Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Richard Burns si upevnil vedení v šampionátu


Guest JR

Recommended Posts

Jyvaskila, 10. srpna 2003 – Díky svému třetímu místu, vybojovanému na Finské rally, si jezdec Peugeotu upevnil postavení vedoucího jezdce průběžného hodnocení. Díky tomuto výsledku zůstává také Peugeot i nadále v čele tabulky hodnocení značek.

Richard měl velkou šanci, aby svedl boj o příčku nejvyšší, až do včerejšího odpoledne, kdy se mu rozlomilo ložisko v kole, což ho stálo drahocenný čas. Do dnešního dne startoval z druhé pozice pouhé půl vteřiny před Carlosem Sainzem s Citroenem a Petterem Solbergem se Subaru.

Po těsném souboji v dnešních šesti rychlostních zkouškách se Richard nakonec rozhodl neriskovat a spokojil se se svým třetím místem. Jeho Peugeot 206 WRC byl po celou soutěž spolehlivý a Brit byl s jeho výkonem na velmi těžké soutěži spokojený.

\"Jel jsem dneska jako blázen, ale ve skutečnosti jsem v této situaci nechtěl riskovat. Užil jsem si dnešní boj a také celou soutěž. Vrátit se z Finska se šesti body a navíc si udržet vedení v šampionátu je skvělé. Jsem velmi spokojený.

Dnešních šest vložek bylo opět typicky finských, s rychlými horizonty a vysokou průměrnou rychlostí. Richard musel najít tenkou hranici mezi dostatečně rychlou jízdou, aby držel krok se svými soupeři, ale na druhé straně dost opatrnou a s jistotou, že dojede do cíle.

Jeho týmovým kolegům se, bohužel, tolik nepoštěstilo. Úřadující mistr světa Markus Grönholm sázel na své čtvrté vítězství na Finské rally v řadě, ale musel včera na RZ14 odstoupit z vedoucí pozice, také kvůli špatnému ložisku v kole. Třetí Peugeot, který pilotoval Harri Rovanpera, potkal stejný osud na RZ12 po výletu mimo tra?.

Výborný výkon domácích jezdců ale nakonec znamenal umístění celkem tří Peugeotů v první desítce. Sebastien Lindholm skončil s klientskou verzí Peugeotu 206 WRC osmý a Juuso Pykalisto devátý s Peugeotem specifikace 2003, připraveným týmem Bozian Racing. Těsně za první desítkou dojel bývalý mistr světa Ari Vatanen s další klintskou verzí dvěstěšestky.

Šéf týmu Peugeot Sport, Corrado Provera soutěž okomentoval slovy: Je jasné, že tato soutěž pro nás byla totálním zklamáním. Nesplnili jsme úlohu, která se očekává od úřadujícího světového šampiona. Handicap jsme si přivodili od samého startu sami, ale určitou útěchou je pro nás výkon Richarda Burnse, který byl po celé tři dny skvělý. Bojuje zároveň o body pro sebe, i pro nás do hodnocení značek a vím, že tu ze sebe vydal opravdu všechno. Jediné co mu mohu říci je: Dobrá práce! Další soutěží světového šampionátu bude Rally Australia v okolí Perthu od 5. do 7. září. Peugeot tu loni dojel na první a druhé pozici a doufá, že tento triumf zopakuje i letos.

Konečné pořadí Neste Rally Finland 2003

MARTIN, Markko Ford Focus WRC 3h21.51.7

SOLBERG, Petter Subaru Impreza WRC 3h22.50.6

BURNS, Richard Peugeot 206 WRC 3h22.51.8

SAINZ, Carlos Citröen Xsara WRC 3h23.50.7

LOEB, Sebastien Citröen Xsara WRC 3h24.40.4

MAKINEN, Tommi Subaru Impreza WRC 3h25.16.9

TUOHINO, Janne Ford Focus WRC 3h26.14.6

LINDHOLM, Sebastian Peugeot 206 WRC 3h26.31.2

PYKALISTO, Juuso Peugeot 206 WRC 3h28.15.1

LOIX, Freddy Hyundai Accent WRC 3h30.11.6

VATANEN, Ari Peugeot 206 WRC 3h33.41.0

World Championship 2003

Jezdci

1. Richard Burns 49

2. Carlos Sainz 44

3. Marcus Gronholm 38

4. Petter Solberg 38

5. Sebastien Loeb 37

6. Markko Martin 37

7. Colin McRae 28

8. Tommi Makinen 18

9. Harri Rovanpera 16

10. François Duval 11

11. Toni Gardemeister 9

12. Gilles Panizzi 6

13. Didier Auriol 4

Týmy

1. PEUGEOT 101

2. CITROËN 97

3. FORD 60

4. SUBARU 60

5. SKODA 20

6. HYUNDAI 10

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...