Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P406 sundání stěračů


DAN2

Recommended Posts

Blbej dotaz (skoro jako ten, kudy se leje olej do 1,9gti), ale zaboha nemůžu přijít na to, jak sundám stírací lišty ze stěračů (prostě jak sundám stěrače). oni ty mrchy mají ten plastový pazmek za který to drží v rameni nějaký divný a nejde s tim nikam pohnout. Nejdřív jsem zkusil vyměnit jen gumičky, ale ty se z nějakýho záhadnýho důvodu po 2měsících totálně rozpadly. Jak to řešíte vy, měnite celý stěrače nebo jen gumičky? Originál se mi kupovat nechce a ty laciný stěrače od pumpy jsou takový pofiderní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem menil jenom gumicky, daval jsem tam gumicky s jakousi grafitovou vrstvickou. Jsou univerzalni a stoji cca 100,-/ks a zatim vypada ze jsou v pohode.

Co se tyce sundani ramenek, tam je spis vetsi problem to, že ty sterace nejdou kvuli kapote odklopit od okna, ze? :)

Myslim, ze se musi kapota zvednout az do kolme polohy a pak uz se daji ty sterace pod jeji spodni hranou normalne odklopit od skla. Brano teoreticky, protoze ted nemam po ruce auto.

Jo a ze kapota nejde zvednout kolmo :):)

...vycvaknout vzpery z kapoty a kdyz kapotu postavis kolmo, tak se ti v pantu pred ridicem natoci proti sobe dve diry, kam strcis sroubovak aby ti nespadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Raminka steracu, at zvednes kapotu nebo ne, nejdou zvednout.:(

K tem plastikum od stiratek je to, ze jdou sundat pomoci sirokeho sroubovaku, ktery vsunes OPATRNE pod plosku co je oprena o raminko a nadzvednes. Po uvolneni ji zvednes do kolme pozice a stiratko vyvliknes. Dej pozor jak to rozebiras, protoze opacnym zpusobem to das zpet. Je to jednoduchy, ale kdyz jsem to delal poprve, tak to byla pro mne vyssi divci;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, díky, konečně se mi to povedlo, chtělo to celkem velkou sílu, ještě teď mě bolej prsty. Teď už jenom sehnat někde v liberci ty Valeo stěrače. Jak jsem psal, koupil jsem gumičky za 60,- a ty se da dva měsíce úplně rozpadly (ale totálně) a to jsem si snad jen 5x ostříknul a setřel okno od prachu, jedině že by to nějak rozežrala ta ****** do ostřikovačů... Někdo mi doporučoval silikonový gumičky, že prej sou super, že dlouho vydržej a perfektně stíraj, nemáte někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty silikonove gumicky jsem dal nedavno, ale sterace s nima hrabou a nadskakuji asi prvnich 10 minut po zapnuti steracu. Pak se sklo asi dokonale ocisti od musek a sterace stiraji OK. Znova bych tam ty stejne gumicky ale nechtel. Ty predchozi az do svych poslednich dnu byly v pohode, takze steracema to neni.

Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...