Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Povinne ruceni


Petr605

Recommended Posts

Zdar!

Chci se zeptat: auto jsem koupil od znameho a povinne ruceni tomu plati do rijna. Jeste jsem na pojistovne nebyl a premyslim, co mi tam reknou az tam na zacatku rijna prijdu a reknu jim, ze chci prodlouzit smlouvu, ale od kvetna jsem majitel ja. Je to ruceni momentalne platne, kdyz ve smlouve je majitel vozu uveden minuly majitel? Protoze to bych porusoval predpisy. Ale kdyz me pokutovali policajti za rychlou jizdu, tak to vsechno kontrolovali a nic nerikali.

Diky za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vim jen to, ze kdyz prodam auto, jdu na pojistovnu a oni mi vrati zbytek z pojistky, pojistka jiz neplati. Pojistku si mel nechat predchozi majitel a tu na pojistovne vratit.Pokud ji mas tak mas jen papir a neco by se stalo tak pojistka neplati. Myslim si ze ted mas jen papir od pojistky a auto neni pojistene,pokud predchozi majitel sel vypovedet smlouvu. Kdyz prijdes na pojistovnu a reknes jim ze chces udelat pojistku od zari a ze si majitelem od kvetna myslim ze jim je to suma fuk.Udelaj ti ji od zari. Bud rad ze se ti mezi tim nic nestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, stara smlouva se zrusi a napise se nova - na tve jmeno. Nechci te strasit, ale delam pojistky pro allianz - jakmile prodas auto a prepises majitele tak je stara pojistka neplatna. To, ze ty si udelas pojisteni az po nejake dobe je tvuj prohresek . jezdis autem bez pojisteni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě je dobré vědět, že se dá i obnovit smlouva na povinné ručení z předchozího auta a tím se nepřipravit o bonusy. To znamená, že ručení se vlastně vztahuje vždy k majiteli, jen se tam přepisují auta. Takže když předchozí majitel nezruší pojistku, tak se sám okrádá, protože to samé auto bude placeno dvakrát až do doby než to zruší, nebo přepíše na další auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se klidne ohanet muzes.Budou si myslet ze to mas ze znamosti. Me by zajimali, kdyz me dali novou znacku jestli nevadi ze na emisni karte mam znacku starou predchoziho majitele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyz uz se tady tak bavime o tech paragrafech......

Evidencni kontrola: prej ma byt do r 2004 na vsech autech... nebo se dela jen kdyz se auto prodava..... bo na nove 206ce od segry znamka od evidencky neni. Byl to dovoz.... no a ja bych si ji asi mel tim padem taky udelat,co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voštík: ono aby se to nepletlo, tak na auta registrovaná od cca května 2003 se ta známka o evidenčce už nelepí. Takže pokud jste někdo kupoval auto, a? již nové či staré, po tomto datu, nic se nebojte, že nemáte nálepku. Já ji taky nemám... a to jsem babu ukecával, a? mi jí tam nalepí, že se mi líbí, jak se ta známka třpytí. Dokonce jsem jí nabízel, že si na to napíšu žádost - a nic :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddie: a nemenili ti nahodou i znacku za tu novou, registracni?

Protoze na registracky se nalepka nelepi, pac se predpoklada ze ji bez evidencky nedostanes. A protoze maji malo nalepek :-)))

A na ty stary se lepili, protoze kdyz jsem v kvetnu prihlasoval auto tak je tam lepili. Akorat me ji dat nechteli, protoze pri prehlasovani do jinyho kraje uz je zase nutne vymenit registracku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie: prosim te, jeste jednou a pomalu pro mne :) Kdyz bracha pred dvema roky kupoval auto z jineho kraje, jeste chytil tu dobu, kdy se zase znacky nemenily. Ani tu evidencni kontrolu mit nemusel. Takze do roku 2004 ji mit musi?

Vvitty: no vidis jak setrej, mne ji na tech par hodin prevodu vloni nalepili :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dydzej:

Do roku 2004 musis mit na kazdy auto udelanou registraci. To znamena ze bud musis mit SPZ se znamkou, nebo REGISTRACKU.

Stejne je cela slavna registrace jen buzerace ze stran uradu... kdyby STK delaly svou praci poradne tak to neni vubec nutny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...