaz - jak poznám na originálním konektoru k reprákům, který kablík je plusový a který mínusový?

Jinak, návod na sundání tapecu je na http://206gti.net/doortrim/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to poznas tak ze vypojis iso kostku s reproduktorovymi kabely z autoradia a zmeris si to klasickou zkratovou prozvaneckou. taky jsem to tak musel udelat protoze francouzi maji zajimave znaceni dratu a ja jsem mel uplne jine barvy kabliku u reproduktoru a u radia. Jinak ale jeste doporucuji vymenit kabely za silnejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak toho sem se obával :nevim

Prozvonit konektor původních repráků a ISO snad nebude problém, ale tahat nový kabely? - to se mi nechce (navíc nevím, jak bych to tahal mezi dveřma a kabinou - je tam takový veklý kulatý konektor-husí krk, který jsem ještě nerozebíral - tak uvidim asi až na místě ).

Chtělo by to rovnou sundat tapec, vytlumit dveře, chytit někam vyhybku, přidělat výškáče k "a" sloupkům a natahat novou kabeláž - to je práce tak na celej den - to spíš vidím na vícero etap.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem zatim hodil dopředu jen středobasy místo těch původních (made in italy) - bez výhybky, prostě sem jen vyměnil původní repro ve dveřích za středobas helix - a je to brutální rozdíl. Basuje to jak strhaný - až to bylo nepříjemný a musel sem dost ubrat basy na eqalizéru na rádiu.

Kdybych to slyšel dřív, tak sem se nemusel pižnit ze zesilovačem a subwooferem v kufru - teď mi příjde skoro zbytečnej. Hraje to fakt slušně - oproti továrním repráčkům je to fakt rozdíl. Už se těším, jak tam hodím výškáče a dodělám výhybku - zase to bude o kus dál.

Závěr? Helix Blue 62 MKII rulezzzz :super:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A dával jsi středobas repro do toho původního plastovýho košíčku, nebo jsi dělal kolečko z MDF,nebo něco jinýho?

Já to sice narval do původního plastového košíčku, ale musel jsem vylámat jeho zadní stěnu - ty Helixy by se tam jinak nevešly.

Dělal jsi vytlumení vnitřku dveří? Kam si připevnil výhybku a kam si umístil výškáče? (já to asi budu dávat do "a" sloupku dveří - na místo , kde byly původní výšky).

Kudma si protahoval nové kabely do dveří? Přes ten "husí krk" mezi dveřma a kabinou? Jak se to rozebírá?

[upravil dne 31.5.07 tanagy]

[upravil dne 31.5.07 tanagy]

post-0-14109595713411_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som tiez vyrezaval ten plastovy kosik.na vyskace som vyrezaval diery do plastu od spetnych zrkadiela tam som aj ulozil vyhybku.vyhybku od stredobasu som zalepil dole vo dverach,nezabudni odmastit..kable tahas od dveri,cez ten husi krk /lahko ho vytiahnes/a pretiahnes kable, mne to islo pomerne lahko lebo ja nemam elektriku,mal som tam dost miesta.Len akurat na lavej strane som trochu dlhsie hladal kabel,medzi tymi ostatnymi kablami pri spinacej skrinke a nakoniec bol tesne pri vnutornej strane az som musel odkryt bocny koberec aby som ho zbadal.vela stastia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No,tak je domontovano a vsechno funguje - hura. Piznil sem se s tim asi sest hodin - docela drbacka. Neporadil sem si s tim husim krkem ve dverich (rozebral jsem co slo - ta cast ve dverich bez problemu, ale s konektorem na strane kabiny sem si proste neporadil - povolil jsem ho,ale ven vytahnout nesel - sel jen zatlacit dovnitr , a to jeste ne celej - jen tak o dva centimetry - musel bych rozebrat kus palubovky, abych se pod to dostal).

Nakonec sem to zapojil na puvodni kabelaz, ktera uz byla ve dverich natazena. Vyhybku sem umistil do prostoru za reprak (mezi magnetem repraku a vnitrkem dveri). Ve vnitrku dveri je jakasi plastova prichytka, kterou jsem navrtal, na plisek sem prisrouboval vyhybku a cely to prisrouboval k te vnitrni vyplni. Obal vyhybky je pro sichr z obou stran obaleny molitanem - aby to neklepalo, kdyby se to nahodou dotklo dveri nebo repraku. Fotky jsou - podle nich to bude jasny.

Vyskace sem prisrouboval na misto puvodnich - v tom nebyl zadnej problem.

Tlumeni dveri sem zatim nedelal - jen sem zkontroloval puvodni izolaci - a na par mistech prilepil. Mezi reprak a plastovy kosik sem dal jeste tesneni - takze po dotazeni repraku je to hermeticky uzavreny.

Hraj to velice pekne - skoda jen, ze skoro kazda pisnicka je nahrana v jiny "kvalite", takze nektery skladby maji smrnc (hodne basu, hodne vseho) a nektery sou takovy "plochy" - ale to je proste problem MPtrojek.

Prvni dvere sem delal asi ctyri hodiny (vcetne pokusu o protazeni kabelu pres husi krk). S druhyma dverma sem byl za dve hodky hotovej - takze prise uz to bude za hodinu a pul :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

nemáte někdo vyfocený originální konektor kterým jsou připojený přední a zadní repro ? nebo to tam je napájkovaný napřímo ?

Rovněž zvažuji výměnu repro tak zjištuji alternativy :D Zřejmě skončím na předku ze Sony XS-HT170SN a na zadek Sony XS-F1335 (tedap očítám že se tam vleze 13cm reprák)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

upper9 :

Jo, dozadu je 13cm reprák.

Ale nevim jestli má cenu vyměňovat zadní repro - v tomhle rozměru a krmení rádiem z toho moc nedostaneš - to by se asi musely vytlumit dveře.

Možná bych spíš zvažoval ovály do zadního plata - i když nevim jak u SW (nedávno sem viděl ovály Helixy (tuším Helix Blue 69, rozměr 6x9) v akci za 990,- takže finančně v pohodě a oproti 13" to bude sakra rozdíl). Napájet to můžeš signálem ze zadních repro, nebo dát do kufru zesilovač a krmit to z něho (ale to je náročnější jak na penízky, tak na práci a tahání kabeláže).

Kolik do toho můžeš utopit? Doporučuju zesík + subwoof do kufru - bývaj akce, dá se to sehnat v sadě kolem 4000,- + kabeláž.

KoNG:

Originál konektor na přední repro sem odstřihl - ale byl to takový plochý zm..... No, pohledám fotku...http://tomas-tnt.webz.cz/Images/reproorigo.jpg

Sony repráky se tady moc nedoporučujou. Tady je to samej Helix, Hertz atd. :) konzervativci

Jinak - nechci dělat reklamu, ale mam dobrý zkušenosti z www.carhifi-profi.cz. Semtam maj v akci slušný věci za VELICE dobrý ceny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...