Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Záběh motoru ???


Leitlik

Recommended Posts

Dnešní motory už moc zajíždět nepotřebují - prvních 5000 ať s tím jezdí opatrněji, ale občas je i v záběhu potřeba motor prohnat, aby nezlenivěl. Takže v podstatě s tím může jezdit od koupě normálně (samozřejmě žádný točky zastudena a podobné prasárny), přeju hodně spokojených kilometrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to budeš zajíždět "pomalejším" způsobem (žádně honění) tak budeš mít líp sednutý motor (menší spotřeba oleje, subjektivně bude trošku hůř půjde do otáček, méně bude motor reagovat na plyn).

Když to budeš vytáčet víš, více jak 3500 ot, bude motor víc pružnější, bude ochotnější při zrychlování. Tykové motory mívají lehounce větší spotřebu než motory zaběhnuté 1. způsobem. Ta spotřeba to není žádná tragedie, nelze srovnávat s motorama co už mají měkolik křížků na hřbetě za sebou.

Přikláním se k záběhu v režimu 1800 (2000) do 3500 a pak řadit. Nenechat ho při řazení moc tahat odspoda, proto těch řádově 3500, někdo jenom 3000 ot. Víc mu budou světčit delší cesty, ne do obchodu a z5 kdy se motor ani neohřeje.

Pokud máš motor 1. verze, kdy to majitel předsi jenom šetřil, dá se v pohodě tento "lenivý" motor rozběhnout, znamená to víc na něj šlapat, po zahřátí jít do 4500 - 5000 v kopcích. Motor se více zabrouusí a rozjede.

Říkají že tento režim u nového motoru dodržovat cirka prvních 5 000 km. Pak jezdit dle svých možností, i když se vzhledem k těm prvním 5000 km asi moc nezmění.

Zaběhával jsem takhle poslední motor, zdá se mi že je dostatečně pružný s výsledkem spotřeby oleje 0 (Castrol)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...