f3Rd@ Posted May 12, 2007 Share Posted May 12, 2007 Cau, vim, ze uz se to tu nekolikrat resilo, ale kdybych mohl poprosit o strucny prehled. Co je potreba vyridit v nemecku - prevozni znacky, pojisteni atd. Taky jsem slysel ze na pravozni znacky muze jet v aute jen 1 clovek? - je to pravda? Kolik asi tak budou vydaje v Nemecku (bez ceny auta)? A jak je to s prihlasenim u nas? Kam jit nejdriv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted May 12, 2007 Share Posted May 12, 2007 Převozky: Wegwerfkennzeichen mit befristeter Gültigkeit, es ersetzte das früher für Überführungen genutzte ovale Zollkennzeichen. Monat und Jahr der maximalen Gültigkeit sind auf dem roten Streifen am rechten Rand eingeprägt. Vydaje v nemecku jsou do 190 eur (radsi pocitam s rezervou, jinak to byva cca 90 eur pojisteni, 20 eur vylisovani znacek, 50 eur ukony na uradu). V CR napred na dovozovou technickou, tam mozna budou nektery veci chtit dolozit z manualu, staci nemeckej (napr. spotrebu, hmotnosti apod). S dokladama z STK na urad na dovozy, vyplnit zadost o vydani ceskeho TP, dat jim nemeckej TP a doklady z STK a maj mesic na vyrizeni. Celkovy naklady na prihlaseni tady jsou do 5500 Kc, pokud to jde legalni cestou vse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted May 12, 2007 Author Share Posted May 12, 2007 Neslo by tohle cesky? Wegwerfkennzeichen mit befristeter Gültigkeit, es ersetzte das früher für Überführungen genutzte ovale Zollkennzeichen. Monat und Jahr der maximalen Gültigkeit sind auf dem roten Streifen am rechten Rand eingeprägt. EDIT: Kdyz jsme u toho, myslite ze se tam domluvim anglicky? Nebo lamanou nemcinou? [upravil dne 12/5/07 f3Rd@] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted May 12, 2007 Share Posted May 12, 2007 No jako zkusit to muzes, ale pravidlo to neni. volne prelozeny podstatne body: "Vyvozni znacky s omezenou dobou platnosti, mesic a rok ukonceni platnosti jsou vyznaceny v cervenem pruhu na prave strane." Pak tam je, jak to vypadalo driv, ale to te zajimat nemusi. Na ty osoby bych hodil dotaz asi na miste, ale ja bych v tom problem teda nevidel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Co se domluvy týče, tak Němci anglicky většinou umějí, ale jsou trošku vlastenečtí, tak určitě budou preferovat lámanou Němčinu ... Jinak FX - nevíš, jak mají otevírací dny na úřadech v Německu (doufám, že úterky mají otevřeno) a jak se ten úřad řekne v Němčině?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted May 13, 2007 Share Posted May 13, 2007 Neon: Landratsamt, do 12ti by mít měli, někde i odpoledne, ale jak kterej den. Nejlepší je pokud máš něco vyhlídlého, zeptat se bazarníka. Většinou ochotně řeknou, který den mají a který ne. Tam co jedu ve středu, mají denně do 12ti a tenhle čtvrtek mají zavřeno. EDIT: Jinak Neon má pravdu. Bazarníci často anglicky mluví a pak třeba i pomohou se získáním převozek, ale pravidlo to taky být nemusí. Hlavně na úřadu pak někdy dělají že nerozumí... [upravil dne 14.5.07 Fx] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 No ... my máme vyhlídnuto 5 aut. Plánujeme, abychom byli v Německu v 8:00, takže by se to do 12ti dalo stihnout... Jedeme zítra. Jenom doufám, že mě pustí do Němec s foliema ... jsem zvědavej ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajdamek Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Původně zaslal: Neon No ... my máme vyhlídnuto 5 aut. Plánujeme, abychom byli v Německu v 8:00, takže by se to do 12ti dalo stihnout... Jedeme zítra. Jenom doufám, že mě pustí do Němec s foliema ... jsem zvědavej ... Kamarád má úplně neprůhledný fólie a pustili ho v pohodě. Nebo jet přes hranice s otevřenýma oknama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted May 14, 2007 Author Share Posted May 14, 2007 Původně zaslal: Neon No ... my máme vyhlídnuto 5 aut. Plánujeme, abychom byli v Německu v 8:00, takže by se to do 12ti dalo stihnout... Jedeme zítra. Jenom doufám, že mě pustí do Němec s foliema ... jsem zvědavej ... No tak pak poreferuj co a jak jsi tam zarizoval a jak to probihalo? Nevite jestli maji v nemecku taky uredni dny pondeli a streda jako u nas??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Ferda: Zeptej se bazarníka, jak má otevřeno úřad u něj... Jinak je to jen dohadování... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Původně zaslal: f3Rd@ Původně zaslal: Neon No ... my máme vyhlídnuto 5 aut. Plánujeme, abychom byli v Německu v 8:00, takže by se to do 12ti dalo stihnout... Jedeme zítra. Jenom doufám, že mě pustí do Němec s foliema ... jsem zvědavej ... No tak pak poreferuj co a jak jsi tam zarizoval a jak to probihalo? Nevite jestli maji v nemecku taky uredni dny pondeli a streda jako u nas??? I u nás mají úřední dny naprosto různě, to že u vás zrovna mají zrovna pondělí a středu vůbec neznamená, že jinde to mají stejně. Natož pak v o hodně větším Německu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f3Rd@ Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 Tak zitra vecer vyrazim, doufam ze neco vyberem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 Původně zaslal: f3Rd@ Tak zitra vecer vyrazim, doufam ze neco vyberem... Tak vybrali jste?? Já mám jenom jednu novou zkušenost a to, že na úřadech už (prá je to od března 07) nepotřebují pro získání převozek a pojištění vidět auto, což práci o dost usnadní ... Jinak je opravdu otevřeno všude jinak a stejně je lepší si na úřad zavolat, protože bazarník nám řekl, že mají do 16:00 a ten den měli zrovna do 15:30 ... Jinak většinou mají od 08:00 - 12:00 - 14:00 - 16:00, ale jak psal Oddie není to pravidlo, ale na dvou úřadech to bylo totožné ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts