Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

309 1.9 GTI - kde je chyba?


striker

Recommended Posts

Ahojky lidi mam nasledujici problem:

Mam 309ku v Gticku a zda se mi ze v posledni dobe je to auto hrozne pomale ... takove to zarazdit a nechat se zarazit do sedacky pri slapnuti na plyn je tu tam ... a ja nevim jak to auticko ozivit ma nekdo najaky napad cop je v haji .?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to bych rekl .. jak kdy... po vyndani nekdy je to pomerne hned zase blby... .. nevim jaky senzurek by mohl byt v haji .. zda se ze to bude lambda sonda.. pac se mi zda ze to zlobi nejvic od doby kdy mi prasklotesneni pod hlavou a proplachnul sem lambdu varici vodou ..... ale na panelu po nastarvovani znasne... vaha vzduchu to asi nebude ne ?. ..

Jeste dotaz mam 1.9 GTI z 89 a ... mam tu jednu ridici jednotku take z 309 1.9 gti cka z 89 ale je uplne jina na te moji je napsane neco jako matronic... a bosh .... na te druhe jen bosh a hlavnni rozdil je ze do te moji vede asi 15 dratu do toho konektoru a je vetsi ........ nezto do te druhe je konektor mensi a vede tam min dratu ... nechapu jak je to mozne stejny rok... je mezi nima velky rozdil ??? nevi to nekdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli jsi proplachoval lambdu varici vodou, tak by mohla byt na vine ona... chtelo by to vyzkouset s jinym kouskem (pokud mas tu moznost)..... Ono na lambadu by se nemela dostat jina vec nez vyfukove plyny.... teda aspon tak to pisou v ruznych chytrych knihach :(

Jinak IMHO by to s tou RJ melo mit nejakou vetsi souvislost. Pry se po odpojeni asi na 10minut jakoby resetuje a pak by mela byt default nastavena od vyrobce. Mrchy maji tu vlastnost, ze se jakoby uci a to muze delat ten bordel...... Zkousel jsi vyvolat chybocve kody? Nekde v Chytre knize to je popsany. Jestli ji nemas tak ti to sem posleze hodim.... nebo nekdo jiny.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lambda sondu nemam moznost zkusit a zamenit za jinou ale zkusim zmerit hodnoty jake dava nekde sem videl tabulku s nima ktere by mela davat...

ohledne te RJ nevim o co gou ;) kdyz bys byl tak hodny a hodil to sem tak by to bylo SUPER .. DIKAS moc LIdicky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Tomáš1

Taky jsem vlastnil 309 Gti r.v89 a vlivů může být hodně. Zeptám se - kolik Ti ukazuje tlakoměr oleje při ohřátem motoru? Jinak mě dokázali pěkně pozlobit kabely, lambda nebo třeba benzínovej filtr a ten dělá hodně aspoň u Peugeotů to takhle je. Když jsem ho vyměnil tak to taky bylo o něčem jiném. Musel tam bejt od roku výroby, protože to co z něj teklo to byl pěknej humus. Tyhle věci bych testnul a uvidíš. Zastav se za Mašinkou je to šikovnej tvor :D taky jsem ho už navštívyl a pomohl mi. Držím palce a napiš co to bylo. Čágo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Tomáš1

Jestli ti to padá až na dvojku tak to není dobře. Dle manuálu 309 Gti se má držet + - kolem 4bar(zahřátej motor) a když je studenej tak je to víc ale těch 6bar je max + vysoké otáčky. Kolik má natočíno? Mě to začalo zlobit kolem 200 000 km a pak to s Peugeotkem šlo z kopce.:( Vždycky se to drželo kolem 4bar ale pak to začalo lenivět a ručička pak padala i pod 2bar tak jsem dal hustší olej a pryč s ním pustil jsem ho do světa. Teď mám 405 1.9Mi16 a jsem spokojenej.:)

[Editován dne 8/28/03 Tomáš1]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim tlakem oleje mam problem.

Je to asi ctrictvrte roku co jsem daval dohromady motor cely prosel GO krome vybrusu, protoze nebyl potreba. Ma nove tesneni, salky kriuzky proste vsechno.

Ale pri zahratem motoru mam maly tlak na volnobeh nic a v otackach max 2,5, ale motor maze, protoze jsem najel asi 15 000 a jezdim v pohode, ale je trosku tupejsi za tepla za studena super to ukazuje tlakomer 4 na volnobeh i v otackach, ale jen se zahreje hned to klesne. Mam tam polosyntetiku, kterou po 10 000 menim. Cim to muze byt?????

Zeby cidlo??

Mebo neco s cerpadlem? Mam totiz pocit, ze kdyz jedu bez prerazeni nebo dlouho neradim od studena az po zahrati se nic nedeje, ale jak klesnou otacky tlak se uz nezvedne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...