Medvěd Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 Tak se mi včera dostala do ruky tato kniha http://www.cykloknihy.cz/shop/media/normalpic/KSNK_300px.jpg 1. dubna 1980 vyjeli dva mladí Francouzi na kolech na cestu kolem světa, která, jak si mysleli, měla trvat asi tři roky. Dobrodružství se ve skutečnosti protáhlo na čtrnáct let. Za tu dobu ujeli více než 150 000 kilometrů a projeli 66 zemí pěti kontinentů. Francoise, 21 let – studentka bytové architektury a Claude, 25 let – ortoped-protetik se rozhodli opustit všechno, aby poznali svět vlastníma očima. Po 13 měsících cestování a ujetí 20 000 km uzavřeli v pákistánském Karáčí sňatek. Mimořádné však bylo hlavně to, že se jim během cesty narodila dcerka Manon, s níž pokračovali v putování od jejich šesti týdnů věku až do šesti let, kdy musela do školy. Françoise a Claude se zapsali do velké rodiny spisovatelů – cestovatelů. Do popředí u nich vystupuje lidský rozměr této mimořádné cesty, na které kromě krajin poznávali lidi a jejich kultury. Kniha je ódou na život a přátelství mezi lidmi. Mám velice rád cestopisy a takhle "praštěné" lidi velice obdivuji - už se těším, až se pustím do čtení [upravil dne 1/5/2007 Medvěd] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ladis Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 Tak to je pěkný, ovšem netuším jestli se pásly kolem silnice, nebo z čeho žily. Já taky hodně rád četl cestopisy, hlavně námořní, James Cook. To mělo nádech obrovského dobrodružství, dálek a romantyky. Na kolech jezdím rád, ale do tohodle bych nešel i s dýchyvičnou 205 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts