Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Má jet palivové čerpadlo při jízdě na LPG (P206)?


kmil

Recommended Posts

Předem se omlouvám zda to tu už někde bylo,ale nenašel jsem nic.

Má jet palivové čerpadlo při jízdě na LPG na Peugeotu 206?

Trošku mě zaráží to,že když zapnu klíček,tak vlastně čerpadlo natlakuje a vypne,po nastartovaní a při běhu motoru jak na benzín,tak i na LPG běží stále.Nemělo by náhodou při jízdě na LPG taky jen natlakovat a vypnout?

Systém LPG mám od HLPropanu - Lovtec Magic 2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno řešil kolega stejný problém, sice na feldě, ale ono to bude stejné. Nakonec se z mechanikem co dělá LPG dobrali toho, že jsou dvadruhy systému LPG. U jednoho se palivové čerpadlo vypíná a u druhého běží stále. Prý to ničemu nevadí, palivové čerpadlo je taková součást auta, která se kazí jednou za životnost auta a někdy ani to ne. Kdyby jsi jezdil jen na benzín, tak Ti palivové čerpadlo běží stále.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svádí to sice vylepšovat otestované systémy LPG, ale nic neušetříš!!!Je to snad proto, aby jsi měl možnost kdykoliv přepnou na BE a měl tam palivo už pod tlakem. Vzpomeň si jaké měli starosti s karburátorem u škodovek na LPG, kde museli vyjíždět karbec. To prostě neřeš!!! Např. aktual. cena ve Vyškově 13,50 značkové LPG. Be zdražuje, LPG jde dolů!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si myslel,že by přece jen mohlo natlakovat a vypnou a během jízdy,když by tlak poklesl,tak by si zase dotlakovalo.Za studena to stejně jede na benzín,tak by vlastně nestálo pořád.No jen se jsem se ptal jestli je to dobře,šťárat se v tom nebudu.

Díky všem za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjistil pri zkoumani auta,ze zádnej zpětnej okruh paliva nemám.Vede mě jen jedna hadice přímo z palivového čerpadla až do rozdělovací lišty vstřikovačů.Druhá hadice začíná kousek od hrdla nádrže ,pokračuje kolem nádrže,pak spodkem vozidla podel te druhe,ale vepředu skončí za plastama za pravým předním kolem,kde se prý ukrývá jakýsi filtr s aktivním uhlím,který odsává výpary z hrdla u nádrže.

Takže je teda dobře že to čerpadlo jede pořád?Protože když nemá zpětný okruh,tak by mělo jen natlakovat a vypnout ne když jedu na LPG?A předpokládám,že to co hlídá ten tlak je přímo součástí toho čerpadla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam sierru s LPG, je tam podtlakovej system BRC, jelikoz auto prave prodavam, tak sem zrovna tenhle tejden jel do jednoho servisu, aby mi ho zprovoznili po X letech na benzin - prej cerpadlo v haji - je potreba si dat sakra pozor, aby byl v nadrzi benzin, jakmile bezi cerpadlo naprazdno, je vleka pravdepodobnost, ze odejde ... jinak podle me by cerpadlo rozhodne porad bezet nemelo, neni duvod - proste ma natlakovat a kdyz je tak dostatecnej, tak prestat (zpetna vazba tam je) pak by melo tlakovat az kdyz klesne zase tlak paliva ... hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to hribe: zpetna vazba tam neni viz obrázek,když ji uvidis,tak me ji ukaz.Jo a me by auto bez benzinu ani nejelo,protoze u me nelze nastartovat přímo na LPG,nez se to ohreje jede to vzdy na benzin.

a pridavam i obrazek cerpadla.

palivo.jpg

nadrz3.jpg

[upravil dne 20.4.07 kmil]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to stalmik: ME u stare Askony (OPEL z 86 roku) taky jelo cerpadlo pořád,ale tam zpětný okruh byl a řídil tlak jen takovej ventil,který ovšem čerpadlo nevypínal.Ovšem u Renaulta Espace z 93 roku to po zapnutí kličku normálně jen natlakovalo a vyplo.Po nastartování jelo pořád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me cerpadlo natalkuje pred nastartovanim, pak vypne, pak startuju ... pak uz nevim, co dela cerpadlo, jeho motorek mozna bezi porad, ale je otazkou, jestli produkuje stale stejne tlak ??? pak kdyz vypnu motor, tak dokonce jeste jednou natlakuje potom, co otevru dvere u auta ... zpetna vazba nemusi nutne jit z motoru zpatky k cerpadlu, ale muze bejt lokalni primo v cerpadle resp. v jeho pumpe - tlak kapaliny je prece v uzavreny nadobe vsude stejnej - nebo se pletu ??? ;) tudiz si informaci o aktualnie tlaku paliva muze brat primo z pumpy, muze to tam bejt ve finale reseny nejak jednoduse mechanicky ... nikdy sem to ale nerozebiral, takze mozna kecam, kazdopadne myslenka, ze to tlakuje do zblbnuti bez jakykoli inteligence mi pride natloukla ... hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozná by mě aspon trosku pomohlo schema zapojení,abych aspon trosku pochopil funkci,protože ani nevím co zpusobuje to vypnutí po natlakovaní.Mám sice nějaký schémata,ale ne přesně na můj typ.Z tech jsem vyčetl,že 2 dráty v konektoru jsou na motorek v čerpadle,2 na plovák (pro ukazatel množství paliva).Jenže mám zapojeno na čerpadle v tom konektoru 6 drátů,tak nevím k čemu jsou ty dva zbývající.Taky to schema co mám tak je tam v serii s čerpadlem namalován nějaký spoždovač,ale zda to odpovídá mému vozu netuším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

posli mi to schema na petr.hribal@st.com , jestli to mas v el. podobe, se na to zkusim podivat, myslim, ze elektrice celkem rozumim ;)

zpozdeni tam taky klidne muze bejt, a je dost mozny, ze se uplatni prave pri kratkodobym natalkovani pred nastartovanim ... kazdopadne bych v tom nehledal zadnou vedu, podle toho, jakej je trend v automobilovym prumyslu to bude vyreseny co nejjedodusejc a nejlevnejs ;) zatim, hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...