Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praha - Paříž - Praha


Recommended Posts

Tak jsem absolvoval s přítelkyní cestu svým P106 do země galského kohouta. Celková vzdálenost činila 2400km. Cesta tam vedla přes Německo, Lucembursko a poté po dálnici ve Francii a trvala cca. 12.hod. Zpátky jsem už nejel ve Francii po dálnici, nýbrž po oksní silnici N3 a musím říci, že to byla dobrá volba. Časově tato trasa byla o 1 hodinku delší, ale díky krásnému počasí a nízkému provozu to byl skvělý zážitek. Autí si libovalo na klikaté silničce. Celkové náklady nepřevýšily vč. poplatků za dálnici ve Francii (cca.20EUR) 5500kč, a to musím říct, že v německu jsem pažoutka rozhodně nešetřil a snažil se jet plynule 150 - 160 km/hod. Vše zvládlo v pohodě, ani náznak zadýchání. Mohu všem cestu doporučit, jen se nebát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Tak to jsi pěkně provětral 106. A co náklady na palivo??

Tím, že jsem tankoval v Německu a Francii minimálně ( cena cca 39 Kč/litr ) a dotankovával do plna v Lucembursku a u nás ( cca 29 Kč/litr ) mě náklady na benzín vyšly docela levně...dělalo to cca. 4900 kč tam i zpět..jel jsem v průměru za 6,5 litru/100km, což mi přijde jako vynikající výsledek při té rychlost kolem 150km/hod...:o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ubytování jsme měli zajištěné přes net, v hotelu Savoy - je to dvouhvězdičkový hotel, cena 60EUR/noc se snídaní..je to na severu Paříže, cca. 10 minut metrem od centra.

Cesta přes Lucembursko je delší asi o 90km, takže tam i zpět to znamená zvýšení nákladů na benzín o 350Kč. Nicméně při cestě pouze v německu a francii, stoupnou náklady díky cenám benzínu o nějakých 900Kč..a ušetříš hodinu cesty..to se moc nevyplatí,aspoň mi to tak přijde..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...