tanagy Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Nazdar 307mičkářům. Mám možnost koupit od známýho 307 break s 1.6 benzínem (80kW). Stáří 4 roky (zkončil mu leasing), najeto 53tisíc km, cena 200tisíc. Auto sem viděl - bez viditelných kazů. Chci to jako rodinné vozítko (většinou popojíždění po městě, párkrát za rok delší jízdy (Chorvatsko, Slovensko, atd.)). Dva roky jezdím s 206 tkou v benzínu 1.4i a naprostá spokojenost. Co mě trápí? Výbava je chudá (okna v elektrice, nějakej ten airbag, abs, atd.) což nevadí, ale chybí mi tam klimatizace. Mít to klimu, tak to auto beru hned. Dá se dodatečně namontovat? Má to cenu? Jde to přímo v peugeotu a za jaké peníze? Znáte někoho, kdo klimatizaci dodělával? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 znam dva a oba plakali... [upravil dne 25.4.07 .mycTD] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanagy Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Plakali radostí? To bych myslim přežil :D:D Právě, že sem na to taky žádný kladný ohlasy neslyšel. Měl sem představu, že pokud by to v peugeotu udělali za nějakejch 10-15 tisíc a dali na to záruku, tak by to nemusel být takovej problém. Klima přece funguje samostatně,ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hnusoba Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Len samotný kompresor klimatizácie stojí 24 tisíc A kde je ešte potrubie, výparnik...aj keby si to všetko zohnal z vrakoviska alebo inde za lacný peniaz neoplatí sa Ti to. Klimatizácia samostatne nefunguje, je spojená s riadiacou jednotkou motora, tá môže kompresor klimatizácie vypúť pri určitých podmienkach (požiadavka na maximálny výkon, prehriatie motora...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 tak tak. Novy dily nezaplatis a slepovat to z vrakace je cesta do pekel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanagy Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Faaaajn. Tak asi klimu omrzím, nebo si počkám na další "dobrou" nabídku, tentokráte s klimou. Chjo. To je dilema. Auto v perfekt stavu, od známýho, za slušnou cenu, málo najeto...jen ta klima chybí. A klimu využiju párkrát v roce (naposledy bych to bral v Chorvatsku, kdy sme dvě hodiny kolem poledne čekali před ucpaným tunelem). No, těžké rozhodování. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamancha Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 navíc ti doktoři řeknou, že bys neměl používat na krátke cesty:P já ji sice mám, ale zas tak moc ji nevyužívám, holt, rozhoduj se, když to koupíš, tak tě bude štvát že tam není, nekoupíš, bude tě štvát , že jsi promeškal dobrou koupi kvůli "blbé" klimě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Api Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Původně zaslal: tanagy Plakali radostí? To bych myslim přežil :D:D Právě, že sem na to taky žádný kladný ohlasy neslyšel. Měl sem představu, že pokud by to v peugeotu udělali za nějakejch 10-15 tisíc a dali na to záruku, tak by to nemusel být takovej problém. Klima přece funguje samostatně,ne? nějakejch 10-15 tisíc? To si z levnýho kraje Dodělání klima je celkem nerentabilní počítej tak 60-70 tisíc [upravil dne 25.4.07 Api] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 tanagy: Já si myslím, že by asi bylo lepší, kdybys sis koupil auto s klimatizací. předpokládám, že budeš s autem jezdit v létě a že se stále zvyhají teploty až ke 30 st,C i více, tak je lepší mít klimatizaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemec.cb Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Klima je super zvláště automatická dvouzónova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemec.cb Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Původně zaslal: komisar za 10-15 jedině koupit autoledničku a spolujezdec ji bude otvírat/levná autoklima/ :potlesk:super:potlesk:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrenkV Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 já řešil to samé clima,neclima,clima,neclima a pak jsem si řek že když už mám do auta narvat tolik zbytečných peněz tak ať už je aspoň vybaveno těma takzvanejma zbytečnostma (ABS,ESP,clima samozřejmě digitální,6 airbagů,origo alarm,vyhřívaný zrcadla a navíc jsou el. sklopná a taky aby měl trochu výkon) a můžu říct že jsem fakt spokojenej a když nechci tak je nemusím používat jo a k tomu dodělávání climky se připojuji že rozhodně nedodělávat,lepší pustit ventilátor naplno nebo otevřít okna p.s. u holé verze jsou menší částky na údržbu popř. opravu těch zbytečností Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanagy Posted April 26, 2007 Author Share Posted April 26, 2007 Původně zaslal: nemec.cb Původně zaslal: komisar za 10-15 jedině koupit autoledničku a spolujezdec ji bude otvírat/levná autoklima/ :potlesk:super:potlesk:papa No až na to, že ta lednička by celkovou teplotu v autě ještě zvýšila, ale to je detail :( 20 tisíc byl tak strop, co bych do toho přidání klimi dal, ale aspoň ste mě vyvedli z hlubokého omylu No, těžké rozhodování. Delší cesty jedeme tak šestkrát v roce (tak 4 cesty za léto), jinak by s tim popojížděla skoromanželka. Je to prostě dilema dilema Každopádně díky za info všem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marshall Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 No až na to, že ta lednička by celkovou teplotu v autě ještě zvýšila, ale to je detail :( 20 tisíc byl tak strop, co bych do toho přidání klimi dal, ale aspoň ste mě vyvedli z hlubokého omylu No, těžké rozhodování. Delší cesty jedeme tak šestkrát v roce (tak 4 cesty za léto), jinak by s tim popojížděla skoromanželka. Je to prostě dilema dilema Každopádně díky za info všem Geniální myšlenka je ta autolednička. Je to prostě jednička v chlazení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leos Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Dám Ti ještě jeden argument. Auto bez klimatizace se dnes hodně špatně prodává a musíš jít s cenou hodně dolů! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts