Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kontrolka autodiagnostiky peugeot 206


korwin

Recommended Posts

Dobrý den,

Zakoupil jsem peugeot 206 1,4i 75koní r.v. 2000 najeto 50 000. Jezdil jsem s nim dva dny a v pohodě...pak najednou při nastartování nezmizela kontrolka autodiagnostiky. Jel jsem jen na benzínku umejt auto, tak sem s tím jel dál a pak to nachvilku zhaslo a zase po chvilce rožlo..pak už svítilo furt. Četl jsem tu něco o benzínu, tak sem zkusil natankovat za 300,- benál natural 95 u OMV a kontrolka okamžitě po natankování a nastartování zhasla. Tak sem jel domů a za celou dobu se nerozsvítila...zkusil sem pak znova nastartovat a zas zmizela tak jak má...tak nevím předtím sem čerpal benzín také u OMV ale jiné stanici. Může ta kontrolka svítit kvuli nějakéku méně kvalitnímu benzínu ? nebo to je blbost?...zejtra pojedu trošku delší cestu tak uvidím jestli se rozsvítí nebo ne. Předem dík za rady...:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně už jsem zaslech že tu a tam někdo s benzínem natankoval i vodu ,ovšem to neni tvůj případ,protože to by motor nešel buď nastartovat vůbec nebo by se to projevilo nepravidelným chodem nebo tak něco a pouhé natankování by problém nevyřešilo,benzínem to nebude protože kontrolka autodiagnostiky se rozsvítí pouze v případě že dojde k závadě v palivovém nebo zapalovacím okruhu.

Ale každopádně si nech někde v servise načíst registr závad do kterého se ukládají chyby.

Ovšem obávám se že to vypadá že jsi koupil auto se zkrytou závadou ,protože se to projevilo už dva dny po koupi a to je až moc podezřelé.

Kámoška si nedávno koupila 306ku. 2.0 HDI za 120 000 ,a po tejdnu ježdění najednou nešlo nastartovat ,tak to šoupla do servisu a tam zjistili že tam má řídící jednotku údajně z 206ky a že pomůže jen výměna ř. jednotky a ta že bude stát 27 000 ,což je celkem veliká investice chvilku po koupi,samozřejmě to zatim řeší přez právníka ,takže jí auto za který dala 120 táců stojí momentálně před barákem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale přeci nemůže bejt náhoda, že ihned po natankování se už nerožla? Zkoušel sem i zastavit a auto nastartovat znova a zhasla jak má...mno dneska se projedu trošku víc a napíšu jestli to svítí nebo ne. Žádnej nepravidelnej chod motoru nemám, auto jede stejně s tou svítíví kontrolkou jako bez ní. :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak nahoda asi nie ale benzin vplyv urcite ma...napr. V-power od shell cisty aj vstrekovacie. Ako sa auto chovalo ked kontrolka svietila, ubytok vykonu? Samozerejme by som ho siel reklamovat predavajucemu...mas na to narok ak mas zmluvu...inak lepsie to popis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem se projel asi 60km a žádná kontrolka mi nesvítila...takže to asi bude tím benzínem, jak to tak vypadá...zkusím až budu mít skoro prázdnou nádrž natankovat ten V-power, třebas to auto nějak pročistí.

- To auto bylo přes známého a má prvního majitele a vypadá fakt suprově a je udržované...takže tam by problém neměl bejt, že by tam byla nějaká skrytá vada.

- Když kontrolka svítila, tak to auto jelo úplně stejně jako když nesvítila.

Jo ještě potřebuju poradit jakej volej do toho nalejt...má to sice rezervu jeste 6000km ale olej je už starej...takže potřebuju novej..předtím tam byl nějake castrol, ale přesnej typ tam myslím napsanej není. Stačí mě u OMV u pumpy nějakej polosyntetickej nebo syntetickej ? nebo potřebuju nějakej spešl pro peugeota?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...