renm Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Prosím o radu co je vlastně ta MDF? Volal jsem asi na pět míst kde bych mohl MDF získat - nábytek, stolařství... a pochodil jsem až u toho pátého, vyřeže mi to přesně na míru. Ale měl jsem 5-ti minutový rozhovor o tom co je vlastně MDF a jaký je rozdíl mezi MDF a dřevotřískou - žádný! Tak jsem to pochopil. Říkal že MDF je dřevotříska potáhlá laminem...toť vše. Takže říkal že mi to vyřeže asi z té dřevotřísky.. Takže co je na tom pravdy? Nejsem dřevař. Když se všude doporučuje MDF tak místo něj mohu šoupnout dřevotřísku? je to to samé? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Pokud vím,tak MDF deska mi příjde o něco lehčí jak dřevotříska, a trošku líp se s ní pracuje jak s obyč dřevotřískou,co tak odhaduju tak to chceš na zadní plato, a je pravda,že hlavní rozdíl je v tom,že MDF je potáhnutá laminem. Osobně bych si to udělal z MDF desky. ale jinak v tom žádný rozdíl není. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Přesně tak, na zadní plato. Jak si to mám udělat z MDF když to nejde nikde sehnat? Takže když si to nechám vyřezat z té dřevotřísky a nechám potáhnout laminem tak z toho budu mít MDF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Původně zaslal: renm Přesně tak, na zadní plato. Jak si to mám udělat z MDF když to nejde nikde sehnat? Takže když si to nechám vyřezat z té dřevotřísky a nechám potáhnout laminem tak z toho budu mít MDF? Nikde sehnat?? Já teda MDF desku kupuju v baumaxu nebo obi tam to prodávají a odřezky stojí pakatel... Teď nedávno jsem tam kupoval kus na plato pro sebe a vyšlo mě to na 40kč odřezek zbytek co na plato stačí bohatě... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Teď jsem volal do Baumaxu - výsledek- nemají a neměli, mají jen sololit, jakousi dřevotřísku a Dtd... Když jsem se toho dřevaře ptal jestli vůbec ví co je MDF tak řekl že netuší... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Původně zaslal: renm Teď jsem volal do Baumaxu - výsledek- nemají a neměli, mají jen sololit, jakousi dřevotřísku a Dtd... Když jsem se toho dřevaře ptal jestli vůbec ví co je MDF tak řekl že netuší... Hmm nechci jako nějak rejpat,že bydlím v Praze ale nechce se mi věřit,že jinde u tebe to nemají a mám tu nejaký extra special OBI a BAUMAX. :myslim Tak jedině to udělat z tý obyč dřevotřísky,kdysi se to z toho dělalo,že nic jinýho se sehnat nedalo a bylo to taky vpohodě... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 asi to tak dopadne, pokud do víkendu nic neseženu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila_S Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 MDF desky jsou dřevovláknité desky narozdíl od dřevotřísek - to jsou, jak z názvu patrné, dřevotřískové desky. Jinak sehnat se dají leckde, stačí zadat ve vyhledávači např. na seznamu "MDF" a můžeš vybírat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Právěže nemůžu, pokud jsi to zkusil tak ti vyjede všechno možný... Nechci celou desku která ma 3x5m...chci jen kousek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Ptal jsem se, právě z toho plyne založení tohodle téma:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Cetl jsem zde par omylu: MDF deska je tezsi nez DTD - drevotriskova deska (u DTD se jeste rozlisuje velikost trisek) MDF neni potazena laminem to je takzvane "Lamino" je to drevotriska potazena laminem MDF sou lisovane velmi jemne piliny s nejakym lepridlem vysledek - je mnohem tuzsi nez DTD a ma lepsi akusticke vlastnosti, prot se plata delaji z MDF. Kdyby mel nekdo zajem tak otec ma stolarnu a neni problem jakykoli plato udelat na miru. Jestli ma nejakej stolar problemy sehnat MDF tak to neni poradnej stoalr amji to v kazdem drevoprodeji kde prodavaji drevotrisky lamina masiv atd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 A mohl bys mi teoreticky prodat kousek MDFka na zadní plato a popř. poslat? Jinak dík za upřesnění, docela mi to pomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 právě že jsem tam byl minulý týden nakupovat tak tam zrovna nemám v nejbližší době cestu, ale kdyby to jinak nešlo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 no na posilani to moc neni je to dost tezky a za dopravu platit pomali vic nez za tu desku ale je to na tobe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 tak nahoď nějakou cenu, benál mě vyjde tak min. na 200,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 no kdybys chtel jenom obdelnik tak to je tak do 100,- a kdybys uz tady byl tak by jsme to mohli udelat napresno tak by to bylo o neco drazsi ale za dopravu takovyho obdelniku bys ty 200 stejne dal ptorze posta to nevezme ze je to veliky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 Posta to veme, nechal jsem si posílat spoiler na dobírku - poštovné 150,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 no jestli to vezme tak to neni probelm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renm Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 Takže se můžem domluvit? Když ti napíšu rozměry tak mi to pošleš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 urřcite jo a jeste potrebuju vedet aji tloustku jo, nebo posli vykres a udelm to podle toho vykresu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts