franta.kokos Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 zdravíčko . neví prosím vás někdo jaká je hranice opotřebení předních a zadních brzdových kotoučů??,v milimetrech a kolik tak vydží v tis km??? mam 1.6 16 v diky moc za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Ahoj.Já má najeto 25.tis..Přední kotouče už půl milimetru sjeté,zadní jsou jen minimálně,ale za to jsou samá drážka .To nejsem žádný závodník,jezdím a brzdím s Mírou..Myslím,že toto je slabina těchto aut.Nerovnoměrné sjíždění kotoučů.Uvidíš sám...:papa:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinsk Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Už sa to tu preberalo. Mne vydržali 175 000 km. Inak sú tam na predných kotúčoch zárezy na určenie opotrebenia. Ale tušim je to minimálna hrúbka 17 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Teda 175 000 km.To klobouk dolu.Docela ti závidím..Mě se zdá,ze mi všechno brzdí předek.Asi jak jezdim sám.Před tím u aut co jsem měl to bylo v pohodě.Ale u 307 se mi to opotřebení zdá hodně nadměrné..Asi mám pech na materiál..Typuji to tak na 50 tis maximálně..a to se snážím co nejvíc je šetrit..Ještě ,že nové nestojí moc.Koukal jsem po jiných 307.A ty zadní kotouče maji poskákane skoro všechny tak nevím...:o:o:o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Teda 175 000 km.To klobouk dolu.Docela ti závidím..Mě se zdá,ze mi všechno brzdí předek.Asi jak jezdim sám.Před tím u aut co jsem měl to bylo v pohodě.Ale u 307 se mi to opotřebení zdá hodně nadměrné..Asi mám pech na materiál..Typuji to tak na 50 tis maximálně..a to se snážím co nejvíc je šetrit..Ještě ,že nové nestojí moc.Koukal jsem po jiných 307.A ty zadní kotouče maji poskákane skoro všechny tak nevím...:o:o:o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 To záleží .To je pravda.Ale když jezdiš stejným stylem s vice typy aut.A u ostatních je to naprosto v pohodě,tak kde je zakopaný pes???:D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 To maš zase pravdu.Tak budu jenom jezdit a uživat si krásne jizdy v 307.Musim přiznat jízdni,vzhledové a prostorové vlastnosti má skvělé... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinsk Posted April 21, 2007 Share Posted April 21, 2007 Ja som v starej 307 jazdil väčšinou sám alebo dvaja. Zadné doštičky boli skoro ako nové. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LubošK Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 ... alespoň mi to tvrdili u Domanského, kam mě odvezla odtahovka poté, co se mi podařilo kritickou sérií úkonů vyvolat shut down PP, kvůli kterému byla už asi před rokem nakutní "svolávačka" (na kterou jsem se při návštěvách servisu podle zásady "raději nedrbat do toho, co funguje, pokud to funguje" vykašlal - takže po téhle zkušenosti ty svolávačky budu příště raději respektovat). Takže mě výměna brzdových kotoučů čeká asi při prohlídce po cca 70 000 km, tj. někdy v létě... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 Mě ty kotouče docela štvou.Myslím,že tam ve výrobě dávají dost nekvalitní,aspoň v mém případě sem měl asi pech.Dám si tam potom sám nějaké lepší.Můžete ni poradit jaká značka kotoučů a destiček se vám osvědčila ???Díky.....;);) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaloLM Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 to lubošK: ak sa smiem spýtať, čoho sa týkala tá zvolávačka, mňa pozývajú teraz do servisu kvôli sowtveru motora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LubošK Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 ... a zdůvodněná prý byla (podle maníků u Domanského) nějak v tom smyslu, že při zavírání otevřených oken a zamykání či jiné kritické kombinaci něčeho takového může dojít k poruše způsobené chybou SW... U mě pak k tomu došlo tak, že jsem na parkovišti u Kaufu při čekání na odskočivší si manželku otevřel okna, abychom s miminama měli co dýchat, no a když se mimina rozeřvala a já je přendal i se sedačkami do nákupního vozíku a cestou za manželkou do Kaufu zamknul auto a přitom dálkáčem zavřel okna, tak byl Pažout po našem návratu za dalších cca 20 minut Pažout "elektricky" zcela mrtvý - odemknout šel pouze mechanicky klíčem, po otočení klíčem v zapalování se nic nerozsvítilo ani jinak nedělo... Maníci od Domanského mi nejdříve vítězoslavně vysvětlovali, že mám zcela určitě vybitou nebo zničenou baterku (i když jsem jim říkal, že jsem předtím celý den jezdil po Praze a okolí a že ta zastávka u Kaufu netrvala více než cca 30 minut), no ale když změřili napětí na baterce a zjistili, že je zcela O.K., byli z toho docela dost zaražení až do chvíle, než někde vyhrabali info o té svolávačce. Mě přitom o ní říkali v servisu, kam normálně jezdím, už při garančce, při prohlídce po prvních 20 tkm i při prohlídce po 40 tkm, jenže já s sebou ani v jednom případě neměl ani jakýsi nezbytný štítek s kódem či co, ani oba klíče, takže jsme to po dohodě se servisákem vždycky nechali plavat... V této souvislosti je ale nutno říci, že se PSA ČR i přesto zachoval velmi korektně a uhradil jak odvoz auta odtahovkou k Domanskému, tak také odvoz manželky s nákupem a miminama taxálem domů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamancha Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 "....V této souvislosti je ale nutno říci, že se PSA ČR i přesto zachoval velmi korektně a uhradil jak odvoz auta odtahovkou k Domanskému, tak také odvoz manželky s nákupem a miminama taxálem domů..." vyjímka potvrzující pravidlo, že většinou servisy P. stojí za starou belu-je to:xvul ale nějak mi to nedalo:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaloLM Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 LubošK: vďaka za info, som zvedavý čo to bude u mňna , za nejakých 1500 km idem na prehliadku po 20 t ak nezabuden dám vedieť Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamancha Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 Takže jsem platil : 2x přední kotouče - 3812,- 2x zadní kotouče - 2690,- zadní destičky - 1620,- přední destičky - 2160,- Výrobce ATE. Jak moc mě natáhli ?? Chci to vůbec vědět?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marshall Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 2lamancha: Hlavně, aby si ten tvůj kočár s novými náhradními díly ubrzdil.Ostatní už neřeš, peníze ti nevrátí. :roker:roker:roker:roker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamancha Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 Původně zaslal: marshall 2lamancha: Hlavně, aby si ten tvůj kočár s novými náhradními díly ubrzdil.Ostatní už neřeš, peníze ti nevrátí. :roker:roker:roker:roker no, prej to bude prvních 500km brzdit blbě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohumil Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 Mě nedavno při jarní prohlídce položili záludnou otázku, jestli vůbec jezdím. . Řekl jsem jim, že denně. Následovala další, jestli někdy brzdím.. Řekl jsem že ne, protože vystřeluju padák. Tak nevím. Asi začnu číst AHA.:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada Posted April 27, 2007 Share Posted April 27, 2007 Tak mi začaly brzdy pískat až se lidé začínají otáčet.No na něco je to dobré neříkám :D:D Aspon vím ,že mi brzdy fungují..mám najeto 25 tisic.Tak sem si raději zkontroval tlouštku destiček.Jezdil sem už z více typy aut ,ale čím dál tím vice nabívám přesvědčení..ty brzdy ohledně nerovnoměrného opotřebení kotoučů a destiček bude slabší stránka tohoto auta..Je to jen můj názor. nic více..:myslim:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts