hanschenL5 Posted April 28, 2007 Share Posted April 28, 2007 Ahoj!jsem nováček ve světě peugeot:mad:!Mám 406 2.0Hdi a navíc v elegantní černé barvě!I přes pár závad např.prasklé přední okno,nějaká rozhašená přední náprava,jsem si ji pořídil!Strašně se mi imponuje a doufám,že i moje slečna 406ka,nebude litovat!Ale nevím kde začít dřív z údržbou!A nechci něco zaspat!Kdyžtak někdo napište,budu moc rád! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted April 28, 2007 Share Posted April 28, 2007 Původně zaslal: hanschenL5 Ahoj!jsem nováček ve světě peugeot:mad:!Mám 406 2.0Hdi a navíc v elegantní černé barvě!I přes pár závad např.prasklé přední okno,nějaká rozhašená přední náprava,jsem si ji pořídil!Strašně se mi imponuje a doufám,že i moje slečna 406ka,nebude litovat!Ale nevím kde začít dřív z údržbou!A nechci něco zaspat!Kdyžtak někdo napište,budu moc rád! Hlavně jako první nechat vyměnit rozvodový řemen + vodní pumpa a řemen pomocných agregátů a náplně, teda pokud nemáš zdokladováno že to bylo dělany, a jsi si jistý najetýmy kilometry, dál by to chtělo tu nápravu, tam odcházejí tyčky stabilizátorů. A taky to okno;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukáš.t Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 nějaké foto na ukázku by nebylo?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanschenL5 Posted April 29, 2007 Author Share Posted April 29, 2007 Bohužel foto ještě žádné není ale slibuju že dodám;)Jinak ted mám spíš plnou hlavičku té ůdržby!A nechci to nechat náhodě,protože tahle slečna si to nezaslouží... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukikuk Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Hehe taky ji mam kratce a je to supper kara.....MAX vybava vcetne dreva a tempomatu .Jinak uz sem na tom menil čepy, jinak az na tu kontrolku oleje to prede jak kote;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fimima Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Zdar. Ja mam 406 dva roky a jsem taky spokojenej. Měnil jsem pro jistotu oba řemeny,řemenici a jednu tyčku stabilizatoru.Jinak je to super auto:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivoš Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Mám 406 1.8 16V cca 14dní. Logicky jsem udělal po koupi všechny náplně, filtry,svíčky a chystám se co nejdříve na rozvody. Není mi ale jasné proč měnit vodní pumpu jen tak preventivně. Může někdo vysvětlit. Dík. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalmik Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Původně zaslal: Ivoš Mám 406 1.8 16V cca 14dní. Logicky jsem udělal po koupi všechny náplně, filtry,svíčky a chystám se co nejdříve na rozvody. Není mi ale jasné proč měnit vodní pumpu jen tak preventivně. Může někdo vysvětlit. Dík. Taky sem to nedělal a nechápu proč bych měl když je ok.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Původně zaslal: Ivoš Mám 406 1.8 16V cca 14dní. Logicky jsem udělal po koupi všechny náplně, filtry,svíčky a chystám se co nejdříve na rozvody. Není mi ale jasné proč měnit vodní pumpu jen tak preventivně. Může někdo vysvětlit. Dík. Jo pumpa je sice dobrá, ale tím že se nasadí novej řemen a kladky je na pumpu tím novým řemenem vyvíjen větší tlak než doposud tím vytahaným řemenem, za chvilku začne pumpa téct, a pak stejná práce znovu, tak radši dejte 1000kč za pumpu zrovna než potom 3x tolik kvuli zbytečný práci. Mam zkušenost , koupil jsem auto a rozvody byli udělaný před cca 10000km, pumpu neměnili, servis kterej to dělal mi to potvrdil, nedavno jsem ji nechaval měnit, tekla. A potvrdí ti to tady na foru hodně lidí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivoš Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Jasně tohle vysvětlení beru. Další rada nad zlato. Ještě mám jeden dotaz. Zajímal by mne, kolik výměna rozvodového řemenu a pumpy cca koštuje v dílech a to samý když si to nechám udělat v servisu. Aspoň tu cenu budu moct rozdejchat než se do toho pustím. Asi si to vyměním sám, skušenosti s jinejma značkama mám ale jestli to není v servisu přemrštěný dal bych to raději tam z důvodu záruky. Dík za odpověď Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buml Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 souhlas s Hurvajzem pri koupi vzdy komplet i s pumpou pak sem to u vetsiny aut resil ob vymenu, ale jelikoz muj pazout ma interval 120t tak to bude pokazde komplet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Vodní pumpa 1155,-, rozvodová sada asi 3000,- až 4500,- nebo taky 7500,- zaleží kterou koupíš, a něco práce, netušim kolik, v servisu mi říkali než jsem auto koupil že rozvody přijdou asi na 5-6 tis, přesně nevim [upravil dne 8/5/07 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mifa Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Při koupi jsem nechal vyměnit rozvoďák,pumpu,olej,fitr,cena 10 tis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirec.dk.406 Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 treba meniť vodnú pumpu aj u benzínového motora pri výmene rozvodov alebo len u dízla alebo proste vždy keď sa mení rozvod ?, lebo sa zajtra chystám meniť rozvody som už objednaný u servismena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Původně zaslal: mirec.dk.406 treba meniť vodnú pumpu aj u benzínového motora pri výmene rozvodov alebo len u dízla alebo proste vždy keď sa mení rozvod ?, lebo sa zajtra chystám meniť rozvody som už objednaný u servismena. Asi o 5 příspěvků výš jsem to vysvětlil, nevim co je na tom nejasnyho;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirec.dk.406 Posted May 9, 2007 Share Posted May 9, 2007 ok pochopil som, proste to treba vymeniť [upravil dne 9.5.2007 mirec.dk.406] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts