Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Naftové čerpadlo BOSCH


jaroslavjir

Recommended Posts

Jakoejkoliv zásah do čerpadla neprofesionálním způsobem NEDOPORUČUJU!!! Jediný co je přípustný nastavovat jsou volnoběžné oráčky a předvstřik, který se provádí natočením celého čerpadla. Na cokoliv jinýho je nutná speciální stolice a Know how.

A co máš za problém z čerpadlem ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím, že máš atmosférický disel přidáním nafty mnoho nedocílíš. Prostě v množství nasátého vzduchu shoří jen tolik nafty, pro kterou je tam kyslík. Zbytek vyletí bez efektu v podobě černýho kouře z vejfuku. V případě TD se nějaký fígle daj dělat, ale taky to nejni nic moc. Se spotřebou si gratuluj. Je to opravdu na spodní hranici. Taky sem se snažil, taky sem docílil naprosto stejný jako ty, ale za cenu naprosto plynulý jízdy, téměř sem nevyužíval turbo a ve městě sem se rozjížděl jak s méblákem. Pokud jezdím normálně, tak je to nějakejch 6l/100km. Pokud opravdu trváš na tom nastavení bohatosti směsi, tak si počkej, až se vrátí Oddie. Ten to tuším ví, ale můj názor je takovej, že bez znalostí a vybavení to akorát rozvrtáš a nebudeš vědět, co pak s tím. Neber to jako posměch nebo něco takovýho. Prostě se zkus poptat tady na fóru, kdo by si to lajznul udělat na vlastním autě a garantuju ti, že nikoho nenajdeš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TO HICS: Dík za radu.

Ja jsem před nedávnem vydal vzduch filtr a dal jsem tam KIT. (konus) takže vduch je Good. Já vím že ty filtry se tu omílaj pořád. Z mé skušenosti to mé 405 udělalo dobře. Má lepší zátah v nižších otáčkách a lépe se nechá vytočit. Čus MAXIM :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsán autorem Mila

nebo se podivej na www.diselpower.cz do diskuzniho fora, jsou tam specialisti na starsi TD bez elektroniky dokazou z VW 1,9 TD dostat az 150 PS prave upravou cerpadla a dalsich veci.

Ovšem auto se pak při akceleraci chová jako oliheň. :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vstřikovací čerpadlo není karburátor, žádný šroub bohatosti směsi nemá. Má akorát seřizování dávky, a do toho bych se nevrtal.

Koukal jsem na to diselpower.cz do diskuzniho fora, kde jsou tam ti specialisti na starší TD motory??? V rychlosti jsem prolétl co se dalo, ale neviděl jsem tam jediný rozumný příspěvek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...