Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Go motoru - cena


Marty

Recommended Posts

Úplná poctivá GO motoru??? >50tis...

Pokud není totálně v háji, vešel by ses i do 30tis :)

Jak psal Tomson, radši si sežeň nějaký starší dobrý. 1,8D se dá koupit cca od 5tis výš, běžná cena je 8-10tis - za dobrý kousek.

Rozhodně si jej při koupi nech předvést v chodu (je možné nastartovat i agregát vyndaný z auta, stačí připojit el. ke chcípáku, naftu, a ručně nažhavit)! Docela výhoda je, pokud tě prodávající nechá změřit tlaky.

Jinak do toho můžeš koupit klidně i 1,9D, např. ze 309-ky, napohled jsou stejné, a když přendáš štítky, nikdo nemá šanci nic poznat ( a o chlup líp to pojede :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej ve vzduchovém filtru je věc normální, ba je to tak schválně. Jen nesmí v oleji úplně plavat...

Já to řeším tak, že u motoru držím olej na spodní rysce, on toho oleje pak do sání nehází tolik. Zkus to taky tak, jestli se to zlepší.

Pokud to bude žrát olej stejně, znamená to buď gufera ventilů, a nebo stírací kroužky.

Co do toho jeleš za olej? Pokud je ten motor jinak v pohodě - dobře startuje a jede - moc bych to neřešil. Prostě bych do něj seknul nějaký levný minerál (do motorů, které žerou olej, doporučuju Mogul Diesel cca 70,-/litr, beztak je to v podstatě to, co má tenhle motor předepsáno...), a občas doléval. Případně udělal ty gufera ventilů, na to se nemusí sundavat hlava, ale do ničeho většího bych se nepouštěl, podle mě to nemá cenu...

Pokud by ses rozhodl jít do jiného motoru, možná časem budu mít jeden k dispozici, 1,9D, teď je ve 405-ce, možno předvést, svézt se, mám u něj změřené tlaky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voštík: hele, já nevim, já to nedělal. Je na to nějakej fígl, viděl jsem akorát maníka na dílně, jak se v tom š?oural, a na dotaz co dělá, odpověděl že tohle. A že se ta hlava sundavat nemusí... Jestli jsem si stačil dobře všimnout, nastavil si píst do horní úvratě, a ventily si prostě opřel o něj, ale co všechno při tom rozebral, po mě vědět nechtěj...

Na mým autě je měnit nepotřebuju, a i kdyby, poslední dobou se mi tak nic nechce na autech dělat, že bych to spíš stejně asi dal Valdovi do servisu... Toho se vlastně i můžu zeptat, na ten postup, estli jej bude ochotnej prozradit. A nebo, tu mám ve sklepě ještě starou hlavu z 1,6i, tak to někdy můžu vyzkoumat na ní - ale to kdyžtak až za hoooodně dlouho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xVlasta: jak co. Ty gufera klidně, to je relativně drobnost. Ale já osobně bych se nepouštěl do ničeho, u čeho je třeba sundat hlavu. Jen se schválně někde poptej, zač ti překroužkujou diesela - pokud to má k něčemu vypadat, bude to o dost víc jak 10tis - a to radši budu dolívat...

Např. na opravu TD motoru - kroužky + klepající ojnice - mi solidní servis (můj známý) řekl 30tis. Když jsem se nad tím podivil, zeptal se mě: chceš ten motor OPRAVIT, a nebo jen NAMASKOVAT?

U benzínu to není až taková krize, ale u diesela je prostě třeba dělat to pořádně. Znám sice dost lidí, kteří doma ze zbytků sestavujou tyhle 1,8D, 1,9D motory, bez toho, že by třeba jen nechali srovnat hlavu... ale já bych si takovej motor do auta nedal. (No, na druhou stranu jsem ale rád, když ti lidé ode mě kupují ty zbytky :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xVlasta: nějak zásadní asi ne. Já bych asi taky jen doléval... Jak vůbec vypadá zbytek auta - koroze atd? Kolik s tím tak ještě hodláš najezdit?

Stefan: ono to není \"prostě jen\", na ty kroužky už se toho musí rozebrat hodně. To není práce pro každého na doma... mně by se do toho taky nechtělo. A ani ta prostá výměna motoru za jinej není pro většinu lidí sranda. Pro lidi, kteří tohle neumí, nebo na to např. nemají čas, holt nezbývá než se zeptat v servisu - a servis si práci pochopitelně nechá zaplatit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddie: no auto vypada ve slusnem stavu...(rok 1992) - casem zadni naprava....:mad:

Sam uz jsem do toho nejakou tu kacku nainvestoval.......nerad by jsem se ho chtel zbavovat

S tou spotrebou oleje to budu asi resit jen tim dolevanim ..... (blizi se zima a auto si rika o nove obuti....)

diky moc za rady !;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...