Mišak Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 Mam problem praskl my plastový nastavec u spojkoveho lanka.provizorně sem to opravil, ale chci se zeptat jak se to ma spravně dělat abych se z výměnou nemusel jebat 2 hodiny?Co mam demontovat nebo kde co povolit abych se tam lepe dostal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 Nic neodmontovavat ... chce to chytit grif ... Nejdřív nech nasadit znovu lakno (v případě, e Ti vypadlo, jako se to stalo mně), potom nasaď ten bazmek (včetně tý kovový západky) na háček na spojkovym pedálu a pak to nech jenom cvaknout... Hlavně si to provizorium brzo vyměň, nebo Ti to prdne znovu (nový stojí u Benexu cca 50,- a u Peugeotu asi 300,-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted April 19, 2007 Author Share Posted April 19, 2007 Na tom plastu praskl ten začatek takže sem to provrtal a dal tam drat, fungovat to funguje ale je to provizorka.Jinak dneska sem byl v kely a tam my řekli že jedině peugeot a davat za kus plastu 250kč hmmm moc se my do toho nechce:nevim.Ale jako je tam místa akorat na prst a to ještě od zkur*eně chudeho japonce:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dtyrkas Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Tak tohle jsem uz absolvoval, poridil jsem novy a jeste jeden nahradni, kdyby neco, vozim ho v kasliku. Co potrebujes: zrucnost a plochy klesticky, nebo kombinacky, pak dva klice na povoleni hridele pedalu a hooooodne dobre nervy. Nejlepsi je uplne odstranit brzdu a spojku z te hridele, uz si nepamatuju, jestli musis odsroubovat i brzdu od tahla posilovace, ale asi jo. Spojkovy pedal je do toho bazmeku jen zahaknuty. Spojkove lanko konci kuzelem, ktery je nasunuty do dirky v tom plastu a zajisteny je svorkou zvnejsku. Tu svorku jen rozevres klestickama a za bazmek zatahnes a je venku. No a montaz je opak demontaze, akorat dostat tam tu svorku je celkem umeni, aspon pro mne. [upravil dne 20/4/2007 dtyrkas] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Původně zaslal: Mišak Na tom plastu praskl ten začatek takže sem to provrtal a dal tam drat, fungovat to funguje ale je to provizorka.Jinak dneska sem byl v kely a tam my řekli že jedině peugeot a davat za kus plastu 250kč hmmm moc se my do toho nechce:nevim.Ale jako je tam místa akorat na prst a to ještě od zkur*eně chudeho japonce:D U kelly to nemaj ... z druhovýroby to maj jedine v AUTOBENEXu a u nich to vyjde myslim na 52,- Kč a to se opravdu vyplatí do toho vrazit, než abys zůstal někde viset ... Jinak k nandavání: dá se to udělat i zapomoci dvou drátků, nebo, že vršek přivážeš provázkem a pak se to tam protahuje, jako přes kladku ... Jinak, jak píše dtykras - taky mam nahradni ... je to jistota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Sem dnes byl v AutoBenexu v Ostravě a odchazel sem velmy sklaman:( Pry nic takoveho nemají jedině skusit pežot a to říkal že my možná budou tlačit celé lanko i s plastíkem.Tak nevím jestli je to u vas jinak.Myslíte že by byl někdo tak ochotný koupil to u vas a pak my to poslal třeba poštou vyšlo by mě to pořad líp než od pežotu. Předem děkuji za ochotu:super [upravil dne 25/4/07 Mišak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Autobenex to normálně má, jen to dlouho bylo jen v papírovém katalogu (a dost možná to je jen tam doteď). Takže to chce jen narazit na prodavače, který není líný a ví, co kde hledat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Ten borec prolezl všechno a řekl že nic:nevim Tak oprava byla tam moje holka bo ja do Ostravy jezdím akorat o vykendu a říkala že prolezl všechny katalogy ale pravě v počítač!Takže mě asi nemine naštěva a budu jim muset ukazat kde hledat:D [upravil dne 25/4/07 Mišak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dtyrkas Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Ja myslim, ze jsi minimalne ty dve stovky projel, za ktery ten bazmek koupis v peuegeotu. Samozrejme samotnej, bez lanka. Cislo nahradniho dilu je 212817 . [upravil dne 26/4/2007 dtyrkas] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starter Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 já to udělal takto a je klid:roker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted April 26, 2007 Author Share Posted April 26, 2007 Kdybych tam měl jezdit tak se na to vyseru.Holka tam bydlí takže se tam zajela zeptat tramvají a když mam teď objednavací čislo tak je to super.Díky dtyrkas:roker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Tenhle plast jsem měnil nedávno.. a kupoval jsem to v Autobenexu amám radši ještě jeden náhradní kdyby náhodou něco ale je to šílený to vyměnit měnil jsem to u kamarada v servisu a vstekal jsem se hodně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Akorát ti to objednací číslo zřejmě bude poněkud na ho.no, neb to je objednací číslo orig. dílu Peugeot, a ne číslo z katalogu dodavatele Benexu... takže s tímhle číslem si to můžeš koupit za těch 250 u Peugeota, ale v Benexu na tom zřejmě budeš furt stejně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dtyrkas Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Presne tak, je to cislo origos dilu. BTW setkal jsem se nedavno s tim, ze cislo dilu z katalogu na internetu (stuartmcguire) nesedelo s Peugeotem. Proste se pod tim cislem skryvala uplne jina soucastka na uplne jine auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted May 13, 2007 Author Share Posted May 13, 2007 Plast k pedalu zakoupen v autobenex Ostrava za 52Kč, Přikladam foto s obědnavacím číslem pro ostatní [upravil dne 13/5/07 Mišak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts