Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vibrace celého vozu při určité rychlosti


Hardy

Recommended Posts

Dobrý den, koupil jsem Peugeot 806, 2.0 Turbo z roku 1998, najeto má asi 110.000 km a při rychlosti 50-80 km/h se celé auto razantně rozvibruje. Musím zdůraznit, že pouze v záběru! Pokud šlapu na plyn jemně, závada se vůbec neprojeví a ani při např. jízdě z kopce je také vše v pořádku. Řešil jsem to s mnoha "odborníky" i s autorizovaným servisem, ale nikdo přesně nev. Měnili by postupně homokinetické klouby, poloosy, převodovku..., a to se mi nelíbí. Kamarád totiž nějak takhle postupoval a nic nevyřešil tak to prodal. Hledám tedy tímto někoho, kdo tuto závadu zná a dovede ji odstranit. Dle mého laického názoru to není kloub ani poloosa, protože při plném rejdu a záběru není cítit ani slyšet žádné cukání ani klepání. Závada je při jízdě okolo 60 km/h a není cítit do volantu. DĚKUJI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar, ta otázka je pro všechny, jen jsem to možná záměrně směřoval těm nejpovolanějším. Dnes jsem hovořil s jedním mechanikem a on tvrdil naprosto to samé, jen je prý problém najít tu špatnou stranu, / L-P /. Já jsem poloosy začal vylučovat na základě rozhovoru s jedním mech. z Kladna, který tvrdil, že má 100% jistotu, že je to způsobeno určitou závadou v převodovce, kterou nechtěl specifikovat, ale že ji umí odstranit. Chtěl však, abych mu tu převodovku vymontovanou přivezl! To mě teda nijak nezaujalo a pak to všechno nějak zvadlo. No prostě těch řešení se mi dostalo mnoho a nechtěl bych postupovat nekonečným vyměňováním dílů. Tvůj názor se již opakuje, takže do toho půjdu. Moc děkuji za ochotu a za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě podrobnosti:

L - P je těžko určit, snad jedině dva řidiči sedět vepředu, zkusit, pak se vyměnit a porovnat odkud to asi pochází, která strana více vibruje. Anebo objednat obě poloosy a tu nepoužitou vrátit (jsou i servisy, které to dovedou).

Co jsem slyšel, tak snad by to mohlo být ještě nějaké ložisko, které drží ten vnitřní konec poloosy, anebo vychozená vůle v převodovce (tam jak zapadají ty poloosy).

Ale z praxe - měl jsem to na dvou svých autech - pomohla výměna poloosy spolu s výměnou prasklých silentbloků.

[upravil dne 20.4.2007 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar přátelé, chtěl bych všem zúčastněným poděkovat za rady ohledně vibrací P 806. Rozdělali jsme obě poloosy, prohlédli je, vůle tam nebyly vesměs žádné až na drobné vymačkané plošky na vnitřním homokin. kloubu. P-strana. Moc jsem nevěřil, že taková maličkost může mít na svědomí takový svinstvo. Vyměnili jsme ji a je pokoj. Takže spokojenost. Ještě jednou díky a čau.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...