Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

K čemu je ten druhý chladič?


kajk

Recommended Posts

Ahoj, chtěl bych se zeptat, k čemu je ten druhý menší chladič pod maskou, který je vedle toho velkého chladiče se saharama? (Ptám se, protože je naspodu mokrý od nějakého černého svinstva - předpokládám, že tam prosakuje kapalina a svinstvo je nachytaný prach)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud z intercooleru (mezichladič stlačeného vzduchu) neteče olej moc, tak bych to neřešil (zkus to otřít a sleduj zda se objeví čistý olej a za jak dlouho). Nový stojí kolem 5000,- a nevím zda opravy netěsného jsou úspěšné (nemusí tam být díra, ale může to prolínat kolem těsnění jak je to secvaklé – můj případ). Demontáž je taková, že se sundá přední maska mezi světly, odšroubuje se železná příčka mezi světly a tím se k tomu z vrchu dostaneš. Je tam myslím přišroubován ještě jedním šroubem k držáku chladiče (výměnu mi dělali v servisu a za hodinu tam byl nový).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oprava je jen na cas, dokud se nestraci olej,tahne to a nezereto tak to neni akutni , u 2.2hdi je max tlak 0,11MPa, u peugeotu je ic poddimenzovany takze kazdej tuning hdi se zvysenim tlaku je na h..... , nevi nekdo jak u 2.2 hdi funguje to prepinani tlaku, kdy to jde od turba pres ic a kdy naprimo, jestli to neni jen pro rychlejsi ohrati motoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže chladič turba... no to už je trošku horší, ale když říkáte, že mokré to nevadí, tak to zatím řešit nebudu. Jinak občas (když jedu do kopce se studeným motorem) se mi na asi 20s rozsvítí kontrolka "málo chladící kapaliny", takže jsem si myslel, že to utíká tím intercoolerem. Takže to asi bude někde jinde.... budu pátrat.:nevim Děkuji všem za rady!:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Mejla

Chladič turba jsem koupil na vrakáči za 1500kč.Jak novej z auta,který mělo nalítáno cca. 50000km.Ale ta výměna,člověk,aby si vykroutil ruce.:(

Z vrakáče nemáte nikdy jistotu, že vám to nebude prolínat taky (počet kilometrů těsnost nezaručí). Jinak 1500,- je dobrá cena (mně nabízeli kolem 2000,-). Nakonec jsem koupil nový Valeo s dvouletou zárukou za 3000,- (byla to dost náhodná koupě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je pravda,že z vrakáče není jistota. Prohlédl jsem ho před koupí pozorně a nenašel jsem na něm ani kapku prosakujícího oleje,tak jsem ho vzal.On se ten prosakující chladič od toho oleje docela blbě meje,takže to nevypadá, že by ho jen důkladně očistili.Ale byla to taky náhodná koupě,přijel jsem v pravou chvíli na správný místo.Nový Valeo za 3000kč,to je velmi dobrá cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...