Jump to content
  • Current Donation Goals

nový majitel krásný 406 2.0Hdi 80kw

hanschenL5

Recommended Posts

Ahoj!jsem nováček ve světě peugeot:mad:!Mám 406 2.0Hdi a navíc v elegantní černé barvě!I přes pár závad např.prasklé přední okno,nějaká rozhašená přední náprava,jsem si ji pořídil!Strašně se mi imponuje a doufám,že i moje slečna 406ka,nebude litovat!Ale nevím kde začít dřív z údržbou!A nechci něco zaspat!Kdyžtak někdo napište,budu moc rád!

Původně zaslal: hanschenL5

Ahoj!jsem nováček ve světě peugeot:mad:!Mám 406 2.0Hdi a navíc v elegantní černé barvě!I přes pár závad např.prasklé přední okno,nějaká rozhašená přední náprava,jsem si ji pořídil!Strašně se mi imponuje a doufám,že i moje slečna 406ka,nebude litovat!Ale nevím kde začít dřív z údržbou!A nechci něco zaspat!Kdyžtak někdo napište,budu moc rád!

Hlavně jako první nechat vyměnit rozvodový řemen + vodní pumpa a řemen pomocných agregátů a náplně, teda pokud nemáš zdokladováno že to bylo dělany, a jsi si jistý najetýmy kilometry, dál by to chtělo tu nápravu, tam odcházejí tyčky stabilizátorů. A taky to okno;)

• 2 weeks later...

Mám 406 1.8 16V cca 14dní. Logicky jsem udělal po koupi všechny náplně, filtry,svíčky a chystám se co nejdříve na rozvody. Není mi ale jasné proč měnit vodní pumpu jen tak preventivně. Může někdo vysvětlit.:myslim Dík.

Původně zaslal: Ivoš

Mám 406 1.8 16V cca 14dní. Logicky jsem udělal po koupi všechny náplně, filtry,svíčky a chystám se co nejdříve na rozvody. Není mi ale jasné proč měnit vodní pumpu jen tak preventivně. Může někdo vysvětlit.:myslim Dík.

Taky sem to nedělal a nechápu proč bych měl když je ok..

Původně zaslal: Ivoš

Jo pumpa je sice dobrá, ale tím že se nasadí novej řemen a kladky je na pumpu tím novým řemenem vyvíjen větší tlak než doposud tím vytahaným řemenem, za chvilku začne pumpa téct, a pak stejná práce znovu, tak radši dejte 1000kč za pumpu zrovna než potom 3x tolik kvuli zbytečný práci.

Mam zkušenost , koupil jsem auto a rozvody byli udělaný před cca 10000km, pumpu neměnili, servis kterej to dělal mi to potvrdil, nedavno jsem ji nechaval měnit, tekla. A potvrdí ti to tady na foru hodně lidí.

Jasně tohle vysvětlení beru. Další rada nad zlato. :super Ještě mám jeden dotaz. Zajímal by mne, kolik výměna rozvodového řemenu a pumpy cca koštuje v dílech a to samý když si to nechám udělat v servisu. Aspoň tu cenu budu moct rozdejchat než se do toho pustím. Asi si to vyměním sám, skušenosti s jinejma značkama mám ale jestli to není v servisu přemrštěný dal bych to raději tam z důvodu záruky.

Dík za odpověď

Vodní pumpa 1155,-, rozvodová sada asi 3000,- až 4500,- nebo taky 7500,- zaleží kterou koupíš, a něco práce, netušim kolik, v servisu mi říkali než jsem auto koupil že rozvody přijdou asi na 5-6 tis, přesně nevim

[upravil dne 8/5/07 Radek Hurvajz]

Původně zaslal: mirec.dk.406

treba meniť vodnú pumpu aj u benzínového motora pri výmene rozvodov alebo len u dízla alebo proste vždy keď sa mení rozvod ?, lebo sa zajtra chystám meniť rozvody som už objednaný u servismena.

Asi o 5 příspěvků výš jsem to vysvětlil, nevim co je na tom nejasnyho;)