Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

brzdy - dlouhý krok, kola nejdou smykem


reboot

Recommended Posts

Mám problémek, - Xsara Combi benzín, bez ABS, vzadu bubny. Destičky jsou vyměněné cca před rokem, jsou OK -koukal jsem na ně, pedál má na můj vkus dlouhý krok, než začne brzdit. A když šlápnu na doraz - brzdí výrazně, ale kola nejdou smykem. Pedál ale není až na podlaze fyzicky na doraz, moná má doraz na páce,nevím. Nepropadá se, je tvrdý, asi to tedy není zavzdušněné.Ruční brzda účinkuje až kolem osmého zoubku. Mohly by to být samostavy? To by se mělo dát poznat, že při zatažení ruční brzdy pedál by měl jít llíp?-nepozoroval jsem změnu. Údajně kombíky snad mají i zátěžový regulátor, jak to vypadá-funguje?Zadek auta není nijak vysoko, možná stářím, možná předchozí majitel vozil něco těžšího-může to mít vliv? Je tam stará brzdovka-kolik se přibližně vejde, abych nakupil dost?Při práci na zadních bubnech jsou taky ty zásekem zajištěné matice-jako na Peugeotu, co jsem měl dřív, by se pak měli dát nové? U Peugeota jsem měl podobnou závadu,bylo to nakonec odlepené obložení od bubnu. Prosím o radu, musím ve ČT auto půjčit, musí tedy brzdit! Já brzdím většinou jen mírně a motorem, takže ty brzdy už můžou být rozhašené dýl.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, jsou to samostavy, stačí jeden, aby se to chovalo takto. Ručka s tím nemá co společného. Jediné řešení je sundat bubny a na ty samostavy se podívat. Resp., když z jedné strany buben nepůjde sundat bez povolení samostavu, je ten samostav OK a ta strana se sundavat nemusí - ta strana, kde samostav nechodí, půjde sundat sama.

Co se týče zásekových matic, tak ty by se měly dát nové (je na to ofic. předpis), v praxi se často dělá to, že se prohodí mezi sebou, a vyzkouší, jestli ten zásek nevyjde na opačnou, ještě neporušenou stranu matice. Pokud by ale vyšel do stejného místa, vyměnit se musí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže rozborku bubnů mám za sebou. Nevím, jestli je to stejné, jako u P306, ale buben drží na šroubech kola, a je zajištěn jedním šroubkem.Bubny jdou sundat bez povolení samostavů, nemají žádnou obložením vybroušenou drážku, za kterou by držely.Střed s ložiskem se nesundává, zásekové matice se sundavat nemusí - já to nevěděl, na co je tam ten šroubek, tak jsem je nejdřív sundal. Po prohození matic to vyjde přesně stejně, zítra kupuju nové :-) (kde se v Praze dají koupit v dosahu MHD? :-) Jeden samostav šel trošku ztuha. Pedál má pořád dlouhý krok, samostavy při sundaných bubnech fungují, kola jdou smykem, ale až je pedál na podlaze. Subjektivně se zlepšil chod ruční brzdy (s lanky jsem nehýbal).Mám pocit, že pedál při sešlápnutí trošku zasyčí.To by byla netěsnost brzdového válce? Kapalina neubývá, loužičky pod autem nejsou. Předem díky za další rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...