Jump to content
  • Aktuální cíle darů

teplý start 1.1 benzín

RichVa

Recommended Posts

Ahoj

mám 1.1i jednobodý střik z roku 91 - najeto cca 145 kkm

Auto jezdí do 5 litříků na dálky po městě se vejde do 6,5.

Teď ale nejde teplé nastartovat tak 10 minut po vypnutí.

Startér točí a motor ani neslíbí. Svíčky i kabely mají najeto cca 3 kkm (4 měsíce), ale začalo to dělat až teď.

Studené startuje na první ťuk. Když běží tak tahá, neškube prostě stále pohoda - jen když je studeno a dá se plný naráz plný kotel tak lehce škytne (ale to je asi normální)

Co mám zkusit vyměnit? nebo pomůže jen diagnostika?

dík

[upravil dne 30.4.07 RichVa]

Zdary, taky mi to jednou dělalo že studenej chytl a teplej nee, ale taky to hůř jelo a teplej motor chcípal i na volnoběh a byl to špatnej benzín.

Zkus taky mrknout na všechny vzduchový hadice u karburátoru, občas tam nějaká praskne a pak to dělá nelechu.

Jo a chytne to pokud při startu s teplým motorem jemně přišlápneš plyn? Pokud jo, tak koukni na doraz táhla od plynu na karburátoru. Minimální poloha je tam vymezená šroubkem, kterej je z výroby zabarvenej. Pokud s ním někdo už dřív točil, tak ta barva bude fuč a šroubek se mohl "třeba" trušku vytočit.

Původně zaslal: Vopičí

Zdary, taky mi to jednou dělalo že studenej chytl a teplej nee, ale taky to hůř jelo a teplej motor chcípal i na volnoběh a byl to špatnej benzín.

Zkus taky mrknout na všechny vzduchový hadice u karburátoru, občas tam nějaká praskne a pak to dělá nelechu.

Jo a chytne to pokud při startu s teplým motorem jemně přišlápneš plyn? Pokud jo, tak koukni na doraz táhla od plynu na karburátoru. Minimální poloha je tam vymezená šroubkem, kterej je z výroby zabarvenej. Pokud s ním někdo už dřív točil, tak ta barva bude fuč a šroubek se mohl "třeba" trušku vytočit.

no nevim ale psal že má stříkačku tak nevim kde bude hledat karburátor :roll sorry. jo zkusil bych potenciometr na škrtící klapce a diagnostiku co z toho vypadne :myslim

[upravil dne 2.5.2007 vinorak]

Původně zaslal: vinorak

Původně zaslal: Vopičí

Zdary, taky mi to jednou dělalo že studenej chytl a teplej nee, ale taky ....................

no nevim ale psal že má stříkačku tak nevim kde bude hledat karburátor :roll sorry. jo zkusil bych potenciometr na škrtící klapce a diagnostiku co z toho vypadne :myslim

[upravil dne 2.5.2007 vinorak]

No pokud psal: "mám 1.1i jednobový střik z roku 91", tak je asi každýmu jasný co má...teda krom někoho:Dže

A pokud se můžu zeptat, tak co si představuješ pod pojmem: "stříkačku".....nemyslíš tím náhodou auto s elektronickým KARBURÁTOREM kterej má řízený vstřikovač??

No abych tě tady neosočoval, tak se příště polepším a napíšu alespoň elektronický karburátor;):D

Kluci nemučte mě:), já už budu hodnej.

Karburátor = zařízení pro přípravu směsi (benzín + vzduch).....to zná asi každý, že:)

Řízený vstřikovač = elektronicky řízená tryska dodávající v určitých časových intervalech palivo (benzín).

No a pokud se před to celé ještě dá slovo Elektronický (karburátor s řízeným vstřikovačem) = vše řídí elektronika (samozřejmě hlavně množství a poměr benzín+vzduch)

:xvul

Ale pojďme se raději věnovat původnímu tématu: TEPLÝ START 1.1 BENZÍN

• 2 weeks later...

Tak problém vyřešen.

Dělala to naprasklá hadička přívodu benzínu. Divil jsem se, proč je těleso vstřiku mokré od benzínu. Mno a když se vzalo na teplém autě za hadičku a trochu se s ní "zakvedlalo" tak pokapal benzín.

Vyměnily se tedy všechny tři hadičky v motorovém prostoru a vyčistilo všechno kolem

Teď startuje teplota neteplota.

[upravil dne 15.5.07 RichVa]